Seuraa 
Viestejä6081

Nettiä selaillessa törmäsin vaihteeksi suomalaiseen keksintöön nimeltä fogscreen. Patentilla ovat pojat ideansa suojanneet, mutta yksityiskäyttöönhän saa patentteja "lainata", kunhan ei myy tekeleitään eteenpäin. Ja koska kyse on melko arvokkaasta tuotteesta (myyntihinta 100 000 euroa), alkaakin jo heräämään aiheeseen mielenkiinto.

Muistelen katselleeni telkkariohjelmaa jossa keksijät kertoivat tuotteensa alkuvaiheesta ja selittivät toimintaperiaatteenkin. Eli vesi hajoitetaan ultraäänellä hyvin pieniksi pisaroiksi ja syntynyt usva puhalletaan mehupilleistä koostuvan suutinsarjan läpi. Lisäksi usvanseinän molempiin pintoihin johdatetaan myös samalla tekniikalla puhdasta ilmaa ja näin saadaan aikaan toimiva usvaseinä.

Onkohan kukaan kokeillut moisen tekemistä kotosalla?

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (8)

Tuleekohan tuollaisen käytöstä vesivahinko ennenpitkää kun usvat jää lattialle lillumaan Oliko siinä mitään vedenkeruusysteemiä lisänä vai pitääköhän vaan pistää ämpäri alle?

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081

Ei tule sen pahempaa vesivahinkoa kuin ilmankostuttimesta. Tuntikulutus kuulemma vastaa valmistajan mukaan 30 hengen oleskelua tilassa, eli 5-8 litraa/h. Näin ulkomuistista vetäisten. Luonnollisesti jos sumuseinää käyttää suljetussa huoneessa ilman ilmastointia tahi tuuletusta niin tietenkin jonnekin se kosteus kerääntyy.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Heksu
Seuraa 
Viestejä5463

Ei muuta kuin kokeilemaan. Esim. eläinkaupoista saa ultraäänikostuttimia (hauska lelu kannattaa hommata!). Niistä tulee tiukkaa sumua ja paljon. Kastelee kyllä joka paikan. kohtuu tehokkaasti, voi olla että tarvitaan ärjympi sumutin joka tekee pienempiä pisaroita. Pillejä saa mistä vain kaupasta, kannattaa varmaan hommata halkaisijaltaan pieniä. Lisäksi tarvitaan varmaan joku vieno puhallin ja muuta rakennustarviketta.

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081

Projekti ennätti jo unohtua kunnes jossain uutisessa sattui silmäkulmaa fogscreen ja pitihän asiaa taas ruveta pohtimaan. Ehken edullisin ultraäänihajoitin löytyy bilteman ilmankostuttimesta jolla hintaa n. 30€. Samalla kun haeskelin tietoa näistä kostuttimista, ilmeni että näillä on melko negatiivisia terveysvaikutuksia. Nimittäin kun vesi ei missään vaiheessa lämpene, eli minkäänlaista sterilisoitumista ei tapahdu, levittää laite erittäin tehokkaasti ilmaan kaiken kasvuston mitä vedessä sattuu olemaan. Samalla myös kostuttimien käyttäjät ovat havainneet esim. television kuvaputkella kalkkikertymiä ja joidenkin allergiset oireet ovat pahentuneet huomattavasti jo parissa päivässä kostuttimen käyttöönoton jälkeen.

Koska en haluaisi ruveta virittelemään UV-valopuhdistimia vesisäiliöön tai huoltamaan sitä medical -tasoisesti, taitaa projekti jäädä unholaan.

Vaan tästä tuli kuitenkin yksi suurehko kysymys. Jos kerran Fogscreen myy laitteitaan 100 000 euron kappalehintaan, niin sisältääkö laite jotain veden steriloijia yms. vipstaakeja joilla terveysvaikutukset saadaan kuriin? Ei tässä muuta ongelmaa ole, mutta jos myyvät kovaan hintaan tuotettaan jenkkilään, saattaa firma keikahtaa nurin jo ensimmäisen oikeuskanteen myötä.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Vierailija
vihertaapero
Nimittäin kun vesi ei missään vaiheessa lämpene, eli minkäänlaista sterilisoitumista ei tapahdu, levittää laite erittäin tehokkaasti ilmaan kaiken kasvuston mitä vedessä sattuu olemaan.

Varmaan mitään kemikaalejakaan ei voi käyttää koska ne joutuisivat hengitysilmaan veden mukana. Vai olisiko jokin turvallinen vaihtoehto (viina?) Entä auttaisiko keitetyn veden käyttö?

Tuli vain ajankohtaiseksi, sillä ostin itse hiljattain Bilteman ilmankostuttimen kuivia talviöitä helpottamaan. Mutta makuuhuoneessa humisee myös Elixair-ilmanpuhdistin, joten pöpöjä ei kai nimpal kauhiasti tarvitse minun pelätä.

Vastaava laite voidaan toteuttaa myös pelkällä kuumalla ilmalla. Ei välttämättä tarvi vettä, koska kuuman ja kylmän ilman rajapinnalla on oma taitekertoimensa.

Kaupallisia sovelluksia on olemassa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat