Seuraa 
Viestejä45973

Mietin tässä tuota niin paljon mainostettua lausetta. Pitääkö ihminen hyväksyä sellaisena kun hän on? Monet ihmiset käyttäytyvät paskamaisesti ja nolona kuitenkin pyytävät hyväksymään heidät sellaisina kuin he ovat.
Hetkinen mitä pitää hyväksyä?

Pitääkö sellainen ihminen 'hyväksyä', joka ei pidä huolta itsestään, peseytyy tuskin koskaan ja ei edes itse ymmärrä mikä on vikana?
Ei, minusta ihmisille pitäisi kertoa suoraan mikä hänessä vaivaa, jos se on asia, jonka voi muuttaa. Häntäkin auttaa tulevaisuudessa, jos hän tietää tämän. Alussa voi vähän suuttua, mutta kyllä vähän yksinkertaisempikin tajuaa sen olevan omaksi parhaaksi.

Luonne on tietenkin vaikeampi muuttaa. Jos kaveri vaikka koko ajan puhuu muista 'totuuksia' eli yrittää nolata muut kertomalla heistä ikäviä asioita, jotka ikävä kyllä ovat totta. Kaveri puhuu pelkästään muiden huonoista puolista ja nauraa päälle. Ei sellaista pidä hyväksyä, nämä ovat asioita, joita tulisi muuttaa. Ennen vanhaan sellainen kaveri hakattiin koulun jälkeen ja hänen luonnevikansa katosi kuin tuhka tuuleen.

Nykyään täytyy olla hienotunteinen ja ymmärtäväinen. Ties vaikka hänellä on ollut ikävä lapsuus eikä ole mennyt nallekarkit tasan.
Paras tapa on iskeä takaisin, niin että kaveri seuraavan kerran alitajuisesti tietää, että tuon tyypin kanssa ei leikitä.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Jokainen lajittelee ihmiset tunnekartallaan johonkin järjestykseen halusi tai ei. Monesta asiasta riippuvat asia- ja tunnevektorit määräävät minne hemmo sijoittuu.
Asialle ei voi mitään tunnetasolla, vaikka voi tietoisesti koettaa tukahtuttaa tuntemuksiaan ja niiden ohjailemaa käytöstä.
Monet palveluammateissa toimivat tekevät tätä päivittäin, enemmän tai vähemmän onnistuneesti.
Yksityisesti liikkumavaraa on enemmän, mutta rajansa silläkin on. Sukuaan ei voi hylätä rangaistuksetta.Pelkkä syyllisyydentunne on melkoinen taakka.

Onnettomat paskanilkat tuota hokee, sen jälkeen kun huomaavat etteivät saata kasvaa aikuiseksi tai muuttua. Epätoivonen viimeinen korsi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat