Seuraa 
Viestejä45973

Mitä terveyshaittoja alkoholilla on? Lisää ketjuun tositietoa ja niille lähteitä, lisäksi mututieto on enemmän kuin toivottua.

Aloitan:

Alkoholi alentaa miehillä testosteronitasoa.

  • ylös 1
  • alas 0

Kommentit (5)

Quicksilver
Mitä terveyshaittoja alkoholilla on? Lisää ketjuun tositietoa ja niille lähteitä, lisäksi mututieto on enemmän kuin toivottua.

Aloitan:

Alkoholi alentaa miehillä testosteronitasoa.

Hmmm. Puolueeton tutkimus vaatii samaan threadiin myös sen että mitä hyötyä alkoholinkäytöstä on (ihmiselle, ei energiana). Hmmm, uudelleen, puhutaanko nyt puhtaasta alkoholista vai tuotteista jotka sisältävät alkoholia?

-Pieninä annoksina parantaa suorituskykyä lisäämällä pintaverenkiertoa.
-Pieninä annoksina päivittäin käyttetynä ehkäisee syöpää (tässä tapauksessa olut ja hieman pienemmissä määrin punaviini)
..
...
....
.....
......
Näitä riittää!

"Alkoholi voimistaa egoa, aggressiivisuutta ja aiheuttaa uhkarohkeutta, josta seuraa kohonnut onnettomuusmahdollisuus. Seitsemän kymmenestä Suomessa tehdystä väkivaltarikoksista on tehty alkoholin vaikutuksen alaisena."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Alkoholi on hermomyrkky, voimakas humala aiheuttaa joka kerta pienen vaurion aivojen kudoksiin. Nuoren ei tarvitse juoda kuin puolet saadakseen saman vahingon aikaan kuin aikuisen.

Pitkäaikaisella alkoholin käytöllä voi olla vakavia seurauksia aivojen toiminnan kannalta. Alkoholi aiheuttaa muutoksia hermosolujen reseptorien toiminnassa, välittäjäaineissa, niiden kuljettajissa, solukalvojen rakenteessa, hormonitoiminnassa ja entsyymeissä. Alkoholisteilla voi joillakin aivoalueilla olla vähemmän hermosoluja kuin terveillä ihmisillä. Aivojen paino on pienentynyt ja aivokammioiden tilavuus suurentunut (aivojen paino 50-100g vähemmän). Lisäksi suurkuluttajilla on kolminkertainen riski saada epileptinen kohtaus tai kohtaussarja, joka tulee sitä helpommin mitä syvempi humalatila on ollut ja mitä pitempään se on jatkunut. Alttius saada epilepsiakohtauksia on juuri silloin kun alkoholi on poistunut elimistöstä. Epileptikko voi nauttia 8-15g alkoholia huoletta 1-2 vuorokautta. Usein alkoholi aiheuttamiin epileptisiin kohtauksiin liittyy tuore aivovamma tai kallon sisäinen verenvuoto. Alkoholismin seurauksena pikkuaivojen yläetuosa (vermis) tuhoutuu täydellisesti, minkä seurauksena tasapaino ja kävely vaikeutuvat. (Päihdeongelmainen potilas, 1997 )

Muistihäiriöt, alkoholidementia ja pikkuaivorappeuma ovat yleisiä alkoholin aiheuttamia aivo-oireyhtymiä. Alkoholidementia kehittyy hitaasti ja huomaamatta. Otsalohkon verenkierto ja glukoosin käyttö vähenee alkoholin vaikutuksesta. Tämän seurauksena voi esiintyä yleisiä ongelmanratkaisunhäiriöitä, muistin häiriöitä, liikkeiden suorittamisen hidastumista ja tilasuhteiden käsittelyvaikeuksia. Dementialla tarkoitetaan kaikkien älyllisten toimintojen laaja-alaista , fysiologista nopeampaa taantumista.Pikkuaivorappeuma alkaa lievänä alaraajojen toiminta ja koordinaatiohäiriönä ja johtaa usein invalidisoitumiseen kävelyvaikeuksien takia. Siihen saattaa liittyä silmäväre ja puhevaikeuksia. Myös aivokuoren valkoisen aineen vaurioituminen alkoholin seurauksena voi olla yhteydessä liikehäiriöihin.(Aivot ja alkoholi, 1991 ) Wernicke-Korsakoffin oireyhtymä on tunnetuin kroonisista hermoston alkoholisairauksista. Tällöin aivokuoren harmaa alue tuhoutuu laajoilta alueilta.Tässä sairaudessa sekavuustilaan liittyy silmien liikehäiriö ja ataksia. Sairaus johtuu tiamiinin puutteesta ja nopeasti aloitettu hoito voikin korjata oireet. Jopa 20% prosenttia sairastuneista kuolee ja sairaus on merkittävä dementian syy alkoholisteilla. Lisäksi alkoholi häiritsee ääreishermojen toimintaa esim. aiheuttamalla hermojen puristusvammoja. Usein alkoholinsuurkuluttajilla oireettomana ilmenevä alkoholipolyneuropatia altistaa hermopinteistä johtuville oireille. Tauti voi johtua alkoholin suorasta myrkkyvaikutuksesta tai vitamiinien puutteesta. Runsas alkoholinkäyttö aiheuttaa joskus myös toksisen myopatian, joka johtaa proksimaalisten lihasten heikkouteen ja voi peittyä neuropatian alle.(Päihdeongelmainen potilas, 1997 ) Alkoholisteilla esiintyy lukuisia muitakin sairauksia ja häiriöitä. Aivojen sairauksista mainittakoon vielä sen verran, että alkoholi lisää aivoverenkiertohäiriöiden riskiä ja voi olla yhteydessä mm. näköhäiriöihinkin.

http://wwwedu.oulu.fi/sampo/97-98/avoin ... ologia.htm

Nuorten aivot ovat erityisen herkät alkoholin aiheuttamille vaurioille. Juominen 13-19 -vuotiaana voi aiheuttaa merkittäviä muutoksia niillä aivojen alueilla, joilla on merkittävä rooli aikuisen persoonallisuuden ja käytöksen kehittymisessä. Alkoholista aiheutuvat terveysriskit ovat nuorilla kaksinkertaiset aikuisiin verrattuna. Esimerkiksi nuoren yhden promillen humala vastaa aikuisen kahden promillen humalaa terveysvaikutuksiltaan.

Toistuvan päihteiden käytön – esimerkiksi viisi keskikaljaa joka viikonloppu – katsotaan aiheuttavan rakenteellisia ja toiminnallisia muutoksia aivojen mielihyväkokemuksia välittävissä hermoverkoissa. Nämä muutokset aiheuttavat päihderiippuvuutta ja ne voivat olla pysyviä.

http://www.paihdelinkki.fi/Mediassa/nuo ... lkoholille

Mikään ravintoaine ei tosiaankaan ole kyseessä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat