Seuraa 
Viestejä45973

Tässä olisi eräs gallup jonka iltalehti ei antanut suorittaa omalla keskustelu sivullaan.
Kysyn että kuinka moni teistä uskoo Iltalehden ja Iltasanomien lööppejä ja yleensä juttuja julkisuuden henkilöistä.
Toivon että vastaatte Uskon tai En usko,mukaan lyhyt kommentti.

Sivut

Kommentit (32)

Jutut ovat uskottavia.......joskus,usein lööpin "sanoma" ei vastaa edes itse juttua.
Jos inhottu poliitikko jää auton alle suojatiellä,niin iltapäivä lehti uutisoi:
esim,näin
KARPELA HYPPÄSI RATTIJUOPON ALLE!!
jutussä käsitellään sitten kävelijöiden varomattomuutta liikenteessä,haastatellaanpa myös jotain autoliiton miestä siitä että kuinka varovainen pitää olla jos lähtee ylittämään suojatietä,varsinkin jos on rattijuoppo lähestyy suojatietä roimaa ylinopeutta.
Sitten mainitaan vielä että poliitikkona hän on ollut säätämässä tieliikenne lakia..ym sen tapaista.
En pidä ihmisiä idiootteina jotka lukevat iltapäivä lehtiä,vaan pidän niitä idiootteina jotka uskovat näitä juttuja!!!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Garbasi

Valmistelet ilmiselvästi tiedotusopin väitöskirjaasi. Tai ainakin sinun pitäisi. Niin oli selkeä analyysi.

Sama sopuliksi:Viiltävän tosi ja rehellinen kuvaus lehdistön raadollisesta maailmasta

Mummo
joka haluaisi kirjoittaa kirjoihin takakansitekstejä

Äänestystulos oli ennakoitavissa.Ainoa jota ihmettelen on äänestäjien vähäinen määrä.Onko tosiaan niinkuin eräs tutkija sanoi että ihmiset haluavat uskoa lööppien juttuja?
Vain kymmen on antanut äänen,ja kuitenkin tätä on luettu yli 80 kertaa....
Valitettavasti tämä kertoo myös sen kuinka media on muokannut ihmisen ajatusmaailmaa.

Media - yksi lempiaiheistani.

Suurin syyhän noihin otsikoihin on, että lehden pitää myydä. Ja myymisen pakosta keksitään toinen toistaan kirkuvampia otsikoita. Ja jostain syystä ihmiset ostavat. Ja ihan sama vaikka otsikon lupaama juttu päättyy väljähtäneeseen kauhisteluun tai ruotimiseen, jossa ei juuri tuoda uusia näkökulmia tai informaatiota esille.

Tunsin aikoinaan yhden toimittajan alun, joka vielä koulunpenkillä istuessaan suhtautui journalismiin hyvinkin kriittisesti ja idealistisesti - kuinka sitten kun päästään töihin käsiksi, tehdään oikeata journalismia, murretaan konventioita ja annetaan moninaisten äänien kuulua. Puoli vuotta meni, ja kyseinen henkilö pääsi erääseen iltapäivälehteen töihin. Sieltä toimituksen uumenista vastaanotetut sähköpostit olivat masentavia - "täällä minä istun viikonloppuvuorossa ja koitan keksiä nasevaa lööppiä jotta saisin bonuksen palkkaani." Niin se ammatillinen ilmapiiri lopulta nujertaa vankimmankin kriittisen äänen, ja rahalla saa.

Viime vuosina on ollut havaittavissa kyllä ylipäänsä painetun median sisällöissä muutosta. Osittain hyvää mutta monesti myös huonoa.
Huono koskee erityisesti juorulehtiä, joita ilmestyy kuin sieniä sateella - erään vasten tahtoaan noiden lehtien sivuille joutuneen tuntevana ihmettelen, kuinka kenenkään moraali sallii tehdä työkseen julkkisten pusikoissa kykkimistä ja seuraamista. Ja silti, kaikki niitä lehtiä tuntuvat halveksivan ja silti niiden levikki vain kasvaa. Miksi?

Aika kuvaavaa on, että Iltalehti ei antanut suorittaa tällaista galluppia omilla sivuillaan. Kyllä nyt edes vähän itseironiaa pitäisi olla ja arvostelua kestää.

Sosiaaliporno myy.

Hirveätä sontaa nuo lehdet kyllä kirjoittavat. Itse luen lehdistä lähinnä sarjakuvat ja tv-ohjelmat ja uutiset luen netistä.

salai
Seuraa 
Viestejä7699

Laitan ruksin kohtaan:

Miksi pitäisi olla tommosesta joku mielipide.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Joitain vuosia sitten lueskelin parturissa ollessani 7-päivää lehteä ja ihmettelin juttujen tasoa.Mietiskelin että onko tosiaan sellasia jotka ostavat ja lukevat tämäntapaisia lehtiä.Kotia saavuttuani etsin netistä 7-päivää lehden päätoimittajan mailin ja laitoin hänelle viestin,että ihanko tosissaanne teette lehteänne.Ei tullut vastausta.
Jos tämän tapaista lehteä tai esim,nykyista iltasanomaa tai iltalehteä olisi julkaistu 50-60 luvulla,en usko että niitä olisi kukaan ostanut.Ihmiset olisivat avoimesti naureskelleet lehdelle.
Media ensin muokkaa ihmisten maailman ja luo ihmisille tiettyjä tarpeita(tarpeettomia) jonka jälkeen ihmiset eivät voi elää ilman iltasanoman tapaisia juttuja.
Tämä Karpelan ja iltasanomien välisen taistelun tulee voittamaan iltasanomat.Se on itsestään selvä juttu.Minusta Karpelan ei olisi pitänyt syyttää iltasanomia,vaikkakin hän on siinä oikeassa.Sillä se on nähty aina että median kanssa jää toiseksi.Esimerkkejä on vaikka kuin paljon.
Median lööppien taso ei tule nousemaan vaan laskemaan ja samalla ihmisten ajatusmaailma tulee tekemään samoin.
Nykyään kun katselee noita "salarakas" ynnä muita sontajuttuja niin ei tiedä pitääkö nauraa vai itkeä?
Sitten on tietenkin nämä henkisellä blondius asteella olevat lumput(salarakkaat)jotka työntyy joka paikkaan pelkästään siksi että saavat julkisuutta.En kuitenkaan syytä heitä,sillä he ovat median aikaansaannoksia.

Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613

Elokuvassa Vares esitettiin hyvä ehdotus uuden juorulehden nimeksi...

Elokuvan katsoneet tietävät mistä on kyse (Linda Lampenius vaatteet päällä jne.).

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

oho luin kysymyksen väärin ja vastasin uskon

en ala edes selittämään miten älysin sen mutta oikea vastaukseni on EN USKO. Kyllä siellä paljon todenmukaisia uutisiakin on mutta lööppijuoruihin en usko varmasti.

tupakka
oho luin kysymyksen väärin ja vastasin uskon

en ala edes selittämään miten älysin sen mutta oikea vastaukseni on EN USKO. Kyllä siellä paljon todenmukaisia uutisiakin on mutta lööppijuoruihin en usko varmasti.

Sitä sattuu paremmissakin piireissä,miksi ei sittenmnörteillekkin.

Siinä olet oikeassa,että sekaan mahtuu myös todenmukaisiakin uutisia.Ikäänkuin näön vuoksi.

No niin,kävin lukemassa iltasanomien keskustelupalstaa.Oppi on mennyt perille.Ihmiset syyttivät Karpelaa vanhenemisesta.
En jaksanut lukea kaikkia sontaa mitä sinne oli kirjoitettu,mutta täytyi ikävikseni todeta ihmisten järjen vähäisyyden.

Sepi
Seuraa 
Viestejä3265

Cicero, tunnetko Garbasin? Hän kirjoittaa samalla tavalla kuin sinä jättäen pilkun ja pisteen jälkeen välilyönnin pois ja lopettaen jotkut lauseet kolmen pisteeseen. Yhdyssanat ovat kummallakin hakusessa ja molemmat pohdiskelette keltaisen lehdistön uskottavuutta...

Vaari
Seuraa 
Viestejä3331

[size=150:5qb86zd7]LISENSIAATTI SÖI TYTTÖYSTÄVÄNSÄ

CICERO JA GARBASI AVOIMINA: SEPI SAA MAKSAA[/size:5qb86zd7]

(Ilta-saatana 26.5.2005)

"Jos sanon olevani väärässä siinä että Jumala on olemassa, väitän samalla Jumalan olevan väärässä, mitä hän taas ei voi olla. Olen siis oikeassa m.o.t." (LivingHeart)

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat