Seuraa 
Viestejä45973

Tulipa tuossa viime kesän lopulla värkkäiltyä vanerinpaloista ja metallitangoista tuollainen pystymallinen tuuliturbiininkuvatus.

Innostus tuon hirvityksen jatkokehittelemiseen kuitenkin hiukan lopahti, kun (lähes) täydellisenä amatöörinä en osannut niin suunnitella, saatika toteuttaakaan kiinnitysjalkaa/laakerointimekanismia, jonka varassa turbiini lepäisi ja pyörisi. Sen pitäisi olla kuitenkin suhtkoht järeä, jotta tuulenpuuskat ei rikkoisi. Löytyisiköhän tältä Tiede.fi -palstalta ketään "pellepelotonta" jolla olisi antaa jonkinlaista vinkkiä asiaan?

Mitään energiantuottoa en lähtisi tavoittelemaan, mutta siitähän olisi mukava jatkaa, JOS vehje jostain syystä sattuisi vaikka pyörimään/toimimaan...?

Tuossa ensimmäisessä kuvassa ei vielä ole siipiä päällystetty (sinkitetyllä pellillä). Aika hento rakenne, no? Keskitangon tulisi sitten ilmeisesti olla reilusti tukevampi...

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

http://www.otherpower.com/otherpower_wind.html
Tuolla on samanhekisiä rakentajia ja niiden projekteja.

Hyvää jälkeähän nuo näyttävät olevan, mutta miten ihmeessä sinä unohdit akseloinnin suunnitella. Siihenhän olisi ollut lukuisia mahdollisuuksia, kuten autojen erillaiset alseloinnit ym. tai jokin muu.

Mikäs tuossa ohjaa noita siipiä tuuleen. Niiden täytyy olla tietyssä kulmassa, jotta voima muodostuisi?

Tuolla linkittämälläsi sivulla näytti olevan vain perinteisiä tuulimyllyn mallisia laitteita. Löysin mm. tällaiset infosivut pystymallisista tuulivoimaloista:
http://www.awea.org/faq/vawt.html
http://club.cycom.co.uk/vertAxis.html

Löysin myös huomattavasti isommasta, 12kW:n H-rotor -mallisen voimalan suunnittelusta mielenkiintoisen PDF-tiedoston:
http://www.ewec2006proceedings.info/allfiles2/0102_Ewec2006fullpaper.pdf

Koetin tuossa joutessani KDE:n paintilla piirrellä jotain suuntaa-antavaa suunnitelmaa tuosta akselistosysteemistä. Tornin ei välttämättä tarvitsisi olla edes kovin korkea, jolloin ehkä saattaisi pärjätä hiukan hennommillakin putkivahvuuksilla. Ongelmana on vain se, että minulla ei ole kovin paljon kokemusta hitsailusta ja yleensäkään metallitöissä... Joten en voi välttyä ajatukselta vähän turhan haastavan projektin valinnasta...? Onneksi ollaan lähes nollabudjetilla menty.
En tiiä toimiiko se mutta...saahan sitä ihminen kokeilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat