Seuraa 
Viestejä45973

Tekniikka&Talous-lehdessä on mielenkiintoin juttu aiheesta "Maailma vuonna 2007", perustuen venäläisten ennustuksiin vuonna 1958; sekä hämmästyttävän oikeaan osuneista että täysin pieleen menneistä.
http://www.tekniikkatalous.fi/doc.te?f_id=1084704&s=r

Miten hyvin me osaamme ennustaa vuoden 2007 maailman? Miten se poikkeaa nykyisestä?

Maailmanpolitiikassa tapahtuu aina jotain merkittävää. Tapaus Iran ydinenergiaohjelmineen on jonkinlaisessa käännekohdassa, jossa ratkaisu tapahtuu ensi vuonna. Jenkit poistuvat Irakista tai ainakin jäävät enemmän ja enemmän taka-alalle siellä. Jonkinasteinen sisällissota Irakissa jatkuu ja voimistuu.

EU:ssa erimielisyydet valtioiden välillä kasvaa ja siksi EU:n arvovalta heikkenee.

Pohjoismaissa ei tapahdu mitään mullistavaa. Piiri pieni pyörii.

Suomessa kuunnellaan taas vaalilupauksia. Ei siis mitään uutta.

Ilman saastuminen jatkuu, kasvihuoneilmiö voimistuu ja ilmastonmuutos etenee. Teitä ja siltoja sortuu sen vuoksi länsimaissakin. Teiden, siltojen ja rakennusten vahvistamisen havaitaan vaativaan energiaa ja saastuttavan ilmaa. Meriveden pinnannousun vuoksi kapeneva maa-ala pakottaa ihmiset pienempään tilaan; rakennetaan korkeampia rakennuksia, johon havaitaan tarvittavan lisää energiaa ja jonka havaitaan saastuttavan ilmaa. Kiistely siitä, millä tuotetaan se energia, jolla saastuttamista voidaan jatkaa, jatkuu (saastuttamista ei voi lopettaa, koska se merkitsisi Pyhän Ikuisen Talouskasvun pysähtymistä ja maailmanloppua joillekin, mutta se ei tapahdu vielä ensi vuonna).

Joo, mun maailma on noin pieni. Vielä vuonna 2007.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

Vierailija

Älä jaksa. Me tiedämme mitä mieltä olet. Ja pusmaniaa lukuun ottamatta luulisin, että kaikki ovat maailman saastumista vastaan. Jokaisellla vaan on omat mielipiteensä siitä, miten asioita korjaillaan. Oma ratkaisuni on hillitympi elämäntyyli.

Vuosi 2007 tulee jäämään Suomen historiaan vuotena, jolloin siirryttiin analogisesta TV:stä digitaaliseen TV:hen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
Parooni
Vuosi 2007 tulee jäämään Suomen historiaan vuotena, jolloin siirryttiin analogisesta TV:stä digitaaliseen TV:hen.

...josta ei kuitenkaan juurikaan käytännön hyötyä aluksi ole. Sen sijaan haja-asutusalueiden verkottaminen WiMAXilla saattaisi poikia jonkinmoisia hyötyjä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat