Seuraa 
Viestejä45973

Hei kaikki foorumilaiset!

Oletko koskaan herätessäsi tai nukkumaan mennessäsi kokenut olevasi halvaantunut? Halvauksen aikana ihminen pystyy liikuttamaan silmiään, mutta on kykenemätön liikuttamaan kehoaan. Halvaukseen liittyy usein myös voimakkaita pelon tunteita, sekä harha-aistimuksia. Tällaisissa tilanteissa kyseessä on yleensä unihalvaus, jota esiintyy (arvioista riippuen) 4-9%:lla väestöstä.

Unihalvaustutkimus

Olen kulttuuriantropologian opiskelija. Aloitan kandidaatin tutkintoni tammikuussa 2007. Tarkoituksenani olisi tutkia unihalvausta, tai tarkemmin sanottuna unihalvauksen kokemista. Sinun ei siis tarvitse tietää mitään unihalvauksesta. Riittää mainiosti, että olet mielestäsi joskus kokenut unihalvauksen. Jos näin on, niin pyydän sinua ottamaan yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen: unihalvaus@mentalconfusion.net. Laita viestin otsikoksi ”Unihalvaus”.

Lähettämällä postia ylläolevaan osoitteeseen, saat minulta takaisin sähköpostin, joka käsittää muutamia kysymyksiä koskien unihalvausta. Myöhemmässä vaiheessa tulen tekemään myös laajemman sähköpostikyselyn, sekä mahdollisesti henkilöhaastatteluja. Haastatteluihin toivon löytäväni henkilöitä tähän ilmoitukseen vastanneiden keskuudesta. Haastatteluihin ja laajempaan sähköpostikyselyyn tiedustelen halukkuutta vuoden 2007 puolella, jolloin varsinaisen tutkimuskin tapahtuu.

Osallistumalla tutkimukseen saat lisätietoa unihalvauksesta tutkimusten tulosten muodossa.

Mikäli et ole varma oletko kokenut unihalvausta, voit lukea hieman tarkemman selostuksen unihalvauksesta alempaa:

”Unihalvaus on tila, jossa yksilö joko ollessaan nukahtamassa tai juuri herätessään havaitsee olevansa kykenemätön liikkumaan ja puhumaan. Henkilö kokee toisin sanoen olevansa halvaantunut ja pystyy liikuttamaan ainoastaan silmiään, mutta on tästä huolimatta täysin tietoinen omasta tilastaan sekä ympäristöstään ja pystyy muistamaan kaiken myöhemmin. Unihalvaukseen liittyy usein voimakkaita ja pelottavia hallusinaatioita, sekä ahdistava tunne tai voimakas kauhuelämys.”
(Seikkala, Elena 2000. Öinen kauhu – kokemus ja selviytyminen unihalvauksesta kärsivillä.)

Lämpimät kiitokset vastauksista!

Terveisin:
Ville Mäkäräinen
Kulttuuriantropologian opiskelija,
Oulun yliopisto

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Pistin postia, kun kerran olen noita pari kertaa kokenut.

Hyvä aihe tutkimukselle, suuri yleisö ei pahemmin aiheesta tiedä.

Kiitokset Takayalle vastauksesta! Laitoin sulle sähköpostia alustavista suunnitelmistani.

Ajattelin vielä ilmoitella tutkimuksestani. Toivoisin lisää vastauksia sellaisilta henkilöiltä, joille unihalvaukset eivät ole aina/yleensä epämiellyttäviä tai pelottavia kokemuksia. Myös kaikki unihalvauksia kokeneet, vaikka kokemukset olisivat epämiellyttäviäkin (niin kuin ne yleensä ovat), ottakaa ihmeessä yhteyttä.

Aikaa osallistumiseen on vielä ainakin kaksi viikkoa tämän viestin kirjoittamisesta.

Tutkimukseen voi osallistua täysin anonyymisti.

Terveisin,
Ville

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat