Seuraa 
Viestejä45973
Korkein oikeus on pitänyt voimassa tamperelaisen naisen tuomion, joka sytytti lapsensa kuolemaan johtaneen tulipalon. Turun hovioikeus tuomitsi Helena Riipisen, 46, kahdeksan ja puolen vuoden vankeusrangaistukseen taposta, eikä ratkaisua korkeimman oikeuden mukaan ole syytä muuttaa.

Muistelen että vastikään joku huumeringin nokkatäti sai yli kymmenen vuoden tuomion, taisi myydä amfetamiinia tjsp. Onko siis oman lapsensa tappaminen pienempi rikos?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (8)

Joo, muistin oikein:

Äiti, tämän tytär ja poika joutuvat maksamaan suuret korvaukset pyörittämästään huumebisneksestä. Helsingin hovioikeus nosti korvaussumman lähes 260 000 euroon.

...

Vaikka hovioikeus korotti korvaussummaa, se langetti samalla törkeistä huumausainerikoksista käräjäoikeutta lievempiä tuomioita. Hovioikeus katsoi, että tuomiot olivat olleet liian ankaria yleiseen rangaistuskäytäntöön verrattuna. Perheen 58-vuotiaan äidin Ulla Marjatta von Müllerin vankilatuomio laski 12 vuodesta 11:een. 32-vuotiaan tyttären Tuula Marjatta Tickin tuomio pieneni 11 vuodesta 4 kuukaudesta 10 vuoteen.

...

Perheen 27-vuotiaan pojan Kalervo Tapio von Müllerin tuomio laski 12,5 vuodesta 11 vuoteen 10 kuukauteen.

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... id=1281059

Tapat lapsesi, niin pääset vähemmällä kuin jos myyt huumeita.

250585
Seuraa 
Viestejä621

Yhteiskuntamme kapitalististen riistäjäporvarien suunnittelemien lakien mukaan raha on aina arvokkaampaa, kuin ihminen, joten looginen tuomio.

Sosiaalivaltion ylilepertelyn toimestahan vanki ei saa kärsiä yhtään enempää, kuin hänen "parantumisekseen" katsotaan olevan tarvetta, joten 8,5v lapsen taposta on linjan mukainen.

Jotain nokkelaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Näinhän se Suomessa menee: Lapsen raiskaaminen-nimistä kohtaa ei edes laissa ole, törkeä hyväksikäyttö taitaa olla "ankarin" muoto, ja siitä max.rangaistus 4v kun taas "tavallisesta" raiskauksesta 6v max.rangaistus.
Eläimiin sekaantuminen on laillista, eläinporno ei.
Tämä kertoo kaiken tarpeellisen tämän sontakasan lakijärjestelmän toimivuudesta ja pyrkimyksistä: ihan sama jos jonkun tapat kunhan et Saatana koske Valtion rahoihin!
Toistuvasti tulee rötösherroille kovempaa tuomiota kuin esim. sarjaraiskaaja simo rumensaarelle, joka sai nyt 2,5vuotta raiskauksesta ja törkeästä pahoinpitelystä..
Toivottavasti vankilan lattiat ovat erityisen liukkaat, ettei tarvitse itse päivystää 2,5v kuluttua porteilla.. PERKELE!
Myöskin huumausainerikosten tuomiot ovat täysin absurdeja: En millään tapaa puolusta "kovia" huumeita mutta joku tässä mättää jos saat pirin myymisestä isomman tuomion kuin parin kaverin tappamisesta..

En tajua, miten kukaan poliitikko ei ole kertaakaan ottanut puheeksi tätä lainsäädäntöämme.. Kaipa se sitten on, niinkuin vanhanen sanoi kun kysyttiin pitäisikö valtio ja kirkko erottaa: "tilanne on mielestäni aivan hyvä näin"

Kansanedustaja halmeelta osittain lainattu idea: Koska Itä-Suomen hovioikeus on toistuvasti alentanut raiskaajien tuomioita, suosittelisinkin jammun vapauttamista ja "yhteiskuntaan sopeuttamista" pikimmiten;voisi työskennellä vaikka näiden tuomarien lastenhoitajana vuorotellen..
Katotaan sitten muuttuuko ääni kellossa...

EDIT: Aloin vähän miettiä miten tämän oikeusjärjestelmän ja rikosten "vakavuuden" tiivistäisi:
Asteikko 1-6 (ei vakava-vakava)
1: törkeä rattijuopumus, törkeä pahoinpitely
2: lapsenraiskaus, kuolemantuottamus, "lievä raiskaus" (VlTTU!!:evil: )
3: raiskaus
4:tappo
5: rahan huijaaminen valtiolta (talous-ja huumerötökset)
6:murha

Vierailija

Onhan se selvä että huumet voivat vankoittaa useampia ihmisiä ja tehdä niistä työkyvyttömiä. huumet eivät kuitenkan ole köyhien ja työttömien ongelma. Ongelma koskee nuoria ja hyvin koulutettujakin.

Huumeista maksu yhteiskunnalle tulee suuremmaksi kun jotain lapsesta.
lapsi ei kuitenkaan vielä tuota rahaa.

Rötöstätör
Näinhän se Suomessa menee: Lapsen raiskaaminen-nimistä kohtaa ei edes laissa ole, törkeä hyväksikäyttö taitaa olla "ankarin" muoto, ja siitä max.rangaistus 4v kun taas "tavallisesta" raiskauksesta 6v max.rangaistus.

Lapsen raiskaus -nimistä rikostunnusmerkistöä ei ole koska raiskauksen tunnusmerkistö ei sisällä mitään ikärajaa, 10-vuotiaan voi raiskata siinä missä 30-vuotiaankin. Se, että uhrina on lapsi, on rangaistuksen koventamisperuste, ja saattaa myös kvalifioida teon törkeäksi raiskaukseksi, josta voi saada 10 vuotta. Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö onkin sitten jo ihan eri asia, sehän ei sisällä mitään väkivaltaa tai pakottamista.

Huumeista Suomessa tosiaan annetaan aika älyttömiä rangaistuksia. Se johtuu osittain kansainvälisestä paineesta, ja varmasti taustalla on myös yhteiskunnan yleinen huumeilmapiiri. Huumeita yksinkertaisesti pelätään ihan käsittämättömän paljon.

Olen luonnollisesti sitä mieltä, että Suomen oikeusjärjestelmä on pahasti vääristynyt. Tässä tapauksessa ei kuitenkaan liene selvää, sytytettiinkö palo tarkoituksena surmata lapsi.

250585
Yhteiskuntamme kapitalististen riistäjäporvarien suunnittelemien lakien mukaan raha on aina arvokkaampaa, kuin ihminen, joten looginen tuomio.

Mitä roskaa. Onko voimakkaasti oikeistolaisessa Amerikassa tällaiset puliveivauslait niin kuin sos. dem. Suomessa?

Tässä lapsentappo tapauksessa mukana kuvassa olivat lailliset huumeet.

Sairaalassa otetun verinäytteen mukaan Riipinen oli tapahtumailtana noin 1,3 promillen humalassa. Lisäksi hänen verestään löydettiin suurehkoja määriä efedriiniä ja pseudoefedriiniä, joita on muun muassa eräissä reseptillä saatavissa yskän-, nuha-, astma- ja allergialääkkeissä.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2006120 ... 4_uu.shtml

250585
Seuraa 
Viestejä621

Imaginelle: Minä en voi sille mitään jos USA toimii neoliberalismiin nähden epäloogisesti tässä asiassa, joten väitteeni on asiaa. USA sen sijaan osoittaa jälleen epäloogisuutensa siinä, että toimii esim Suomeen nähden päinvastaisesti, vaikka on enemmän oikealla.

Kausaliteeteista ei tosin ole varmaa selvyyttä. Kumpi on oikeassa, molemmat vaiko ei kumpikaan.

Jotain nokkelaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat