Seuraa 
Viestejä45973

Minne on joutunut Zarathustra? Onko hänellä kannattajia Suomessa?
Miksei kyseinen hemmo ole nähnyt samanlaista hysteeristä palvontaa kuten eräs hyvinkin tunnettu valkokaapuinen ukko?
Miksei ole suomen Zarathustralaista seurakuntaa?
Miksi hänen palvojansa ovat rajoittuneet sangen suppealle alueelle?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (6)

Siksi, koska ei tajunnut mennä ideansa kanssa patenttitoimistoon tarpeeksi ajoissa ja eräs kiertelevä juutalainen sitten kopioi ideansa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

http://www.teosofia.net/pe/suuret7.htm
"NÄIN PUHUI ZARATHUSHTRA
Bombayn kaupungissa Intian länsirannikolla asuu pieni seurakunta, — siihen kuuluu noin pari, kolme sataa tuhatta henkeä — joka monessa suhteessa eroaa kaikista muista Intian kansoista. Tämä on ns. parsilainen seurakunta, ja parsilaiset, kuten tiedämme, ovat zoroasterilaisia, tunnustaen vanhaa Zarathushtran oppia. Oikeastaanhan Zarathushtran oppi syntyi Iranissa, muinaisessa Persiassa, mutta 7. vuosisadalla jKr. muhamettilaiset tulivat siihen maahan, valloittivat sen ja karkottivat vanhat zoroasterilaiset. Ne maan asukkaista, jotka eivät tahtoneet kääntyä uuteen muhamettilaiseen oppiin, vaan pitivät kiinni isiensä uskosta, pakenivat silloin Intiaan ja saivat asettua sinne asumaan, koska siellä oli ennen ollut persialaisia uudisasukkaita. Nyt tämä seurakunta Bombayssa on ainoa jäännös Zoroasterin ikivanhasta uskonnosta. ..."

Taitaa olla vieras näillä leveysasteilla.

Olikohan Zoroasterin palvojilla jotain mirthaistisia yhteyksiä tai juuria? Näin muistan lukeneeni. Mitä oli ennen kuin Zoroaster puhui?

Freddie Mercury(Farrokh Bulsara)han oli zarathustralainen.
Mielenkiintoisia kyllä juttunsa (siis Z:n) ottaen huomioon siinä "hieman" liian suuret yhtäläisyydet näiden "evankeliumien" kanssa...

Toope
Seuraa 
Viestejä32836

Tuostahan sitä voi aloittaa:
http://en.wikipedia.org/wiki/Zoroaster

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus tai puolue lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat