Seuraa 
Viestejä45973

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtm ... /12/490801

[size=150:3vwayeeb]HS: Tilintarkastajalla huomautettavaa eduskunnan satavuotisjuhlista [/size:3vwayeeb]

13.12.2006 05:48

Pääjuhlan järjestämispaikkaa ei kilpailutettu. Salaisessa muistiossa kritisoidaan useita satavuotisjuhlien osaprojekteja.

Eduskunnan rahankäyttöä seuraava ulkopuolinen tilintarkastaja löytää runsaasti huomautettavaa eduskunnan satavuotisjuhlien taloudesta ja päätöksenteosta, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Tilintarkastaja on kiinnittänyt huomiota muun muassa siihen, että kesäkuussa Kansallisoopperassa järjestetyn pääjuhlan järjestämispaikkaa ei kilpailutettu.

Eduskunnan tilintarkastajat ovat saaneet asiasta salaisen muistion, jossa kritisoidaan useita satavuotisjuhlien osaprojekteja. Tilintarkastajien on määrä pitää huomenna kokous, jossa he kuulevat eduskunnan pääsihteeriä
Seppo Tiitistä.

Eduskunnan tilejä tarkastaa kolme kansanedustajaa sekä yksi ulkopuolinen KHT-tilintarkastaja. Kansanedustajat ovat pyytäneet syyskuussa erillistä muistiota juhlien menoista.

Helsingin Sanomien mukaan eduskunnan tilintarkastajien puheenjohtaja Matti Saarinen (sd.) ei halunnut kommentoida asiaa, koska se on hänen mukaansa kesken.

Entinen Supo kinkki ei ole tottunut mihinkään ihme kilpailutuksiin.
Vanhaan hyvään aikaan kaikki tarvittava tekniikkakin ostettiin
idästä. Nyt kuninkaan (Lipponen) alaisuudessa toimiva Seppo
parka kuvittelee, että näinhän ne asiat hoidetaan edelleenkin.

Nytpä vain on niin, että vaikka tämäkin asia pyrittäneen Paavon
mahtikäskyllä vaikenemaan kuoliaaksi, niin kuitenkin kansalaiset
näkevät, että "kuninkaalla ei ole vaatteita."

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Suomessahan menee hyvin, varsinkin Lipposen aikakaudella:

Pääministeri Paavo Lipponen jyräsi kahdeksan vuotta kansakuntaa kirjaimellisesti päin helvettiä. Vain eliittiä paapottiin ja paapotaan edelleen. Valtiovarainministeri Sauli Niinistö sanoi budjettiriihessä 2000, että massatyöttömyys on turvattava. Kun on riittävä määrä työttömiä, jokainen työpaikka tuntuu armopalalta eikä ensiksi tule mieleen ryhtyä vaatimaan palkankorotuksia. Kun on riittävä määrä duunareita kortistossa, he eivät ala heti vaatia veronalennuksia, koska heidät elätetään verovaroilla. Valtiovarainministerit Antti Kalliomäki ja Eero Heinäluoma jatkavat Lipposen viitoittamaa tietä. Heinäluoma ilmoitti vapun alla, että valtion "ylimääräiset" miljoonat eivät riitä köyhille, eläkeläisille tai sairaille. Miljoonat käytetään "tulevien sukupolvien hyväksi". Presidentti Martti Ahtisaari luovutti muruset palkkioistaan työttömille ja koki olevansa hyväntekijä. Ahtisaari ei ryhtynyt toimiin, että virkavallan väärinkäyttö lopetetaan ja virkamiespäätöksillä ei ylläpidettäisi pakkotyöttömyyttä.

Sosiaalitoimistoissa työntekijät saavat jättää täytäntöönpanematta tekemiään maksupäätöksiä, jotka sitten maksatetaan tuensaajilla. Miljoona suomalaista - kansanviidennes - on syösty yhteiskunnan ulkopuolelle, elävinä haudattaviksi. Kansanterveys on romahtanut ja terveydenhuoltopalvelut ajettu alas. Mielialalääkkeiden kulutus on viisinkertaistunut ja joka neljäs lapsi on mielenterveyshoidon tarpeessa, sitä kuitenkaan saamatta.

g Pääministeristä eduskunnan puhemieheksi kohonnut ja samalla valtakunnan hierarkiassa kolmossijalta kakkoseksi noussut PAAVO LIPPONEN sai Ylen kameraryhmänkin retkuun aloittaessaan maakuntamatkojensa sarjan 2003 eduskunnan Mercedes-Benz -tila-autolla Helsingin Kontulassa. Se oli maakuntamatkojen ensimmäinen ja viimeinen kohde. Urbaanilegendana kerrotaan syy kiertueohjelman äkkiloppuun. Lipponen on tottunut sekä lähtemään että palaamaan matkoiltaan Helsinki-Vantaan lentoaseman VIP-tilojen kautta, eikä Mercedes-Benz mahtunut sen ovista.

Pelkästään lentoaseman VIP-palvelut maksavat vuosittain yli 20 000 euroa.
Lipponen teki 2005 puhemiesten matkustusennätyksen
Kotimaankaan juhlinnassa ei säästelty
sirPRESS Markku Rouhiainen 040206 | Iltalehti
g Eduskunnan puhemies elää, hallitsee ja matkustaa kuin kuningas, perheineen ja veronmaksajien rahoilla, kertoo viikonvaihteen Iltalehti helmikuun alussa 2006.
Puhemiehen omilla web-sivuilla kerrotaan, ett¤ Lipposella on avustajinaan sihteeri, erityisavustaja, viestintäavustaja ja kansanedustajan avustaja. Lisäksi hänen käytössään on autonkuljettaja ja kaksi turvamiestä, joista vähintään toinen seuraa mukana Lipposen matkoilla. Myös viestintäavustaja kuuluu matkavarustukseen. Koskaan aiemmin eduskunnan puhemiehellä ei ole ollut omia turvamiehiä eikä viestintäavustajaa.

Puhemiehen virka-auto on Mercedes-Benzin S-sarjan lippulaiva. Hinta on noin neljännesmiljoona euroa, mutta panssaroituna versiona hintaa kertyy noin 0,6 miljoonaa euroa. Lisäksi valtio maksoi itselleen auton arvonlisäveron. Tarja Halosella on samanlainen. Hierarkian kolmosella Matti Vanhasella on BMW:n lippulaiva.
Lipponen teki viime vuonna kymmenien kotimaanmatkojen lisäksi yli 20 ulkomaanmatkaa mm. Australiaan, Pariisiin, New Yorkiin ja Etelä-Afrikkaan. Australiassa ja Etelä-Afrikassa mukana oli myös PÄIVI LIPPONEN, verovaroilla tietenkin. Kesälomaa on täydellä palkalla 12 viikkoa ja talvilomaa neljä viikkoa. Iltalehden mukaan eduskunnan käytettävissä on kirjanpidon kannalta menojen ja kuittien esittäjien tarkasti yksilöimä tietokoneohjelma, mutta sitä ei ole otettu käyttöön "hyvin korkean tahon" vastustuksen takia. Niinpä Lipposenkin kuitteja on äärettömän hankalaa poimia kaikkien yhteisestä kuittimapistosta. Korkealla taholla tarkoitetaan Lipposen itsensä lisäksi eduskunnan pääsihteeriä SEPPO TIITISTÃ, joka järjesti viime vuonna kansliansa pikkupomojen kanssa yli 10 000 euron Tukholman-risteilyn.
Yleisen käytännön mukaan menotositteisiin on merkittävää tarjoilun sisältää ja kaikkien vieraiden nimet, mutta Lipposen tositteissa riittää selitykseksi esimerkiksi vierastapaaminen. Lipponen vaatii mukaansa turvamiehen myös yksityisillä ja perheensä lomamatkoilla. Tällainen matka tehtiin mm. Thaimaahan. Iltalehden mukaan Lipposen turvamiesten pelkät ylityöt maksoivat viime vuonna noin 35 000 euroa.
Lipposen, viestintäavustajan ja turvamiehen lennot Helsingistä New Yorkiin ja takaisin maksavat lähes 9 300 euroa kerralta. Viime vuoden ulkomaanmatkojen kulut olivat yli 350 000 â‚. Kolmen puhemiehen pullotavarana hankitut "edustustärpätit" maksoivat toissa vuonna 24 000 euroa.
Kesällä 2003 Lipponen perheineen teki eduskunnan tila-autolla kuljettajineen kolmisenkymmentä lomamatkaa veronmaksajien kustannuksella.
Lipponen täyttää 65 vuotta huhtikuun 23. päivänä. Hän on ilmoittanut jättäytyvänsä eduskunnasta meneillään olevan kauden päättyessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat