Seuraa 
Viestejä45973

http://www.eroakirkosta.fi/media/none/t ... ?year=2006 " Vuodesta 2006 on tulossa ennätyksellinen kirkosta eroamisvuosi"

Kirkosta erotaan vuosi vuodelta enemmän. Mitä veikkaatte kuinka kauan kestää, kunnes vain puolet suomalaisista kuuluu kirkkoon?

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (61)

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176

Kirkolla on omaisuutta 800 miljoonaa euroa.

Liityn heti kirkkoon kerryttämään veroja, jos kirkko rupeaa hyödyntämään Noilla varoilla yhteiskunnan toimia, niin että se näkyy tässä yhteiskunnassa.

Rahalla se suosio nykyään saadaan, eikä millää riistämällä ja pelottelemalla.

tiäremiäs

Rahalla se suosio nykyään saadaan, eikä millää riistämällä ja pelottelemalla.

Sekä myös sillä, että suurin osa suomalaisista liitetään automaattisesti kirkon jäseniksi heti kun syntyvät ja päiväkodissa ja koulussa jatketaan aivopesua. Tällä on yllättävän suuri merkitys kuten tuoreesta tutkimusesta käy ilmi.

"Lapsuudenaikaiset kokemukset vaikuttavat aikuisen taipumukseen uskoa yliluonnollisiin ilmiöihin. Alle kouluikäisen maailmassa elottomat, elolliset ja psyykkiset asiat menevät sulassa sovussa sekaisin."

http://www.yle.fi/teema/tiedeuutiset/uu ... ml?id=8696

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081

Oma veikkaukseni on, että joskus tulevaisuudessa tällaista yhteiskunnan siunaamaa lapsien aivopesua pidetään pakanallisena ja sangen tuhoisana. Tietenkin ainahan asioista löytyy hyvätkin puolensa, hyötyyhän tästä taikauskon tuputtamisesta Hollywoodin kauhuelokuvateollisuus. Se, tapahtuuko uskontojen kieltäminen sadan vai tuhannen vuoden sisällä, jää jälkikasvun nähtäväksi. Tätä ihmettä ei tämä sukupolvi ikävä kyllä tule koskaan omin silmin todistamaan.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Petu
Seuraa 
Viestejä2289
tiäremiäs
Kirkolla on omaisuutta 800 miljoonaa euroa.

Liityn heti kirkkoon kerryttämään veroja, jos kirkko rupeaa hyödyntämään Noilla varoilla yhteiskunnan toimia, niin että se näkyy tässä yhteiskunnassa.

Rahalla se suosio nykyään saadaan, eikä millää riistämällä ja pelottelemalla.

Valitetavasti se on valtion omaisuutta . Siitä me veronmaksajat joudumme maksamaan . Kirkkolla on oikeus periä kirkollisveroa (niiltä onnettomilta ,jotka kuuluvat siihen ). Me maksamme kulut ,mitä kirkko omistaa . Kiinteistöt , työvoimakulut yms . Sen vuoksi me ateistit olisimme halukkaita erottamaan valtion ja kirkon toisistaan . Maksakoon ihmiset ja järjestelmät omat kulunsa , ja kerätköön siihen varansa . Eikö näin yleensä tehdä ? Ai niin , tänävuonna EHTII EROMAAN KIRKOSTA . Ei tarvitse sitten seuraavasta vuodesta maksaa turhaan veroja

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Koska herätään ymmärtämään lapsensuojelulliset näkökohdat henkimaailman olioiden tuputtamisessa lapsille?

Pienen ihmisen havaintomaailmassa on muutenkin tarpeeksi tekemistä ymmärtääkseen mitä ympäröivässä maailmassa tapahtuu. Kun tätä maailmankuvaa sitten sekoitetaan henkimaailman olioilla, niin voiko ihmisestä edes kasvaa täysjärkistä?

Jumaloilla ja Saatanoilla pelottelu on puhdasta henkistä väkivaltaa.

Rovaniemellä jaellaan jo optioita,joten kirkosta kaikkoaminen varmasti jatkuu...

Lapin Radion sivuilta:
"Rovaniemen seurakunnan kirkkovaltuusto ei päässyt yksimielisyyteen siitä, kuinka työntekijöiden kannustuslisä jaettaisiin kristillisesti.
Talousarviossa on varattu kannustuslisään 185 000 euroa"

EcoR1

Kirkosta erotaan vuosi vuodelta enemmän. Mitä veikkaatte kuinka kauan kestää, kunnes vain puolet suomalaisista kuuluu kirkkoon?
Vielä on ikäluokkia, joille kirkko on paikka missä hiljentyä ja rauhoittua. Jos kuitenkin oletat, että vaihtoehtona kirkkoon kuulumiselle on täysin tieteellinen maailmankatsomus, puhtaaseen biologiaan perustuva ihmiskuva ja ihmisälyn ylivoima, luulen että erehdyt.
Ihmiskunnan historiassa ei tietääkseni ole ollut aikaa, jolloin ei jumalia ole ollut. Voidaanko tästä vetää johtopäätös, että ihmiseen on sisäänrakennetuna tarve uskoa, luottaa johonkin itseään korkeampaan henkiseen voimaan?
Itse kysmykseen: Voi olla, että kyseessä on trendi-ilmiö, joka saattaa kääntyä kirkkoon liittymiseksi. Tai sitten yksinkertaisesti kirkko on tullut tiensä päähän siinä muodossa, missä se nyt toimii - loppuu kuin Neuvostoliitto yhdessä yössä tarpeettomana. Mutta melko varmasti tilalle tulee toinen muoto, kenties herätysliikkeiden ja lahkojen raju lisääntyminen.

K. K.
Ihmiskunnan historiassa ei tietääkseni ole ollut aikaa, jolloin ei jumalia ole ollut.

1) Riippuu mitä tarkoitat jumalalla, teismin mukaista jumaluuttako? Varmasti teismin ideaa ei aina ole ollut olemassa.

2) Vaikka olisi aina tähän asti ollut jumalia, ei seuraa että aina tulee olemaan.

Todennäköisesti valtiokirkkojärjestelmä tulee kuolemaan suurten ikäluokkien mukana. Tämän voi todeta mm. kirkollisvaalien äänestäjien ikäjakaumasta:

"Iältään 18–24-vuotiaita äänestäneistä oli vain 5 prosenttia, 25–34-vuotiaita 10 prosenttia ja 35–49-vuotiaita 16 prosenttia. Peräti 70 prosenttia vaaliuurnilla kävijöistä oli yli viisikymppisiä."

http://evl.fi/EVLUutiset.nsf/Documents/1985C468495D8A0BC2257230004B814F?...

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081
Nikolazz
Todennäköisesti valtiokirkkojärjestelmä tulee kuolemaan suurten ikäluokkien mukana.

No voi harmi, tuleepa ikävä..

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Itsekin erosin vähän aikaa sitten käyttämällä http://www.eroakirkosta.fi palvelua.

Kukaan ei ole muuten vielä mainunnut, että yritykset joutuvat maksamaan kirkollisveroa riippumatta yrityksen tai omistajien uskonnollisesta mielipiteistä. Tämä on jo ihan periaatteellisesti väärin eikä lisäveri voi tehdää hyvää taloudelle.

SAMAEL
K. K.
Ihmiskunnan historiassa ei tietääkseni ole ollut aikaa, jolloin ei jumalia ole ollut.1) Riippuu mitä tarkoitat jumalalla, teismin mukaista jumaluuttako? Varmasti teismin ideaa ei aina ole ollut olemassa.

2) Vaikka olisi aina tähän asti ollut jumalia, ei seuraa että aina tulee olemaan.


Voi olla. Mielenkiintoista nähdä mitä tulee tilalle. Sinänsä ateismi on ihan terve ilmiö silloin kun se perustuu ennakkoluulottomuuteen ja totuuden etsimiseen ja ennenkaikkea vapauteen muodostaa maailmankuvansa yksilötasolla. Siinä olen täysin ateismin kannalla. Mutta jos siitä tulee esim. valtiotasolla ainoa hyväksyttävä ajattelusuunta, silloin ollaan taas kaltevalla pinnalla.

Lasketaan pieni esimerkki päästä. Korjatkaa, jos jotain menee väärin.

Sanotaan, että yrityksellä on tavoitteena tehdä verojen jälkeen voittoa X euroa vuodesssa. Tämä voidaan laskea

X = v*(L - K),

missä v = verojen jälkeen jäävä osuus, L on liikevaihto ja K on kulut. Liikevaihto tulee tuotteiden myynnistä.

Oletetaan, että kirkollisvero lopetetaan. Kuinka paljon yritys voisi laskea tuotteidensa hintaa ja silti tehdä saman verran voittoa verojen jälkeen?

Merkitään L = p * K ja saadaan X = v * K (p - 1).

X1 = (1 - v_valtio - v_kirkko) * K * (p - 1)
x2 = (1 - v_valtio) * K * (a*p - 1)

Merkitään x1 = X2 ja ratkaistaan a.

=> (1 - v_valtio - v_kirkko) * (p - 1) = (1 - v_valtio) * (a*p - 1)
=> [ (1 - v_kirkko / (1 - v_valtio) ) * (p - 1) + 1 ] / p = a

Valtiolle maksetaan yritysvero, joka on 28%, eli v_valtio = 0.28. Kirkollisvero on 1% eli v_kirkko = 0.01. Yrityksen liikevaihto olkoon vaikka 20% suurempi kuin tappiot eli p = 1.20. Lasketaan mitä saadaa.

a = 0.997685..

Yritys voisi lasketa tuotteidensa hintaa keskimäärin 0.23%. Oletetaan, että kyseessä on lähikauppa ja ostat siellä vaikka keskimäärin 5 eurolla päivässä ruokaa. Tällöin

5 euroa * 365 * 0.0023 = 4.2 euroa.

Eli maksaisit tavallaan noin 4 euroa kirkolle vuodessa. Tämä ei ole kovin paljon mutta pitää ottaa huomioon, että muutkin yritykset maksavat kirkollisveroa. Tähän kuuluvat myös ne yritykset, joilta lähikauppa ostaa palveluita ja tuotteita. Periaatteessa tätä pitäisi soveltaa moneen kertaan..

Uskoa voi aivan hyvin vaikka paaviin mutta siltikään ei tarvitse maksaa
siitä valtiovallan tukemalle "laitoskirkolle".

Paavi on suurin!

Itse en ymmärrä tässä buumissa asian mainostajia. Tuntuu kuin joillekin olisi erityisen tärkeää että ihmiset eroavat kirkosta. Onhan kirkosta voinut aina erota, nyt siitä on vain tehty jokseenkin muodikasta erota netin kautta ja lopettaa kirkon riistämä jyvänen palkastasi.

Itse vaadin kirkosta eronneille tiettyjen etujen/palveluiden karsimista. Kuten esim. kirkon hautuumaiden käyttö, kirkolliset palvelut kuten vihkimiset, häät ja hautajaiset yms. Puhumattakaan kirkon antamasta yhteiskunta-avusta.

Mutta Kirkko ei ehkä toimi näin, vaan se antaa ja auttaa vaikka et Kirkkoon kuuluisikaan. Tämä on kristinuskon pääteema. Ikävää on se etteivät ihmiset arvosta sitä.

Hmm... en nyt ole asiasta varma, mutta eivät yritykset ymmärtääkseni maksa kirkollisveroa siinä mielessä kuin normaali (kirkkoon kuuluva) palkansaaja. Eli sitä n.1.5-2.5% osuutta palkasta. Sen sijaan yritykset maksavat vain yhteisöveroa, josta tietty osuus menee Ev.lut.kirkolle hautaustoimen ylläpitämiseen. Tosin tämä osuus taitaa olla aika reippaasti suurempi kuin hautaustoimen kulut...

Mokkis

Itse vaadin kirkosta eronneille tiettyjen etujen/palveluiden karsimista. Kuten esim. kirkon hautuumaiden käyttö,Siinäs poika vaadit, kirkon hautuumaa monopoli on valtion rahoittamaa, sitä ei makseta kirkkoon kuuluvien taskuista. Sairas järjestelmä, jota jäsenmaksua maksavat eivät edes tunne. Kuten taas saimme nähdä.

Mokkis
Itse en ymmärrä tässä buumissa asian mainostajia.

Ymmärrät kuitenkin uskonnollisten satujen mainostajia, kirkkolaitoksen mainostajia, lasten järjestelmällistä aivopesua... Niin, vika onkin sinussa.

Mokkis
Onhan kirkosta voinut aina erota, nyt siitä on vain tehty jokseenkin muodikasta erota netin kautta ja lopettaa kirkon riistämä jyvänen palkastasi.Niin, tai oikeastaan se nyt tehty niin helpoksi, että ihmiset jaksavat oikeasti erotakin. Ennenhän piti käydä maistraatissa täyttämässä täysin turha lomake ja sen jälkeen oli vielä kuukauden "katumisaika"...

Itse vaadin kirkosta eronneille tiettyjen etujen/palveluiden karsimista. Kuten esim. kirkon hautuumaiden käyttö, kirkolliset palvelut kuten vihkimiset, häät ja hautajaiset yms. Puhumattakaan kirkon antamasta yhteiskunta-avusta.

Kuten sanottu, hautaustoimen kustannukset eivät tule kirkollisverosta. Sitä paitsi ei kirkko kirkkoon kuulumattomia vihikkään. Tai ainakin asia on papin harkinnan varassa. Ja itsähän ne siellä tapulissaan päättävät miten haluavat yhteiskunta-apunsa kohdentaa. Taitaapi olla ihan lähetyskäskyn seurausta, että sitä "apua" tarjotaan ulkopuolisillekin, haluttiin sitä tai ei.

Nikolazz
Hmm... en nyt ole asiasta varma, mutta eivät yritykset ymmärtääkseni maksa kirkollisveroa siinä mielessä kuin normaali (kirkkoon kuuluva) palkansaaja. Eli sitä n.1.5-2.5% osuutta palkasta. Sen sijaan yritykset maksavat vain yhteisöveroa, josta tietty osuus menee Ev.lut.kirkolle hautaustoimen ylläpitämiseen. Tosin tämä osuus taitaa olla aika reippaasti suurempi kuin hautaustoimen kulut...

Olet muuten oikeassa. Mutta saadaan sama tulos, jos laskettaisiin yhteisöveroa kirkollisveron verran.

Eli yritykset voisivat joko tehdä enemmän voittoa, palkata enemmän väkeä tai laskea hintoja.

Yhteisövero on 26 prosenttia. ( http://fi.wikipedia.org/wiki/Yhteis%C3%B6vero )
Tästä kirkot saavat noin 2 prosenttia eli valtion osuus on siis 24 prosenttia. ( http://www.uskonnonvapaus.fi/hakusanat/yhteisovero.html )

Saadaan uusilla (oikeilla) arvoilla, että yritykset voisivat laskea hintojaan keskimäärin 0.44% (liikevaihto 20% suurempi kuin kulut) ja silti tehdä yhtä paljon voittoa.

Oikeastaan ne voisivat laskeja hintojaan jonkin verran enemmän, koska kulutkin laskevat. Kulut laskevat, koska yritykset, joilta ostetaan tuotteita, voivat myös laskea hintojaan.

Jokainen, joka ostaa tuotteita tai palveluita suomalaiselta yritykselta tai yhteisöltä, maksaa välillisesti kirkolle veroa. Tälle asialle ei voi olla mitään moraalista oikeutusta. Ateistina joudun pakotetusti tukemaan lasten uskonnollista aivopesua maassamme. Kirkko on saatava yhdeksi järjestöksi muiden järjestöjen rinnalle (yhdistykseksi). On myös saatava valtion/kuntien ylläpitämiä uskonnottomia hautuumaita.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat