Seuraa 
Viestejä45973

Teekkari kämppikseni huomautti minulle, ettei kannettavassa kannata pitää akkua kiinni, jos kone on verkkovirrassa. Akku kuulemma jankkaa koko ajan 95-100% välillä, joka kuluttaa akkua. Toisin sanoen, aina kun virta laskee 95%, alkaa akku taas ladata itseään verkkovirralla.

Kysymys kuuluukin, mitä fysiokemiallista tapahtuu, että akun kunto huononee ajan myötä? Entä jos koneeni on verkkovirrassa, niin mistä syystä se akun virta muka alenee sieltä 100%:sta 95%? Käyttääkö koneen siis akkua muusta virrasta huolimatta?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Litium Ion akku kuluu käytti sitä tai ei. Siinä ei ole vastaavaa muisti-ilmiötä, kuin NiCd-akuissa.

LiIon akun suurin hyöty onkin juuri siinä, että sitä voidaan ladata koska vain. Myös lataus on nopeaa. Näistä syistä johtuen niitä käytetään mm. kännyköissä ja läppäreissä.

LiIon akun varauskyky heikkenee hiljalleen - muutamassa vuodessa LiIon akku on jo yleensä "vaihtokunnossa". Tämä siis riippumatta siitä onko akkua käytetty tai ei.

Lämpö nopeuttaa LiIon akun kulumista.

Mulla on monta vuotta käytetty leijona akku puhelin ja se akku kestää monta kertaa pitempää ku vasta ostetu kännykä akku.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Siinä mielessä akun irroittaminen on kyllä hyvä idea, että se ei lämpene niin paljon.

Toisaalta, jos akut pääsevät hyllyllä tyhjenemään itsekseen, niin akkujen varauskyky heikkenee pysyvästi. Parempi siis käyttää akkuja. Akut pitävät myös koneen päällä mahdollisen virtakatkoksen sattuessa.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Akku

http://en.wikipedia.org/wiki/Lithium_ion_battery

Itselläni on vuonna 1999 ostettu lappari, joka on ollut käytännöllisesti katsoen jatkuvasti päällä. Eli aina verkkopistokkeessa ja kone päällä, kun ei ole tarvinnut sitä reissuun mukaan ottaa. Alkuperäisenä akku riitti noin 2 h:n käyttöön - nyt enää puolisen tuntia.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat