Seuraa 
Viestejä45973

Törmättiin ystävän kanssa tälläiseen pätkään.

http://www.youtube.com/watch?v=89sz8ExZndc

http://www.youtube.com/watch?v=iaKehq6qsdY&mode=related&search=

Elikkä kaksinkäsin toimiva kosketusnäyttö.
En tälläistä ole ennen nähnyt ja todella antaa uuden ulottuvuuden nykytekniikan vauhdista. Tälläistä voisin vain nähdä elokuvassa "Johnny Mnemonic", jossa internet on kolmiulotteinen.

Tuo jälkimäinen linkki on myös hauska. iBar, jonka baaritiski on tuollainen kosketushärpäkkä. Tosi mielenkiintoinen baarikokemus varmasti.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (14)

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Onko kolmiulotteista käyttöliittymää vielä esitelty? Eihän siihen tarvita ohjelmiston lisäksi kuin hanskat joiden sormenpäissä on paikantimet. Nykyiset kaksiulotteiset näytöt riittäisivät hyvin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

kai tämän jo moni näki?
Miksen ole tiede-lehdestä tälläistä saavutusta lukenut?
Juttua vireillä? KÖ? JO!

Mikä on homman nimi?

En osaa etsiä tästä tietoa, kun en keksi oikeita hakusanoja

vain tämä:

http://cs.nyu.edu/~jhan/ftirtouch/

eikä nyt oikeen sano mitään. vasta kehitteillä pahasti kesken?
ainakin ohjelmistoa on kehitetty...yksinkertaista tosin, mutta jännän näköstä.

Hyvä huomio. Siinä tosissaan kuviakin suurennettiin samalla tavalla ja selattiin kuvia läpi. Mutta nyt kun tietoa löytyy asiasta niiiiiin vähän, pystyisimmekö lähteä epäilemään, että pätkä on huijausta?

Huijaukseen en tosin itse usko, sillä skriini ja sillä tapahtuvat asiat ovat todella hyvin vuorovaikutuksessa käsien kanssa.

Joo näin ton pätkän muutama viikko sitte.
Olis muuten TOSI siistiä, jos olis tommonen näyttö jossai ja sillä sais kaikkee tehdä.

Ite ainaki haluisin.

Kyllä tuo pätkä on ihan oikea. Tekniikkaa on testailtu vuosikymmenet, mutta käytännössä se ei oikein ole ottanut tuulta alle.

Kosketusnäyttöjen perusongelmia ei ole vielä ratkaistu, kuten esimerkiksi se että kaikki tunnetut tekniikat jotka toimivat ilman erillistä "kynää" himmentävät hieman näytöstä tulevaa valoa. Näyttö kuluu ja likaantuu kun sitä käpistellään jatkuvasti ja elektroniikka on niin kallista, että kuluttajat eivät mielellään sitä osta.

http://en.wikipedia.org/wiki/Touchscreen

Ultraäänitekniikalla on mahdollista tunnistaa enemmän kuin yksi kosketus näytöllä, koska jokainen kosketus tuottaa oman kaikunsa.

Google Maps yllätti iloisesti, en ollut aikoihin sitä katsellut. Karttapohjan generointi tuntuu olevan uskomattoman sujuvaa. Hiiren rullalla zoomailu oli virkistävää:)

http://maps.google.com/

Vastaavaa karttaa olisi kiva käsitellä tuommoisella multitouche screenillä.

smarko
Seuraa 
Viestejä465
MalcomX
Tuohan alkaa jo muistuttamaan minority reportissa ollutta screeniä missä unikuvia selattiin.Oblong Industries on ammentanut omaan "spatial operating environment" -systeemiinsä ideoita Minority Reportissa ja sanovat sen suoraan itsekin.

Oblong Industries
Some of the SOE's core ideas are already familiar from the film Minority Report, whose characters performed forensic analysis using massive, gesturally driven displays. The similarity is no coincidence: one of Oblong's founders served as science advisor to Minority Report and based the design of those scenes directly on his earlier work at MIT.http://oblong.com

smarko
MalcomX
Tuohan alkaa jo muistuttamaan minority reportissa ollutta screeniä missä unikuvia selattiin.

Oblong Industries on ammentanut omaan "spatial operating environment" -systeemiinsä ideoita Minority Reportissa ja sanovat sen suoraan itsekin.

Tulipa tuossa juuri töllöstä Iso veli valvoo -ohjelma,
http://yle.fi/tv1/ohjelmaopas.php?date= ... &time=1000
missä oli tuollainen iso multitoussi. Näky olevan integroitu Google Earthiin ja valvontakameroihin kasvojentunnituksella

Tollasia kosketuspaneeleja on jotkut tehny itsekin, perustuu webbikameraan tai muuhun ir-valoa kuvaavaan kameraan ja ir-ledeillä valaistuun muovilevyyn. Ja tunnistaa tietty ohjelmasta riippuen vaikka 100 sormea, tosin luulis että tft-paneeli siinä kameran ja kosketuspaneelin välissä häiritsisi toimintaa..

Jossain MS:n videossa vastaava oli integroitu läppärin näyttöön, löytynyy youtubesta..

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081

Eikös tällainen näyttö ollut agenttitoimistossa uusimmassa James Bondissa? Olisihan tuollainen aika räyhäkkä ja antaisi käyttöliittymäsuunnittelijoille taasen purtavaa.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat