Seuraa 
Viestejä45973

[size=150:2oxp2cci]Tietoisuudentutkimusyksikkö on avannut "vuorovaikutteisen laboratorion"
(On-Line Laboratory), jossa on paraikaa käynnissä kolme tutkimusta. [/size:2oxp2cci]

Yksi niistä pureutuu ennaltanäkemiseen ja siinä osallistuja yrittää "nähdä", mikä kuva tullaan esittämään hänen ruudullaan sen jälkeen, kun hän on täyttänyt asianmukaisen kuvailulomakkeen ja painanut kokeenkäynnistysvaliketta.
Palautteeksi osallistuja näkee kuvan ja voi itsekin arvioida, miten hyvin hänen etukäteisvaikutelmansa piti paikkansa.

Toisessa vuorovaikutteisessa kokeessa selvitellään onnekkuuden käsitettä. Osallistuja täyttää lomakkeen ja siinä esitettyjen tietojen avulla tutkijat yrittävät koota ymmärrystä onnekkuuteen liittyvistä ikivanhoista uskomuksista ja muodostaa käsityksen siitä, miten tuota ymmärrystä voitaisiin käyttää hyväksi jokapäiväisessä elämässä.

Kolmannessa kokeessa onnekkuutta tutkitaan virtuaalisen kolikkopelin avulla. Monissa onnekkuutta koskevissa tarinoissa kerrotaan, miten ihmiset ovat osanneet valita oikean hetken voittaakseen kolikkopelissä tai oikean päivän pelatakseen lottoa.
Virtuaalisessa kolikkopelissä on tarjolla samoja kuvakkeita kuin oikeassakin pelissä: kirsikoita, kelloja jne. Oikeaksi tuntemallaan hetkellä osallistuja koskettaa painiketta, jonka jälkeen tietokoneen satunnaislukukehitin arpoo neljä kuvaketta aivan kuten oikeassa kolikkopelissä.
Tässä virtuaalisessa pelissä on tärkeätä, että osallistuja ei pelaa umpimähkäisesti, vaan "vetää kahvasta" nimenomaan oikeaksi tuntemallaan hetkellä.

Laitos on avannut myös "ennakkoaavistustietokannan", johon laitoksen sivulla vieraileva kävijä voi kirjata maanjäristyksiä, lentokoneonnettomuuksia, terrori-iskuja, salamurhia ja muita emotionaalisesti tärkeitä tapahtumia koskevia ennakkovaroituksia, joita hän on tavalla taikka toisella "nähnyt".
Tietokannan avulla laitos yrittää selvittää muun muassa, esiintyykö ennakkoaavistuksia samanaikaisesti jollakin tietyllä maantieteellisellä alueella ja miten tarkoiksi ne osoittautuvat.

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat