Seuraa 
Viestejä45973

Sähkökaapeli Ruotsiin katkesi juuri sopivasti joulun alla ja talven kylmmpiä aikoja odotellessa (saadaan korjattua kai vasta tammikuun lopulla).

Suomen sähkömafia, Findrid, ei ole huolissaan. Ei voikaan olla, siilä heti kyseltäisiin, eikö olisi varminta sallia myös kilpailijan, Venäläisen sähkön tuonti Suomen sähkömarkkinoille. Ei tietenkään sallita. Vaikka Ruotsissa kuinka pätkittäisiin mielivaltaisesti Suomeen tuotavaa sähköä, ja merikaapelit paukkuis poikki, se sähkö on kuitenkin mafian myymää luotettavaa sähköä.

"Sähkön tuontikapasiteetti Suomeen laski vaurion vuoksi 2 000-2 050 megawatista noin 1 500 megawattiin. Vientikapasiteetti Suomesta laski 1 650 megawatista 800 megawattiin."

http://www3.keskisuomalainen.net/servle ... 08074.html

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (10)

tietää
Hyvinhän tuo säiden puolesta sattui, kun on lämmintä.

Lähellä Suomen rantaa.

"Fenno-Skan-yhteys laukesi verkosta jo viime lauantaina. Kaapeliyhteyden vika on Fingridin käyttötoiminnan johtajan Reima Päivisen mukaan varmistunut kaapelivaurioksi. Vaurio on Rauman syväväylällä noin kahdeksan kilometrin päässä Rihtniemen kaapelipäätteeltä."
http://www3.keskisuomalainen.net/servle ... 08092.html

"Vielä on talvea jäljellä, vielä tulee kylmiä päiviä ..."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Petu
Seuraa 
Viestejä2289

Moro! Niinpä ,taitaa olla vaikeaa arvata mitä tulee käymaan sähkön hinnalle . Tämä energiateollisuuden toiminta alkaa olla samanlaista kuin edesmenneellä amerikkalaisella energiajätillä Enronilla . Siellä aikoinaan rajoiteltiin sähkön saatavuutta ,keinolla jos toisella . Sähkön hinta reagoi toivotulla tavalla . Tämä on mennyt täällä pohjolassa pahemmaksi sen jälkeen ,kun tuli yhteis pohjoismaiset markkinat . Onneksi me maksetaan T:Petu

Petu
Moro! Niinpä ,taitaa olla vaikeaa arvata mitä tulee käymaan sähkön hinnalle :D . Tämä energiateollisuuden toiminta alkaa olla samanlaista kuin edesmenneellä amerikkalaisella energiajätillä Enronilla . Siellä aikoinaan rajoiteltiin sähkön saatavuutta ,keinolla jos toisella . Sähkön hinta reagoi toivotulla tavalla . Tämä on mennyt täällä pohjolassa pahemmaksi sen jälkeen ,kun tuli yhteis pohjoismaiset markkinat . Onneksi me maksetaan :evil: T:Petu

Toi Enron tuli kuyllä munkin mieleen. Mutta se tulee aina mieleen, kun lukee Fingridin juttuja. Verkkotoiminta pitäisi heti antaa valtiolle!

Vastaaja_s24fi
Sähkökaapeli Ruotsiin katkesi juuri sopivasti joulun alla ja talven kylmmpiä aikoja odotellessa (saadaan korjattua kai vasta tammikuun lopulla).
...
"Sähkön tuontikapasiteetti Suomeen laski vaurion vuoksi 2 000-2 050 megawatista noin 1 500 megawattiin. Vientikapasiteetti Suomesta laski 1 650 megawatista 800 megawattiin."

Nyt yksi tuhannen megawatin ydinvoimala olisi poikaa.

Mikään ei ole ikuista ja kestävää.

Jännää odotella miten kauan kestää että joku valopää yhdistää tämänkin optioihin.

Venla-Suvi
Miten se voi tuosta vaan mennä poikki?

Se että yhteys on poikki ei tarkoita sitä että kaapeli olisi fyysisesti poikki, vaan siinä voi olla esim. pieni eristevika. Jos eristeet päästävät merivettä vähintään läpilyöntietäisyydelle johtimista, niin läpilyönti polttaa loputkin väliin jäävästä eristeestä, ja seurauksena on maasulku.

"Maasulku" taas tarkoittaa sitä, että johdin ei ole eristetty "maasta", mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että johtimeen johdettu sähkövirta pakenee "maihin". Tässä yhteydessä "maalla" ei tarkoiteta pelkästään kiinteää maata, vaan sähköteknisessä mielessä myös meri on "maata".

Jos maasulussa olevaa johdinta yritetään saada jännitteiseksi, niin johdin, tai sitä syöttävä laitteisto ylikuormittuvat suuren kuormituksen vuoksi. Ylikuormituksen estämiseksi johtimet ja laitteistot suojataan erilaisin sulakkein ja turvalaittein, jotka katkaisevat virran kuormituksen kasvaessa liian suureksi.

Nyt on kyseessä nimenomaan maasulku, jonka todennäköisesti on aiheuttanut jonkun aluksen ankkuri. Tarkka paikkakin on tiedossa, mutta ennen kuin korjaamaan päästään on odotettava jääolosuhteiden helpottumista ja sopivanlaisen aluksen saamista. Siihen mennee noin kuukausi pari.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat