Seuraa 
Viestejä45973

Tässä http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtop ... ht=#340854 -viestin kommenttiin "Erittäin monissa mielenterveyden ongelmissa terapia toimii erittäin hyvin ilman mitään lääkehoitoa." kommentteja, jotka ovat otteita Helsingin Psykoterapiaprojektin tiedotteista:

Helsingin Psykoterapiaprojektin tehtävänä on arvioida masennus- ja ahdistuneisuushäiriöiden hoidossa käytettyjen terapiamuotojen vaikuttavuutta. Psykoterapian eri muotoja käytetään laajasti, mutta vertailevaa tietoa niiden vaikuttavuudesta eri häiriöryhmissä on niukasti. HPTP on yksi laajimmista kliinisistä kokeista, jossa selvitetään masennustiloihin ja ahdistuneisuushäiriöihin kohdistuvan psykoterapian vaikuttavuutta.

(Ensimmäisten tulosten mukaan) lyhytterapia on riittämätön hoitomuoto suurelle osalle masennustilasta tai ahdistuneisuushäiriöstä kärsivistä potilaista. Alle puolet potilaista parani vuoden aikana lyhytterapian aloittamisesta. 70 % pitkässä terapiassa käyneistä koki toipuneensa kolmen vuoden kuluttua hoidon aloittamisesta. Kahdella eri periaatteella toimivan lyhytterapian vaikuttavuudessa ei havaittu eroja.

- Kun olemme esitelleet asiantuntijatilaisuuksissa tuloksia terapioiden vaikuttavuudesta, toiset ovat olleet pettyneitä, että vain puolet parani. Toiset sen sijaan ovat ihastelleet, että hienoa, kun puolet parani. Minun on vaikea uskoa, että hoito on hyvää, jos suurin osa potilaista ei parane kolmessa vuodessa, tutkimusprofessori Paul Knekt sanoo.

- Katson asiaa potilaan kannalta ja tutkijana. Olen yllättynyt: odotin parempaa tulosta. Tilanne ilmentää mielestäni merkittävää hoidollista haastetta psykiatriselle avohoidolle.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Muistan myös lukeneeni Hesarin tiedepalstalta tutkimuksesta, jonka mukaan kriisiavusta järkyttävän tapahtuman jälkeen ei ole mitään hyötyä. Tutkimuksessa oli verrattu kahta ryhmää, joista toisen edustajat eivät saaneet kriisin jälkeen mitään apua ja toiset kävivät muutaman kerran keskustelemassa ammattilaisen kanssa, ja ryhmien välillä ei ollut mitään eroa toipumisen suhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
tiäremiäs
Ei lyhyt toimi terapia toimi ja jos sitä on kuukauden tai kahden kuukauden välein.

juuri näinhän asia todellisessa elämässä on. Potilas käy moikkaamassa "terapeuttia"parin kuukauden välein. Vaikka kotioloissa potilas olisi hyvinkin harhainen, pystyy moni skarppaamaan sen puoli tuntia, minkä terapia kestää. Sitten kotiin vanhaa äitimuoria kiusaamaan ja juttelemaan mielikuvitushahmoille.

Vaikuttaa siltä, että ei haluta puhua vaikeista mielenterveysongelmallisista lainkaan, vaan kuitenkaan masennustakaan vähättelemättä, näistä masennus- ja maniatapauksista. Ymmärrän, että masennus voi olla tappava tauti ja sen selättämiseksi on ponnisteltava, mutta masennusasiakkaat tietävät tilansa itse, jota skitsofreeninen ei alkuunkaan ymmärrä, vaan elää omassa maailmassaan, joka monesti on vielä vihamielinen, josta seuraa läheisten panettelu.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat