Seuraa 
Viestejä45973

Osoittaako herra Ollila nyt meille hölmöimmillekin faktoja, jotka olisi pitänyt ymmärtää jo aika päiviä sitten. Mitenköhän herra Ollilakin on nyt vasta asian sisäistänyt? Tarvittiinko tähän kaikkeen siis välttämättä johtamistaidon opiston tekemä tutkimus? Mitä nyt tulee tapahtumaan?

Veikkaanpa, että käytännössä ei yhtään mitään!


[size=92:3a85mvil] "Ollila viittasi Johtamistaidon opiston tutkimukseen, jonka mukaan naiset ovat parempia esimiehiä kuin miehet, mitä tulee esimerkiksi tehtävien hoitoon, henkiseen joustavuuteen ja toiminnan eettiseen perustaan. Tutkimuksen perusteella tätä mieltä ovat sekä miehet että naiset.

"Kaikki tietävät, että naiset menestyvät myös opinnoissa paremmin kuin miehet", Ollila sanoi.

Naisten vähäiseen määrään johtopaikoilla vaikuttavat hänen mukaansa niin asenteet kuin käytännön asiat työelämässä. Eva valmistelee raporttia siitä, miten naisten etenemistä uralla pitäisi helpottaa. Se, että kaikki eivät halua johtajiksi, pätee yhtä lailla miehiin kuin naisiin, Ollila totesi." [/size:3a85mvil]

http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Jorma ... 5223546945

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (11)

Uutisissa (?) kerrottiin laajasta kolmen yliopiston suorittamasta tutkimuksesta pohjoismaisissa pörssiyhtiöissä, joiden johtoryhmän koostumusta, ikäjakaumaa ja kansainvälisyyttä verrattiin niiden menestymiseen.
Tulos oli ollut sellainen että ainoastaan pieni henkilömäärä ja osaaminen osoitti kykyä menestymiseen. Naisten osuudella ei ollut mitään merkitystä. (muistinvarainen lainaus).

Henk.kohtainen huomio että naiset pystyvät miestä heikommin itsenäiseen päätöksentekoon. Se vailkuttaa tietysti siihen millaiseen työhön he sopivat.

Nechimide
Seuraa 
Viestejä14249

Taannoisessa APA:n raportissa oli maininta, että tutkimusten mukaan (trademark) naiset ovat erityisen päteviä henkilöstöjohtamisessa:

http://www.apa.org/monitor/julaug03/women.html

Onhan se toki hassua, että kun jokin tutkimus, olkoonpa ihan minkä tahon tahansa tekemä, osoittaa että naiset ovat pätevämpiä jossain, se otetaan tai oletetaan otettavan sellaisenaan vastaan, mutta miesten pätevyyttä korostavat tutkimukset kirotaan sitten jo kättelyssä alimpaan helvettiin (biased, patriarkaattisalaliitto, sovinistitiedettä yms...).
Juuri niinkuin pitääkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Joht.taid.opist. Naiset ovat parempia esimiehiä kuin miehet.

Ei, ei voi pitää paikkaansa. Eiköhän se johataja/esimies paremmuus riipu siitä millainen personaallisuus yksilöllä on ja tietekin kokemus ja koulutus vaikuttaa asiaan.

Miten osaa keskustella eri ihmisten kanssa, miten kohtelee heitä, se kertoo oletko hyvä esimies/nainen tai et. Jos puuttuu kyky, puhua/keskustella alaisten kanssa, selainen "pomo" ei ole suosiossa missään.

Wolfram
Tämä ei pidä paikkaansa alkuunkaan, sukupuolella ei ole tässä merkitystä.

onpas.

ollila on kilpailuhenkinen mies, joka tekee mitä tahansa menestyäkseen yhä paremmin. hän haluaa, että nuoret naiset kauppojen kassoilta nostetaan yritysten johtoon. heillä ei tietenkään ole yrityksen pyörittämiseen tarvittavaa tietoa ja taitoa, joten yritysten menestys heikkenee. ja siitähän ollila nauttii; hänen konserninsa valtaa markkinat täysin muiden yritysten ajauduttua konkurssiin.

ollila väittää naisten olevan parempia johtajia vain lisätäkseen omaa menestystään. hän tietää, että miehet ja naiset ovat yritysten johtamisessa lähes tasavertaisia. tuo väite, jonka hän esitti, on vain keinottelua, jonka on tarkoitus lisätä jorma ollilan henkilökohtaista menestystä.

HOHHOHHOO!

Ollila viittasi Johtamistaidon opiston tutkimukseen, jonka mukaan naiset ovat parempia esimiehiä kuin miehet, mitä tulee esimerkiksi tehtävien hoitoon, henkiseen joustavuuteen ja toiminnan eettiseen perustaan.

Toimii ehkä, kun kyseessä on pienempi yritys tai erityisesti naisille suunnattuja tuotteita, kuten meikkejä, hajuvesiä tai vaatteita valmistava firma (vrt. Marimekko). Mutta väitän, että Nokian kaltaisen monikansallisen huipputeknologiafirman johtaminen vaatii "munaa", jota naisilla ei ole.

Eva valmistelee raporttia siitä, miten naisten etenemistä uralla pitäisi helpottaa.

Eikö tämä mene jo sukupuolisyrjinnän puolelle?

Yukl - Leadership in organizations sanoo: "Enemmän on eroa kahden nais- ja kahden miesjohtajan välillä kuin nais- ja miesjohtajan välillä". Kyllä se on tunne korvien välissä, että jompi kumpi olisi parempi tai huonompi. Johtajaksi voi opiskella ja kasvaa. Muuten tänä päivänä ei enää käytetä sanaa: "alainen", vaan henkilöstön jäsen :=)

Johtamistaidon opisto Taitaa olla oikein "korkeakoulu" tasoista opetusta ja tutkimusta.

"Järjestimme henkilöstötilaisuuden JTO Campuksessa kevätkesällä. Päivällä pohdimme arvojamme. Tiimit kilpailivat elämysradalla. Illallisen nautimme Kartanossa. Lähdin kävelylle puistoon. Aistin kevätillan tuoksut, ihailin orastavaa vihreyttä. Kartanolta kuului Kesäillan valssi. Tunnelma oli ainutlaatuinen. Tiesin onnistuneeni."

Jos, tämä oli muistutus! Naisten uskomattomista voimavaroista. Itse olen monilahjakas nainen, olen kiitollinen siitä. Olen hyvä johtaja koska, olen minä yksilönä. Silloin vasta kun naisen ja miehen välinen tasaarvoisuus häviää, olemme yhtä ja silloin valitaan parhaat. Ollilalle vain terveisiä!

Vierailija

Minä olisi hyvä johtaja, oikea johaja on epäreilu mutta oikeudenmukainen.

Tai siis vaativa mutta oikeudenmukainen.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat