Seuraa 
Viestejä45973

Toisessa keskustelussa, jonka aiheena on "Ohmin laki ja sähköteho",
http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtop ... 985#339985
Herra Tohtori pyytää apua:

Herra Tohtori
Siksipä olen yrittänyt kysyä vastaajalta, mikä on hänen mielipiteensä seuraavasta asiasta:

[size=200:t6lq848w]Voiko Newtonin toisen lain mukaan laskea kiihtyvyyksiä?[/size:t6lq848w]

Kun kerran vastaaja ei osaa tai halua vastata, ei häntä tietenkään voi siihen pakottaa, mutta kysymykseen vastaamalla päästäisiin keskustelussa eteenpäin siinä mielessä että voitaisiin alkaa jutella siitä, jotta mistä käytetään nimitystä "fysiikan laki", "fysikaalinen lainalaisuus" ja "lain kuvaus".

Voisiko joku muu vastata oman näkemyksensä mukaan, voiko Newtonin toisen lain mukaan laskea kiihtyvyyksiä? Mieluiten kuulisin vastaajan itsensäkin näkemyksen asiasta, mutta jos ei sitä tule, aloitetaan jonkun muun vastauksesta...

Auttakaa ny joku häntä. Kiitos.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (1)

Newtonin toinen laki eli dynamiikan peruslaki kertoo, että kappaleeseen vaikuttava kokonaisvoima on suoraa verrannollinen kappaleen massaan ja kiihtyvyyteen eli F=ma, missä F on kokonaivoima, m on massa ja a on kiihtyvyys. Kiihtyvyys on siis suoraan verrannollinen vaikuttavaan kokonaisvoimaan ja kääntäen verrannollinen massaan eli a=F/m. Kokonaisvoima on kappaleeseen vaikuttavien voimavektoreiden summa. Kiihtyvyyden voi siis laskea, jos voimat ja massa ovat selvitettävissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat