Seuraa 
Viestejä45973
Turkmenistanin presidentti lupaa taivaspaikan

Julkaistu: 20.3.2006 18:06

helsingin sanomat

Ashgabat. Turkmenistanin presidentti on luvannut tv:ssä, että jokainen, joka lukee hänen filosofisen teoksensa kolmeen kertaan, pääsee taivaaseen.

Merkillisen lupauksen antoi Keski-Aasian maan itsevaltainen presidentti Saparmurat Nijazov. Elinikäiseksi presidentiksi valittu Nijazov esittelee ajatuksiaan kirjassaan nimeltä Ruhnama.

"Jos lukee tämän teoksen kolmasti, muuttuu älykkäämmäksi ja pääsee suoraan taivaaseen", Nijazov lupasi valtion television lähetyksessä maanantaina.

Taivaassa nähtäneen tulevaisuudessa runsaasti ainakin Turkmenistanin nuorempaa väestöä. Nijazovin kaksiosainen kirja sattuu olemaan pakollista luettavaa maan koululaisille.

Presidentti Nijazov tunnetaan myös nimellä Turkmenbash (kaikkien turkmenistanilaisen johdattaja). Hän nousi Turkmenistanin johtajaksi jo Neuvostoliiton aikana.

Kyseisessä maassa jokainen koululainen joutuu antamaan joka päivä valan presidentin kunniaksi. Jokainen oppiaine liittyy presidenttiin ja häntä pidetään maassa jumalana, vaikka 70 % maan maakaasurahoista päätyy kyseisen herrasmiehen taskuun ja ulkomaalaisille tileille. Jokaisessa tv-lähetyksessä kerrotaan hänen uroteoistaan ja saavutuksistaan. Lehdet rummittavat hänestä ylistysvirsiä. Häneen kohdistuva henkilöpalvonta ylittää jo Stalinin vastaavan. Mainittakoon vielä, että maa on rapistumassa ja joka kolmannes kansalaisista on käynyt valtion "salaisissa vankiloissa".

Ps. Kyseinen presidentti kuoli viimeaikoina

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Ylösnousemusta odotellessa..

Täytyy varmaan lukea kyseisen herran hengentuote. Voisi itselläkin olla pieni mahdollisuus vältää alakerta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hassu yhteensattuma, että Niljazov potkaisi tyhjää ja lähti alakertaan Allahia tapaamaan juuri ennen TV-dokumentin esittämistä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat