Seuraa 
Viestejä45973

Kaverini väittää, että uimahalleissa yms. paine on tuntuvasti korkeampi kuin järvessä. Eli korvissa alkaa tuntua aiemmin. Itse luulen että ero selittyy sillä, että uimahallin puhtaassa vedessä ja ilman mutapohjaa tulee sukellettua syvemmälle.

Miten on, aiheuttaako altaan muoto, vedessä oleva kloori tai jokin muu asia korkeamman paineen altaaseen? Ainakaan kloorin määrä tuskin vaikuttaa? Sitähän käsittääkseni on niin vähän, että se ei vaikuta paineeseen.

Ratkaiskaapas te viisaat tämä asia

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (6)

Kaverisi ei käy painemittarista tai kalibrointi heittää pahasti. Astian muodolla ei ole paineeseen mitään merkitystä. Vain syvyydellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081

Tietenkin jos veden ominaispaino on oleellisesti erisuuruinen niin tietenkin myös paine muuttuu. Periaatteessa muutoin puhdas ja kloorattu vesi voi olla eripainoista kuin mineraalipitoinen mutavesi, mutta ero on niin marginaalinen ettei sitä ihmisaistein voi mitata. Toinen, mikä vaikuttaa tilanteeseen, on ilmanpaine ja maan painovoima. Eli jos uimahalli on korkean vuoren huipulla ja tätä verrataan meriveteen, voidaan taas laboratorio-olosuhteissa saada desimaalipilkun oikealle puolelle jonkinlaista muutosta, muttei missään tapauksessa ihmisaistein havaittavaa muutosta. Kyse lieneekin enempi psykologinen kuin fysiologinen ilmiö.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

vihertaapero
Kyse lieneekin enempi psykologinen kuin fysiologinen ilmiö.

Sukellusta harrastavana voin vahvistaa, että kyseessä on psykologinen harha. En ole huomannut mitään eroa korvissa tuntuvaan paineeseen uimahallin 4m syvyydessä verrattuna järven tai meren 4m syvyyteen.
Korvissa tuntuvaa painetta tasataan tietenkin n, 0.5m välein kun sukelletaan alaspäin.

Tähän harha aistimukseen voi olla syynä se, että uimahallissa pohja näkyy kirkkaasti mutta järvissä on yleensä niin paljon humusta ja muuta sakkaa ettei pohjaa näy.

Olen huomannut että pohjan tiedostaminen & näkeminen vaikuttaa paine tuntemukseen niin, että paine tuntuu suuremmalta korvissa kun näkee pohjan verrattuna siihen, että ei näe pohjaa.

3 metriä alkaa ottaa jo aika pahasti sekä korvissa, otsassa ja nenässä.
kyllä kun muutaman kerran vetää, niin pääsee 4,5 metriin.

Vierailija
N.E.R.O
3 metriä alkaa ottaa jo aika pahasti sekä korvissa, otsassa ja nenässä.
kyllä kun muutaman kerran vetää, niin pääsee 4,5 metriin.

Kokeile ottaa nenästä kiinni ja puhalla, niin paine tasaantuu korvissa, eikä enää tunnu missään.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat