Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

En esittele mitään teorioita, vaan annan tietoisimmille puheen vuoron, ja pyytäisin rauhallisuutta, elikkä ei moittimista, ei ylimielistä hypetystä, ja please yrittäkää tiivistää teorioitanne esimerkiksi 500 sanan mittaisiksi ettei mene toistamiseksi.
Siis mitä mieltä olette "tyhjästä tilasta tai kahden kappaleen välisestä esteristä, jos riisumme sen jo havaituista hiukkasista ja aineista kuten pölystä.

Kommentit (1)

Lentotaidoton
Seuraa 
Viestejä5695
Liittynyt26.3.2005

Englannin kielen sanalle vacuum voidaan suomen kielessä antaa kaksi sanna
- tyjiö
-tyhjö

Tyhjiö käsitetään fysiikassa systeemin tilaksi, jolla ei ole mitään ominaisuuksia. Mitä on siis sellainen, jolla ei ole mitään ominaisuuksia? Yksinkertaisesti sellaista ei ole olemassakaan. Ex nihilo nihil. Eli maailmankaikkeudessamme ei ole erikoispaikkoja, joilla ei ole mitään ominaisuuksia.

Tyhjö fysiikassa taasen on aivan toisenlainen ilmiö. Tyhjöllä on (kvantti)ominaisuuksia. Tyhjö esim random fluktuoi joka hetki virtuaalihiukkasia Heisenbergin epämääräisyysperiaatteen rajoissa. Ei ole legendaa, vaan fyysisesti todennettu homma. Tyhjö on dynaaminen systeemi. Itse asiassa kaikki kosmoksen systeemit ovat kvanttisysteemejä.

Hiukkaset tai pölyt eivät tässä yhteydessä ole mitenkään oleellisia. Niitä voi olla tai olla olematta.
Ilmeisesti yritit kysyä eetteristä (eikä esteristä). Eetterihypoteesi on haudattu jo 100 vuotta sitten.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat