Seuraa 
Viestejä45973

Mikä olisi tämän planeetan ihanteelinen väkiluku. Ihmiset voisivat asua etelässä eikä olisi ahdasta. Myöskään ruokapulaa ei olisi ja turvallisuudesta ei tarvitsisi tinkiä asumalla luonnonmullistuksille alttiissa paikassa kuten Japani, Texas, Filippiinit, Thaimaa jne. Veikkaisin sen olevan noin 0,5 - 1 miljardi(a).

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (11)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

No ensiksi en usko jokaisen allekirjoittavan tuota etelän/lämpimän ilmanalan autuutta omaksi haaveekseen, jonka perusteella voisin heittää arvion 3-4 miljardista, mutta tietty tämäkin menee aikalailla arvauksen puolelle, koska pitäisi myös ottaa huomioon niin kutsuttu ekologinen jalanjälki, eli miten luonnonvarat riittävät suhteessa tuohon väkimäärään.Tunnustan muuttuvani kysymysmerkiksi tämän kysymyksen edessä.

Yksi huomioon otettava juttu kuitenkin olisi asutuskeskusten koko.
Muistelisin, että jonkin tulkinnan mukaan noin Helsingin kokoinen kaupunki olisi ihanteellinen maksimi suurkaupungille.

Ehkä kuitenkin eniten minussa herätti kysymyksiä tuo Texasin kuuluminen luonnonmullistuksille alttiisiin paikkoihin. Mikä siellä uhkaa?

ok, pieni välietsintä kertoikin sen jo:
http://www.youtube.com/watch?v=wTaezViJwYU

Obscured evolutionist

Yksi huomioon otettava juttu kuitenkin olisi asutuskeskusten koko.
Muistelisin, että jonkin tulkinnan mukaan noin Helsingin kokoinen kaupunki olisi ihanteellinen maksimi suurkaupungille.

Miksi? Helsinki on verraten pieni kaupunki. Jos kaikki suurkaupungit jaettaisiin Helsingin kokoisiin paloihin syntyisi siitä varmaan paljon haittaa? Suurissa keskuksissa ainakin logistiikka ja palvelut ovat suhteellisen lähellä toisiaan ja asioita voidaan keskittää.. Helsinki ei ole sellainen kaupunki että sieltä saisi "kaikki" palvelut. Ehkä kokoluokkaa 3-4M asukasta kattaa jo tarpeeksi, sitä suuremmissa varmaan alkaa liikenneongelmat haittaamaan enemmän kuin asutuksen tiiviys, ainakin Euroopassa, jossa pelätään rakentaa korkeita taloja. Euroopan ulkopuolella uskon että korkean rakentamisen tuoma etu on noin 2M asukasta lisää "ihannekaupunkiin", siis 4-6M. Sitä suuremmat ovat sitten varmaankin jo liian suuria ja sellaisia joissa ongelmat korostuvat.

Minulle riittäisi kaupunki, mistä saisi perusvälineet elämiseen ja joka olisi siisti niin maastoltaan kuin ilmastoltaan. Amerikassa erään tutkimuksen mukaan ihmiset olisivat valmiita tinkimään elintasostaan ympäristön vuoksi. USA:ssa on monia mielettömyyksiä kuten 2 henkisellä perheellä 5 autoa ja talo täynnä kaikkea turhaa roinaa.

http://www.mikal.org/photo_journal/tokyo_2002/1213_tokyo_skyline.JPG

Idyyllinen pikkukylä kaikkine elämän perusasioineen:

http://www.hero.org.uk/inca/daybyday/Small_town_Brazil.jpg

Ei mielestäni yhtään kokonaista miljardia eikä edes miljoonaa. Joku 100 000 yksilöä riittäisi minulle ihan hyvin. Ja tämä populaatiohan saisi nykyisen tapaan välttää luonnonvalintaa, ihan vain siksi etteivät mahdolliset hyödylliset mutaatiot pääsisi leviämään populaatioon tai huonot karsiutumaan pois. Tällainen popula olisi mukava seurattava, ihan vain siksi, että perimän samanlaistuessa populaation lisääntymiskyky heikkenee, ja palaisin halusta tietää, kuinka kauan etananvauhtia rappautuva populaatio voi ylipäätänsä elää.

10 000 000 000 ihmistä olisi vielä täysin siedettävä, [size=150:2z2eiz4v]ilman Yhdysvaltoja[/size:2z2eiz4v]. Ei kai tarvitse kauheasti perustella

Täytetään(tai tyhjätään) koko maailma Suomen asukastiheydellä. En nyt sitten tiedä paljonko meitä silloin olisi!

Sinänsä Abdulille on aivan sama kaunka paljon ihmisiä maapallolla on!

unbiased
Seuraa 
Viestejä1863

Jossakin on varmasti raja. Jos isääntyminen on 1% vuodessa, niinkin pian kuin 4500 vuotta maapallon kaikki vesivarat olisi tarvittu ihmisiin. Oletin, että jokaisessa ihmisessä olisi 45 kg vettä.

Tällä hetkellä ihmisiin on sitoutunut vettä sen verran, että vesimäärä täyttäisi puolet Euran pyhäjärvestä. Ei siis kovinkaan paljoa. Ihmisille on vielä tilaa ja mahdollisuus hyvinvointiin, kun vain osaavat elää sovussa ahnehtimatta toisiltaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat