Seuraa 
Viestejä45973

Voisiko esim. pellettipolttimen tai puukiukaan savua puhdistaa hiukkasista ruiskuttamalla vettä? Vesisadehan puhdistaa ilmaa.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (8)

Savukaasua puhdistetaan yleisesti paperitehtailla hienojakoisella vesisuihkutuksella.

Pellettipoltossa ei liene tarvetta?

Tai yksinkertaisesti kusetetaan viranomaisia ja köyrystetään vettä savun joukkoon jolloin prosentuaalisesti myrkkyjen määrät pienenevät huomattavasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
tomimk

Pellettipoltossa ei liene tarvetta?

Ilmeisesti tarvittaisiin, koska pellettilämmitystä vastustetaan hiukkaspäästöjen takia. Öljyala levittää siitä propagandaa.

Kiukaisiin ja muihinkin käsikäyttöisiin tulisijoihin ainakin tarvittaisiin, koska niissä palaminen on melko hallitsematonta.

Tuumasta vaan toimeen. Putken päähän 180-mutka ja siihen sumutin ja keräysallas alapuolelle. Jos vetoa on tarpeeksi, eli piipussa on pituutta, niin paljon muuta ei tarvitakkaan. Se kaasu jäähtyy siinä sumussa, mutta kun se on alaspäin niin se voi silti toimia.
Tietysti se likavesi pitää käsitellä. Saostusallas voisi olla hyvä keino. Siksikin koska sen veden kierrättäminen säästäisi vesimaksussa.

Jospa nyt kuitenkin ihan ensiksi laitettaisiin ensiö-/toisioilmasuhteet kohdilleen. Johan eräs höyryveturi suunnittelijakin havaitsi aikoinaan, että kova arinaveto nosti jopa hiilenkappaleita arinalta, josta ne sitten kulkeutuivat osittain palaneina aina nokikaappiin asti. Pienempiä kappaleita päätyi sitten aina piipun sihtiin, ja siitä läpi. Kun arinavetoa vähennettiin ja toisioilmansyöttöä kasvatettiin loppui kipinöintikin.

Pienhiukkasista ei tuolloin vielä tiedetty, mutta maalaisjärjellä voisi kuvitella että pienhiukkasiakin tulee reilusti vähemmän kun ilmaa ei vedetä tuhkalaatikon ja arinan läpi.

Eli syötetään arinalle vain sen verran ilmaa että hiilet pysyvät hehkuvina, mutta palamiseen tarvittava ilma syötetään ns. toisioilmana, eikä sitäkään nykyiseen tapaan luukkuun puhkottujen reikien läpi, vaan mieluummin jonkinlaisella jakokanavistolla tasaisesti koko tulipesään.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat