Seuraa 
Viestejä47

Onpahan puolen vuotta tuollainen ollut ja olen mielestäni hyvin hoitanut. Nyt kuitenkin lehdistä (varsinkin hieman alemmista) on lakanut väri lähteä ja ne nuupahtavat keskikohdiltaan. Kuinkahan tuotap itäisi kastella? Altakasteluna? Ja lisäksi, voiko Aloeta lisätä jotenkin?

  • ylös 1
  • alas 1

Kommentit (6)

Otan osaa. Olemme perimmäisten kysymysten ääressä. Se on eduksi sitä hetkeä varten joka vääjäämättä on edessä. Jukkkapalmuun en valitetttavasti osaa ottaa kantaa — vain osanottoni ja muulta osin sykähdyttävää Joulunaikaa sinulle joka aloitit sitten tällaisen ketjun Tiede-lehden palstalle.

Jukkapalmu kasvattaa vartaan juurikin tuolla tavalla - kuivattaa alimmat lehdet, jolloin ne lisäävät vartta.

Jos uutta lehteä työntää lehtiruusukkeesta lisää, niin en näkisi syytä huoleen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ei pärjää subtrooppisen vyöhykkeen kasvi täällä puoliarktisissa olosuhteissa, jossa valoa on vähän. Jukkapalmu kaipaa valoa. Miksi huonekasvien pitää olla trooppisia lajeja, miksi ei kasvateta huonekasveina vaikka voikukkia tai nokkosia?

Kannattanee nuita kasvijuttuja kuitenkin kysellä tuolta alan harrastaja - sivuilta, pistä vaikka hakusana jukkapalmu ja luulis löytävän.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
geena
Miksi huonekasvien pitää olla trooppisia lajeja, miksi ei kasvateta huonekasveina vaikka voikukkia tai nokkosia?

Että hyötykasveja huonekasveiksi? Nehän tulisi syötyä! Voikukat ovat erinomaisia, kun ne kasvavat vähässä valossa. Nokkoset ovat mitä mainiointa herkkua pieninä.

Jukkapalmu on siitä hyvä, että ei tule kiusausta napsia siitä osia ruokaan.

Itselläni on huonekasveina chilejä ja lihansyöjäkasveja. Chilit toimivat vihreyden tuojina, vaikka niiden hedelmiä käyttääkin. Lihansyöjäkasvit taas lähinnä herättävät keskustelua ja inhoa, mutta myös oikeasti syövät pikkuhöntiäisiä. Sitten on loistelamppujen alla yrttejä.

salai
Seuraa 
Viestejä9180
Volitans
. . . Sitten on loistelamppujen alla yrttejä.

Nehän vaatii aika hyvän valon ja lämmön? Sitten kukkimisvaiheessa valot pitää sammuttaa sopivasti vastaamaan eteläisempiä leveysasteita. Muuten siemenet ei kehity kunnolla ja niiden aromiainepitoisuus jää vähäiseksi, luullakseni?

Eilen luin jostain päin nettiä oikean teen kasvattamisesta; ei kuulemma ole vaikeaa. Mutta mistä siemenet?

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat