Seuraa 
Viestejä45973

Minkälaista tietokonetta käytät juuri nyt? Osaatko nimetä keskusyksikön sisällä olevat osat? Minä aloitan omasta koneestani.

Prosessori: AMD Athlon 3000+ nopeampiakin löytyy, tämä riittää.
muisti: DDR400, 1024 Mb
Emolevy: Asrock, S939 kantainen, integroitu ääni, ja verkkokortti.
Kiintolevy: 500GB, Maxtor
näytönohjain: ATI (tuleva AMD) Radeon X1600 Pro

Jatkakaa listaa.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (66)

Vierailija

Emolevy: AOpen i915GMm-HFS s479 mATX
Prossu & jäähy: Pentium M 750 + modattu SilverStone Nitrogon NT03 passiivisena
Näyttis & jäähy: Palit GF 7900GT 512MB (eli 7950GT ilman HDCP:ta) + Zalman VF900-Cu
Muistit: 2x Kingston HyperX DDR2-900 512MB CL5-5-5-15-T1 @ DDR2-533 CL3-2-2-4-T1
Optinen asema: LiteON SOHD-16P9S 16X DVD-ROM musta
Kiintolevyt: Seagate 7200.7 80GB SATA 8MB, 7200.10 320GB SATA2 16MB sekä ulkoinen 7200.8 300GB PATA 8MB @ RaidSonic Icy Box IB-350US
Kotelo: Antec Aria mATX (modattu kahdelle 120mm Scythe S-FLEX SFF21F:lle ja SilverStone SST-FP32B -liitinpaneelille, 300W epästandardi poweri)
TV-kortti: Digital Everywhere FireDTV C/CI (FireWire-liitäntäinen)
Näppis & rotta: Logitech UltraX Flat & MX500
Näyttö: Dell UltraSharp 2405FPW 24" WUXGA 12ms gtg PVA
Äänentoisto: 2x Genelec 8020A mustat 2-tie aktiivitarkkailumonitorit, BK Electronics XLS200 light oak -aktiivisubbari, Sennheiser HD 212Pro -kuulokkeet
ADSL-motukka: ZyXEL Prestige 2602HW VoIP IAD
Käyttis: Windows XP MCE 2005 SP2 UK OEM

...sekä tietenkin teknonörtin vakiolisävaruste 8" Millennium Ball -plasmapallo.

Miinuspuolena mainittakoon, että pelkästään noihin osiin on kulunut n. 4500 euroa (muistit sentään sain onneksi ilmaiseksi). Lisäksi vielä tuossa vieressä on neljä vuotta sitten 1200e maksanut HP Color LaserJet 2500L -värilasertulostin, mutta se ei oo itteni maksama.

Tätä kirjoitan:

HP Vectra
(ei minun, ostettu jotain vuosi sitten kympillä)
400MHz Pentium II
mikälieneepaskanäytönohjainemolevyllä
128MB RAM (64+64MB)
8GB Quantum HDD
17" HP75 Monitori
Windows XP Professional (piraatti edition)

Omat koneet:

(vuonna 1998 kasattu rakennelma)
Abit-BH6 emo (tukee jopa yli gigahertzin nopeuksia P3:lle)
374MHz Celeron A (vakiona 300MHz, tarvittaessa 450MHz)
Viper V550 Riva TNT 16MB grafiikka piirisarja
256MB RAM (64+64+128MB)
6GB Quantum+ 80GB Seagate HDD
Toshiba CD-ROM 48x
HP CD-Writer Plus 8100-sarja CD-RW poltin 4x4x24
LG DVD-ROM/CD-RW
Soundblaster PCI64
PCI Softamodeemi
10/100 Verkkokortti
Gravis Ultrasound ISA-äänikortti
17" Samsung monitori
Windows XP Professional (piraatti edition)

(uudempi kannettava)
Acer TravelMate 2301WLMi

15.4" WXGA laajakuvanäyttö
Processor : Intel Celeron M 320 @ 1300 MHz
Chipset : Intel i852GM
Video Card : Intel Corporation 82852GM/GME/GMV/PM, 855GM/GME Montara Integrated Graphics Device
Hard Disk : HTS424040M9AT00 (40 GB)
DVD-Rom Drive : HL-DT-ST DVDRAM GSA-4080N ATA Device
Physical Memory : 512 MB (2 x 256 DDR-SDRAM )
Network Card : Broadcom Corp BCM440x 10/100 Integrated Ethernet Controller
Network Card : Linksys (Was: InProComm Inc) INPROCOMM IPN 2220 Wireless LAN Adapter
Operating System : Windows (TM) Vista Ultimate Professionnal

+ Ulkoinen 320GB Seagate kiintolevy

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tietokone on huonoin sijoitus tai ainakin hyvä kakkonen auton jälkeen.

Läppäri on tämä millä surffaan. 2GHz Mobile Pentium, 2Gb muistia, Ati Mobile Radeon X600 tms taitaa olla näytönohjain (@ 1920 x 1200 resolla), 60Gb kovalevyä + 250Gb ulkoisena. WinXP Pro sp2 ja Firefox surffilautana.

Kaistaa tarjoaa Zyxel Prestige WLAN adsl- laatikko.

edit: kirjoitusvirheitä

No huonosta sijoituksesta voi olla montaa mieltä, kummoisesta irrkikoneesta ei montaa kymppiä tarvitse maksaa..

Pullahiiri, mistä sinä Vistan olet jo nyt hankkinut? eihän sen pitäisi ilmestyä, kuin vasta ensivuonna. Vai onko sinulla käytössä laiton versio?

radeon
Pullahiiri, mistä sinä Vistan olet jo nyt hankkinut? eihän sen pitäisi ilmestyä, kuin vasta ensivuonna. Vai onko sinulla käytössä laiton versio?

joo, beta versio. Ajoin tuon laite analyysin Vistalla, myös kannettavan oma XP on toki koneessa.

Jaa, että tällainenkin. No, koneeni on

AMD sempron 3000+, 512 MB ram, Asrockin emolevy... se joku kehno, edes Cool'n cuiet ei toimi, Näytönohjaimen virkaa toimittaa ATI Radeon 9550 SE, modattu 9600PRO, ja ylikellotettu. Virtalähde on jokin 350 Wattinen, ja hyvin Altis virheille. (Merkki on Altis, niin eiköhän siinä niitä virheitäkin

Onkohan ihan viisasta täällä netissä kertoilla minkälaiset härvelit kotona on?
Eikös siinä anna hyvää tietoa hakkereille?
Maallikko oon enkä näistä jutuista mitään tiedä, mutta kuitenkin.

MD
Mm. DVD:n paikalle asennettu dual layer ja sisältää MSI Media Center Deluxe III ja peruskovalevy vai emolevy, mikä lienee on 2 Gigaa. Sen neuvon sain täältä, videoeditointia varten kovalevytilaa?, onko se sitä RAM vai ROM-muistia?

Dual layer asema on polttava DVD-asema, joka osaa polttaa myös kaksikerroslevyjä (DL / DVD-9). Kovalevy liittynee talonrakentamiseen, tietokoneissa on kiintolevy(jä), ja keskusmuistia (Random Access Memory) ja pikkaisen ROMia (Read Only Memory). Emolevy on se piirilevy, jonka kautta tietokoneen eri komponentit kommunikoivat, ja johon monet niistä kiinnitetään suoraan (mm. prosessori, keskusmuisti, yl. näytönohjain). Sinulla on siis ilmeisesti keskusmuistia (RAM) 2 Gigatavua. Kiintolevy on massamuisti, joka on huomattavasti keskusmuistia (työmuistia) hitaampaa, mutta kiintolevyllä on sitten paljon enemmän tilaa. Niukahkosti on yleensä muistipaikkoja bareboneissa, sinulla saattaa hyvinkin olla jo kaikki slotit käytössä. Tosin jos keskusmuistia on 2 GB, niin luulisi sen riittävän.

Samael, PST, kovalevy on sama, kuin kiintolevy. Yksi asia, monta eri nimeä.

Maukka, koneen sisältämioen osien perusteella ei pysty tekemään hakkerointeja. Hakkeroinnin helppous riippuu siitä, että minkälainen palomuuri sinulla on käytössä. Osien perusteella hakkerointi on hieman sama asia, kuin kertoisit kaupungilla: Minulla on kotona 100 tuuman taulutelevisio, joka maksoi eilen 1000000€. pystytkö pelkän television perusteella päättelemään mitään muuta talostani? Et pysty.

tyson
Samael, PST, kovalevy on sama, kuin kiintolevy.

Mutta kun kovalevy on rakennustarvike, ja tietokoneissa on kiinteä levymuisti, eli tuttavallisesti kiintolevy. Tietysti tietokoneessa voi olla kovalevyä tms. puristepuulevyä, jos kyseessä on modattu kotelo.

Vierailija

Sen pystynee päättelemään, ettet ihan 10A perussulakkeella pärjää tuommoisen monsterin kanssa... sekä sen, että vain turhamainen idiootti maksaa taulutelkkarista miljoona euroa, sillä vaikka siinä olisi joku WHUXGA-tasoinen CNT-paneeli, niin silti monen 1080p-videon katsominen yhtäaikaisesti lienee sangen puuduttavaa.

salai
Seuraa 
Viestejä8884
SAMAEL
Mutta kun kovalevy on rakennustarvike, ja tietokoneissa on kiinteä levymuisti, eli tuttavallisesti kiintolevy. Tietysti tietokoneessa voi olla kovalevyä tms. puristepuulevyä, jos kyseessä on modattu kotelo.
Verkkokauppa.com lienee sitten Suomen suurin puutavaraliike, siellä näkyy olevan myynnissä 614 erilaista kovalevyä.


Googlen haku kiintolevytallennin = 932 osumaa, kovalevytallennin = 1570 osumaa.

Vaikka miten irvistelet ja käskytät ihmisiä puhumaan haluamallasi tavalla, eivät ne sitä tee; ne on anarkisteja eivätkä tottele autoritaarista komenteluasi.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

salai
Verkkokauppa.com lienee sitten Suomen suurin puutavaraliike, siellä näkyy olevan myynnissä 614 erilaista kovalevyä.

Kertookin hyvin ko. kaupan asiantuntijuudesta. Ihmiset saavat toki puhua rakennustarvikkeista tietokoneiden yhteydessä halutessaan, tietokoneita myyvän tahon tapauksessa virheellisten termien käyttö herättää lähinnä sääliä. Vähän kuin autokauppias sanoisi että autossa on suuri bensatunkki.

salai
Seuraa 
Viestejä8884

Millä tavalla kovalevy on virheellinen? Kysymyshän on pelkästään sopimuksesta, kuten sanojen käytössä yleensäkin. Kovalevy on suora käännös hardisk-sanasta. En oikein ymmärrä, miksi suomen kielessä on alun perin haluttu suosia kiintolevy-sanaa, niissähän levy tai levypakka pyörii aikamoista haipakkaa. Enemmän ne levyt ovat kovia kuin kiinteitä, nykyisin varsinkin ulkoisten irrallisten levyjen aikaan.

Sanon uudelleen:
Vaikka miten irvistelet ja käskytät ihmisiä puhumaan haluamallasi tavalla, eivät ne sitä tee; ne on anarkisteja eivätkä tottele autoritaarista komenteluasi.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Suora käännös itsemurhasta on "selfmurder". Että se siitä. Sanat ovat sopimuksia, niitä voi noudattaa jos haluaa, jos ei halua niin voi vapaasti käyttää vääriä sanoja. Tietokonekaupan yhteydessä väärän termin käyttö näyttää naurettavalta. Ja se kovalevy on tosiaan suomen kielessä rakennustarvike.

salai
Seuraa 
Viestejä8884
SAMAEL
Sanat ovat sopimuksia, niitä voi noudattaa jos haluaa, jos ei halua niin voi vapaasti käyttää vääriä sanoja. Tietokonekaupan yhteydessä väärän termin käyttö näyttää naurettavalta. Ja se kovalevy on tosiaan suomen kielessä rakennustarvike.
Mistä sinä olet noin vankkumattomasti saanut päähäsi, että kovalevy on väärin ja kiintolevy oikein? Tunnettu ATK-alan kirjoittaja Jukka K. Korpela ei tunnu olevan noin jyrkkä sanojen käytöstä, vaan painottaa ymmärrettävyyttä:
author="<a href="http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/kielenopas/all.html">Nykyajan kielenopas</a>" kirjoitti:
Sen sijaan sana ”kovo” tarkoittaa yhdessä slangimerkityksessä tietokoneen kovalevyä eli kiintolevyä, toisessa taas tietokoneen laitteistoa kokonaisuutena. On melkoinen ongelma, jos myyjä ajattelee myyvänsä kovalevyn ja ostaja ajattelee ostavansa koko laitteiston. On siis syytä käyttää sanan ”kovo” tilalla joko sanaa ”kovalevy” tai sanaa ”laite” tai ”laitteisto”.
Tosiasia on, että sanoja kiintolevy ja kovalevy käytetään suomen kielessä melko lailla yhtä paljon (kovalevyä ehkä enemmän) rinnakkain ja kaikki tajuavat mitä ne tarkoittavat. Sinä vaan nyt haluat olla omatekoinen kielipoliisi, joka määrää mikä on oikein ja väärin.

Sitten taas toisessa yhteydessä olet niin saatanan anarkistia, ettet hyväksy oikeiden poliisien suorittamaa palokunnan työn suojaamista vaan jaksat siitäkin itkeä kymmenien viestien ajan.

SAMAEL
Suora käännös itsemurhasta on "selfmurder". Että se siitä.
Voisihan se olla myös "self-murder", sana joka löytyy ainakin seuraavista klassisissa teoksista:
[list:hy19p6e7][size=75:hy19p6e7]John Quincy Adams,"Orations" by Adams, John Quincy
Pudd'n'head Wilson by Twain, Mark
Tom Sawyer Detective by Twain, Mark
Rebecca Of Sunnybrook Farm by Wiggin, Kate Douglas
King Richard II by Shakespeare, William
The Arrow of Gold by Conrad, Joseph
Crime And Punishment by Dostoyevsky, Fyodor
Dead Men Tell No Tales by Hornung, E. W.
War and Peace by Tolstoy, Leo
The Monster Men by Burroughs, Edgar Rice
I Say No by Collins, Wilkie
Can Such Things Be? by Bierce, Ambrose
Thus Spake Zarathustra: A Book For All And None by Nietzsche, Friedrich
Frankenstein by Shelley, Mary
The Yellow Crayon by Oppenheim, E. Phillips
Oliver Twist Or The Parish Boy's Progress by Dickens, Charles
A Study In Scarlet by Doyle, Sir Arthur Conan
The Scarlet Letter by Hawthorne, Nathaniel
Moby Dick I-LXVII by Melville, Herman
Moby Dick LXVIII-CXXXIV by Melville, Herman
Black Beauty by Sewell, Anna
The Jungle by Sinclair, Upton
Adventures of Huckleberry Finn by Twain, Mark
Tom Sawyer by Twain, Mark
Wuthering Heights by Bronte, Emily
No Name by Collins, Wilkie
A Tale Of Two Cities by Dickens, Charles
Winesberg, Ohio by Anderson, Sherwood
My Antonia by Cather, Willa
The Last of The Mohicans by Cooper, James Fenimore[/size:hy19p6e7][/list:u:hy19p6e7]Minä olen varmaan tottunut käyttämään sanaa kovalevy siihen aikaan, jolloin joku kaltaisesi kielenhuoltopoliisi ei ollut vielä päättänyt sen olevan väärin.

Kuten totesin: "Vaikka miten irvistelet . . .". Minä ainakin puhun siten kuin missäkin yhteydessä tuntuu suuhuni luontevalta, enkä niin kuin sinä tai joku muu narri käskee.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Minulla on tällainen suht näppärä läppäri, joka pyörittää vähän raskaampiakin pelejä mallikkaasti. Maksoi muistaakseni noin 870 €. Tuossahan nuo tekniset tiedot lukevat koneen kuoreen liimatussa tarrassa:

-Aspire 1652WLMi
-Intel Pentium M processor 735A (1,7 GHz, 400 Mhz FSB, 2 MB L2 cache)
-15.4" WXGA CrystalBrite TFT LCD
-ATI MOBILITY RADEON X300 PCI Express With 128 MB VRAM
-100 GB HDD
-DVD-Dual (Support DVD+R Double Layer/DVD+/-RW
-1 GB DDR2 (Support dual-channel)
-802.11b/g wireless LAN

Nyt kun vielä tietäisi, mitä nuo kaikki tarkoittavat. Minussa kun ei ole suuremmin tietokonenörtin vikaa.

Mutta ymmärtääkseni ihmisten kielellä koneen tehot ovat suunnilleen seuraavat:

-prosessori 1,7 Ghz
-kovalevy 100 GB
-muistia 1 GB
-kaikkea mahdollista pyörittävä, polttava CD/DVD-asema
-valmius langattomaan nettiyhteyteen

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat