Seuraa 
Viestejä45973

Muurahaisia, noita iloisia luonnon pikku roskakuskeja on taas alkanut vilistää meidän pihalla. Toisinaan nämä pikku vesselit vipeltävät myös keittiöön hakemaan evästä. Sattuneesta syystä ne eivät ole valinneet pesälle mitenkään erityisen strategista paikkaa, joten se löytyi samantien. Elikkä takapihan laatoituksen alla heti oven edessä on noiden mustien pikku sokerivarkaiden pesä.

Kokeilin kaataa niiden pesään vettä, mutta sillä ei tunnu olevan kunnon vaikutuksia ellei koko pesää saada tulvimaan viikoksi. Suolaakin sekoitin veteen mutta sekään ei vielä antanut toivottuja vaikutuksia. Netistä kun lähdin asiaa tutkimaan niin vastaan tuli etikka ja sooda. Tiedä sitten noiden tehoista. Tarkoitus on kuitenkin löytää joku edullinen vaihtoehto niiden karkoittamiseen. Kertokaapas tiedeihmiset, mitä kemian kirjat sanovat. Tuleeko mieleen mitään käteviä edullisia konsteja murkkujen lahtaamiseen? Mitään kanelia ja inkivääriä en rupea ripottelemaan pesälle. On arvomausteilla muutakin käyttöä ja toi idea on muutenkin väärältä planeetalta.

Olisiko NaOH hyvä idea? Sitä ainakin myydään apteekissa riittävän isissa pulloissa. Entäs vaikka joku metanoliseos huoltsikalta? Luulisi olevan riittävän myrkyllistä, mutta hinnasta en sitten tiiä. Kaliumkarbonaattia tai alunaa muuten kuulim yös suositeltavan. Suolavettä on kaadettu laattojen väliin jo niin monta litraa että uudet vaihtoehdot kyllä otetaan ilolla vastaan.

Ai niin ja löytyisikö luonnosta jo valmiiksi joku kasvi tai muu jutska jota murkut normaalisti välttää? Mitä jos vaikka jauhaisi kieloja, karhunputkia tai muuta myrkyllistä ja tekisi niistä liuoksen? Olis ainakin halpaa...

Kaupallisten muurahaismyrkkyjen välttäminen tässä on lähinnä mielessä.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (7)

Pohtija
Seuraa 
Viestejä901

Fairy-vesi saattaisi toimia... Siis astianpesuaineliuosta tai ehkä pyykinpesuainekin voisi toimia.
Joskus myrkytin oman kotini nurkkia fairylla johon muurahaiset käpristellen kuolivat hetkessä... Tosin nurkkia oli hankala pyyhkiä puhtaaksi kun joutui sitä saippuaa putsailemaan...
Enkä tiedä mikä on minimi sekoitus suhde jotta vaikutus säilyy tehokkaana... Saattaa olla liian kalliskin vaihtoehto, eikä kaikkein luontoystävällisin jos litratolkulla maahan kaatelee. Mutta yhtenä vaihtoehtona kumminkin jos haluat kokeilla...

"Perhosten liihottelu voi näyttää epämääräiseltä haahuilulta, mutta se on harhaa. Ne tietävät tarkkaan, mitä tekevät."

Neutroni
Seuraa 
Viestejä46542

Käännä muutama laatta ympäri ja lpioi pesä pois. Nuo kulostavat aivan mauriaisilta, jotka eivöt hirveän syviä pesiä harrasta. Voi noita tietysti myrkyilläkin häiritä, mutta epäympäristöystävällistä se on.

Muurahaiset vaativat elääkseen jonkun verran kosteutta. Talon rakenteissa olevat pesät voivat viitata kosteusvaurikoon. Silloin kannattaa korjata asia puuttumalla kostauden pääsyyn rakenteisiin sen sijaan, että alkaisi myrkyttää muurahaisia. Jos jostain hävittää muurahaispesän, jää sinne tilaa uusille yhdyskunnille. Muutaman vuoden päästä tilanne on ihan sama. Kosteusvauriosta on myös muuta, mahdollisesti vakavaakin, haittaa rakenteille.

PS. Ilmaisuni lienee kehnoa, se johtuu pienimuotoisesti juhlimisesta illan aikana. Vaan eiköhan tuosta känniörinästä selkoa ota, jos haluaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
DedMoroz
Seuraa 
Viestejä19810

Juu, nuot laattojen aluset on oivia paikkoja murkkusille. Mie oon käännelly laatat pois, suihkinu sytytysnestettä ja tulta perään. Nopea ja vaivaton tapa, kun ne pesät tosiaan ei ole kovin syviä. Sytytysneste palaa pois, joten ei jää kovin niitä myrkkyjäkään sinne pihalle. Joskus, kun ei ole ollu sytytysnestettä, niin polttanut ihan paperia.

Sisälletulijoista samaa mielipuolta olen neutronin kanssa. Tutkailepa, mistä raosta niitä putkahtelee ja tuumailepa, josko olisi aihetta syvällisempiin rakennetutkimuksiin.

Purueristetyssä talossa murkut on melkoisen keljuja kavereita siellä eristeissä; ne kun tuppaa pistelemään eristeet tärviölle.

Jos grillaus ei ole luonteellesi sopiva hävitysmuoto, niin muinoin mummelin kantoi hiivaa haudoille pitääkseen murkkuset loitolla. (siis sitä oikeaa jääkaappihiivaa)

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

Kiitos vastauksista. Laattojen kääntely tosin ei ole meidän pihalla mikään pikkujuttu, kun laatat painavat suurinpiirtein 80 kg/kpl. Vaikka ydinpommi pyyhkiisi talon raunioiksi, tukevat pihalaatat melko varmasti säilyisivät jälkipolvien riemuksi. Sen verran paksua betonkia ovat, että niitä ei siirrellä ellei ole aivan pakko. Muurahaiset eivät toistaiseksi ole vielä pakottaneet minua urheilemaan pihalaattojen kanssa.

Tuosta kosteudesta tulikin mieleen, että eikös suola sido kosteutta? Nyt yhtäkkiä ajateltuna tuo tosin herättää hieman ristiriitaisia ajatuksia, sillä periaatteessa pesässä oleva suola imee sieltä kosteuden pois mutta toisaalta myös kerää entistä enemmän sadevettä tms vettä pesään, jolloin kosteus% kaiketi kasvaa. ööö... Vai kuinka?
Niin joo ja tosiaan mauriaisistahan siellä on
kyse.

(Lasius niger)

Vierailija

Laita siellä sisällä niiden kulkuväylälle. Josta ne tulee sinne keittiöön ja muualle KANELIA. Ne lähtevät pois kyllä sitten.

Vierailija

sitten noilla on pehmeäkuori, eli osta mäntysuopaa ja ruiskuta sitä sinne rakoihin jossa muurahaisia on. Ei tarvitse nostella kiviä pois.

Myös tolu ja mäntysuopa yhdessä on todella tehokasta ja ympäristöystävällistä ainetta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat