Seuraa 
Viestejä45973

Nonih. nyt tulee aika omituista juttua. Onkohan kukaan muu huomannut itsessään moisia piirteitä. Eli onko kukaan nähnyt enneunia?
Joko lähitulevaisuuteen tai jonnekin vaikka 10-20vuoden päähän?

Olen siitä erikoinen, että tiedän joitain asioita ennenkuin ne voivat edes tapahtua. Nuoruudessani kirjailin niitä vihkoon ylös. Ja ne pitävät paikkansa. Unet eivät ikävä kylläkään tapahdu järjestyksessä.

Esim. Nuoruudessani näin unen jossa ajoin mopolla ja hinasin kaveria joka piti olkapäästä kiinni. Mopon merkkikin tuli unessa selvästi esille. Oli muuten sellainen malli jota ei ollut vielä silloin edes tehty. Tilanne tapahtui n.7-8vuotta unen jälkeen. Vieläkin muistuu mieleen vanhoja unia. Vieläkin tapahtuu asioita jotka on nähnyt jo nuoruudessani yli 25v sitten.

Vaimoni joskus alkuun pelätyi moisia ennalta tiedettyjä juttuja, mutta kun niitä tuli tarpeeksi monta niin hän on jo tottunut luottamaan siihen, että se ei ole jotain pahaa.

Nyt kun on omia lapsia (4) olen säästynyt monilta harmeilta kun on tullut etukäteis tieto muistiin ja voinut ennakoida tapahtuman.

Onkos täällä sellaista psykologia joka osaa tämän selittää?

Miten mahdollista? muuten kuin ajan väristymällä(matkustaa ajassa) eli suhteelisuusteoriat eivät päde kun voidaan mennä valoa nopeampaa ja tulla vielä takaisinkin.
Vai olenko vain aisteiltani "erityis herkkä"?
Joskus olen aika herkkä myös sähkökentille. Vaistoan ne jo kaukaa.

  • ylös 12
  • alas 1

Sivut

Kommentit (155)

Onhan noita enneunia näkynyt ja toteutunutkin valitettavasti. Minulla ne eivät vaan ole noin selviä. Pääasiassa ne kulkevat rataa hammas lohkeaa tai lähtee irti unessa ja joku sairastuu tai kuolee oikeasti.

Jos näen nyt unen jossa vastaan ajaa punainen ford josta näytetään keskisormea. Todennäköisesti seuraavankerran kun niin tapahtuu huomion sen tarkemmin kuin normaalisti ja vedän samanlaisia johtopäätöksiä. Enneuniako? (köh)

Sitten kun aletaan näkemään unia ei-niin-yleisistä asioista, kuten tietyn henkilön ja tietyllä tavalla kuolemisesta voidaan alkaa ihmetellä. "Sattumaa" sanoo tämän kehon mieli. Yksittäiset ja muut vastaavat erikoistilanteet luonnollisesti nousevat esiin ja herättävät huomiota jolloin muu jää pimentoon. Kaikkihan loppujen lopuksi joskus kuolevat, yleensä ottaen voisi nähdä "enneunta" läheisen kuolemisesta sellaisesta henkilöstä jota voi olla syytä olettaa kuolevan, sairaan, vanhan ym. On sitä itsekkin nähnyt ja vielä tietyllä tavalla, mutta eipä ole vielä käynyt toteen ja sen takia en tee siitä suurta numeroa. Sitten kun käy säkä niin johan on jutut heti kerrotava kavereille ja jne.

Sähkökentän herkkyydestä en osaa sanoa juuta enkä jaata. Tietysti ne voivat vaikuttaa ihmiseen, mutta voiko sen huomata miten helposti ? Testejä on tehty. Osissa huomataan huijjaamista ja suggestio vaikutuksien aikaan saamaa vääristymistä.

Puuh.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Sattumaa" sanoo tämän kehon mieli. Yksittäiset ja muut vastaavat erikoistilanteet luonnollisesti nousevat esiin ja herättävät huomiota jolloin muu jää pimentoon. Sitten kun käy säkä niin johan on jutut heti kerrotava kavereille ja jne.

Omalla kohdalla ei ole enää kyse sattumasta koska tapahtumia on osumia on niin paljon jopa kymmeniä ellei satoja. Olen lakannut aikoja sitten laskemasta. Usein tulee mieleen, että olen ollut täällä ennenkin. Monesti olen pysäyttänyt auton ja kirjannut paperille mitä seuraavan mutkan takana on. Jopa 10min päästä tulevan auton värin ja merkin.
Sehän on kummallisinta kun uni on nähty 20-30v sitten ja vastaan tuleva auto ei ole kuin 2v. vanha. Ei voi olla sattumaa vaan jotain muut. Mutta mitä?

Niin, mitään tieteellistä näyttöä minulla ei asiasta ole. Ei ole antaa mitään linkkiä tai opuksen nimeä, jossa todistettaisi kuinka minun ja muutaman sukulaiseni hammasunet tietävät lähtöä läheisille. Niin vain tapahtuu, eikä odotus ole mukavaa.

Vuosi sitten näin unen alaetuhampaan irtoamisesta, äidin tuttava kuoli. Reilut puoli vuotta sitten näin unen, jossa irtosi poskihammas ja kulmahammas jäi roikkumaan etureunastaan. Äidin syöpä uusi ja vei mennessään vähän aikaa sitten. Puolitoista vuotta sitten olin nähnyt samaisen kulmahampaan lohkeamisen. Vähän sen jälkeen äidillä todettiin leukemia. Näin siis täysin terveen, työikäisen äidin yllättävästä, ennalta arvaamattomasta sairastumisesta enteen, sekä onnistuneen hoidon jälkeen uudestaan enteen. Hammasunet ovat suvussamme nyt ainakin kolmannella sukupolvella menossa. En muista nähneeni toteutumatonta hammasunta. Mainitut ajat ovat noin suurinpiirtein aikoja, en muista tarkkoja päivämääriä.

Sukellusreissulla vasen otsalohkokäytävä paineen vaikutuksesta tukkiutui, eikä sitä saatu avattua muutoin kuin poraamalla reikä päähän. Leikkausta odotellessa näin unta, jossa lapsuuden aikainen nuori mies, jota en ollut nähnyt yli kymmeneen vuoteen ilmestyi uneen. Joka yö. Mitään kiinnekohtaa itse uneen hänellä ei ollut, hän vain ilmestyi ja joka yö rakastelin hänen kanssaan unessa.
Ajattelin jo soittaa hänen siskolleen, jota en myöskään ollut tavannut ja kautta rantain tiedustella, mitä hänen veljelleen kuuluu.
Soittaminen kuitenkin jäi.
Odottelin leikkaukseen pääsyä viikon päivät, lääkärit yrittivät josko käytävä aukenisi antibioottitiputuksella, otsalohkoon kun oli kertynyt kudosnestettä ja se tulehtui. Ja joka yö, sama rumba.
Leikkauksen jälkeen kävin jälkitarkastuksessa ja kas, kukapas se siellä korvatautienpolilla odotteli lääkärille pääsyä. Tämä samainen mies.
Hänelle oltiin tehty vastaavanlainen operaatio, Beckin poraukseksi kutsutaan, samassa sairaalassa, samaan aikaan kuin itselleni.

Enneuniko? No, ainakin jotain siihen suuntaan

Tuttavani näkee unia kuolleesta siskostaan. Siskoksia on kolme, ja toinen on sanonut, ettei halua nähdä unta siskosta. No, hänelle ei kuollut sisko ilmesty. Mutta toiselle käy kuulemma kertoilemassa tulevia tapahtumia.
Sattuuhan näitä, ihmeellisiä asioita.

Edit: Kysyin muuten tältä tuttavaltani, jolle sisko kertoo myös näitä uutisia, että kuinka sielu kestää tietää etukäteen, että taas on jonkun aika lähteä.
Sanoi, ettei osaa ottaa niistä murhetta, kun jokaisen aika on kuitenkin joskus, eikä hän itse niihin lähtöihin vaikuta.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922

Onpa juttuja, ihan kylmät väreet menee pitkin selkäpiitä. Eikö teitä mitenkään pelota, kun tietää asioita etukäteen. Voiko tapahtumiin vaikuttaa, vai ovatko ne sinällään peruuttamattomia? Pakko kysyä: Näkeekö kukaan lottonumeroita tai sellaisia juttuja joita voi konkreettisesti hyödyntää?

Mitenkäs Harmiton se juttu myöhemmin kalloporatuilla kumppanuksilla sujui? . Uteliaisuus sai vallan, et kai harmistu?

Edit: Googlasin enneunet löytyy näköjään paljon kokemuksia, täytyy alkaa lueskeleen.

Lierikki Riikonen

En toki

Lääkärin kehoituksesta huolimatta en malttanut lopettaa erittäin miellyttävää harrastustani.
Valitettava totuus on, että reikä on tehty useamman kerran, , kunnes sitten vihdoin tehtiin laajennus operaatio, jossa taaksepäin purijalla käytävää otsalohkoon laajennettiin. Ja minä luovuin syvyyksistä, pintamiehen rooliin.

Ja olenko nähnyt kyseistä miestä enää unissani? En, en onneksi. Ts. Ei hänessä mitään vikaa ollut, mutta kun jouduin sairaalaan, toivoin, ettei hän ilmesty uniini.
Muita miehiä unissa on käynyt, muttei ketään yhtä aktiivista.

Oh, niin ja ei, en kertonut hänelle, mitä yöt oli kanssani käynyt puuhaamassa. Ja ei, meistä ei tullut paria.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922

Puolihullulle tiedoksi: Minäkin näen nuita hammasunia, paikka irtoaa tai jotakin pahempia vaurioita tapahtuu. Seuraukset eivät ole yhtä dramaattisia kuin sinulla. Kuitenkin näistä unista voin päätellä, jollei asia ole jo ennestään tiedossa, että kaikki ei ole hyvin. Joko itsellä tai lähipiirissä. Näissä unissa on yleensä jonkin verran ennakointia, aina ei ole itse tiedostanut asia laitaa. Nämä varmaan ovat psykologialla selvitettäviä juttuja.

Lierikki Riikonen

lierik
Mikä ihme on "taaksepäin purija"? Kuulostaa hassulta, kunnes kuvittelee miten ja missä sitä käytetään.

Jep. Nenän kautta sisään, käytävä otsaonteloon nenäontelosta on ohuempi kuin lyijykynän lyijy Ja täys anestesia

Edit: Leikkauksen jäljiltä oli kuin olisi saanut turpaansa. Verta vuoti sisäisesti ja molemmat silmät mustuivat.
Kun pääsin sairaalasta, istuimme veljeni ja hänen ystäviensä kanssa terassilla, nautintoaineiden parissa. Aurinko painui mailleen ja minä istuin vain aurinkolasit tiiviisti nenällä.
Vessassa käydessäni oli yksi veljeni ystävistä sanonut, että onpa ylpeä sisko sinulla, kun ei ota edes katsekontaktia.
Tulin paikalle ja pikkuveli sanoi, että et viitsis vähän vilauttaa, että miksi istut varjossa ne lasit päässä. Ja tottakai viitsin..
Kukaan ei kaivannut enää katsekontaktia, mutta hyvät naurut saimme.

Vaari
Seuraa 
Viestejä3335
enteiden näkijä
" Ei voi olla sattumaa vaan jotain muut. Mutta mitä?

On sinulla jokin käsitys siitä mistä on kyse. Jos kerrot sen ja vertaat, tai annat jonkun muun verrata sitä kaikkiin muihin selitysvaihtoehtoihin, olet askelen lähempänä parempaa itsetuntemusta.

Anteeksi jos kuulostan kyyniseltä. Olin sanoa saman vielä tylymmmin, mutta pointti on siinä mihin tarpeeseen näiden uskomusten ylläpitäminen vastaa. Olisi erinomainen lisä aiheeseen, jos joku sanoisi sen ääneen (kirjoittaisi palvelimen massamuistiin).

"Etenen, sillä muistini lyhyempi kuin kehä, jota kierrän." (Markku Envall)

Missä kaikki vakavat tälläisen yliluonnollisen (?) vastustajat ?? Itselle ei vain mene päähän nämä tälläiset. Pakko on ollut löytää joku looginen selitys. Looginen... noh mitä sitä on upotettu tälläisessä yhteiskunnassa mikä sitten on järkevää ja mikä ei.

Kuultu sitä on itsekkin vaikka minkälaista käsittämätöntä ja en epäile kertomuksien todenperäisyyttä, mutta silti sitä miettii psyykkisten käyttäytymisien ja sattumien kautta näille järkeviä selityksiä. Vielä olen vakavissani ihmismielen monimutkaisuudesta ja erilaisten tietoistentasojen olemassa olosta, mutta se ei anna syytä miksi silloin voisi olla ennustuksia sun muita "höpöhöpön" juttuja. Ennustaminenhan voi olla myös lyhytaikaista jolloin ihminen joko tietoisesti tai alitajuisesti pystyy "päättelemään" tulevat tapahtuvat ympärillä käyvien toimintojen kautta. Virheitä, erilaisia sattumia, suggestiot ynnä muut edesauttavat näitä kummalisia tapahtumia.

Kaikkiko te muka luotatte tälläisiin selittämmättömiin tapahtumiin sen kummempia miettimättä ? Selityksiä ! Muutenhan tässä järki menee tai lohduttaa edes joku kertomalla, että ei ole tosi =)

Nyt todella pikaisen lueskelun jälkeen netistä etsityillä hakusanoilla ei löydy sen järkevämpiä selityksiä. Vain kerrotaan kuin se olisi normaalia ja että jokainen pienempikin tapahtuma olisi merkki yliluonnolisesta asiasta. Toisaalta löytyy tarkkoja kertomuksia jumalien kauttakulkevasta tiedosta ym. vastaavaa.

Onko kukaan pohtinut näitä tosissaan ? Vaikka en kyllä ihmettele jos ei olekkaan onhan nämä sentään arkoja asioita tutkijoille tai muuten tullaan leimaamaan höperöksi. Kenties kirjastosta ? Mitä psykologian alaa tämä oikeastaan käsitteleekään ? Pitääpä tutkiskella tarkemmin ja nyt siltä toiselta kannalta eikä enkelien ja keijjujen tavalla.

Minä en ole koskaan nähnyt "enneunia", toiveunia kyllä sitäkin enemmän. Joihinkin "enneuniin" sopii tuo GareBoyn mainitsema alitajunnan merkkienlukutaito, joka sitten unena nousee esiin.

Aiheen avaaja voisi antaa jonkin toteutumattoman "enneunensa" esimerkiksi, jotta voimme nähdä, miten uni sitten toteutuu. Halosen valinta presidentiksi ei täytä tätä vaatimusta. :)

GareBoy

Kaikkiko te muka luotatte tälläisiin selittämmättömiin tapahtumiin sen kummempia miettimättä ? Selityksiä ! Muutenhan tässä järki menee tai lohduttaa edes joku kertomalla, että ei ole tosi =)

Ei kaikelle täydy olla selitystä! Jos kaikelle olisi selitys, niin ei jumalia olisi - karkeasti sanottuna..

Loistavaa kuitenkin.. ensimmäinen aihe tällä foorumilla, joka herätti mielenkiintoa meikäläisessä Toivottavasti en ole väärällä foorumilla Itse olen nähnyt enneunia, valveunia (ollut hereillä ja saanut yhtäkkiä kuvan päähäni -> kuva toteutunut myöhemmin) ja oppinut tulkitsemaan omaa itseäni.

Enteet, joita olen "nähnyt" ovat olleet erilaisia. Yleensä näen jonkun kuvan jostain tilanteesta (muutenkin minulla on kuvamuisti). Muutamia kertoja minulle on tullut hajuaistimuksia ennekuvien tueksi: vikaan ei ole mennyt vielä... Enteet ovat toteutuneet muutamien kuukausien varoitusajalla muutamiin vuosiin, ei pidemmälle.

Olen oppinut lukemaan omaa menneisyyttäni siten, että osaan tulkita hieman tulevaisuuttani. Voipi kuulostaa hullulta, mutta näin vain on. Esimerkki: Jos tekstissä on usein maininta jostain asiasta, vaikka kirveestä, niin mainittua asiaa todennäköisesti käytetään tekstin myöhemmissä osissa. -> joku asia, joka toistuu omassa elämässä useasti toistuu todennäköisesti vastaisuudessakin.

Uskon, että monet näkevät enneunia ja muita vastaavia enteitä, vaikkeivät osaa käyttää "viestejä" hyödyksi. Toisaalta "viestit" voivat olla silkkaa mielikuvituksen tuotetta, josta pakkoväännetään enteitä.. mahdollisuus tämäkin.

Lisäys: Yleensä kun ymmärrän jonkun enteen, unen, tmv. aistimuksen tapahtuneen, niin tilanne on dejavu.. hetkeksi jää ihmettelemään, että eikös tämä tapahtunut jo aikaisemmin..

pf

Olen oppinut lukemaan omaa menneisyyttäni siten, että osaan tulkita hieman tulevaisuuttani. Voipi kuulostaa hullulta, mutta näin vain on. Esimerkki: Jos tekstissä on usein maininta jostain asiasta, vaikka kirveestä, niin mainittua asiaa todennäköisesti käytetään tekstin myöhemmissä osissa. -> joku asia, joka toistuu omassa elämässä useasti toistuu todennäköisesti vastaisuudessakin.

Ihminen ei ole tyhmä vaikka pitäisi itseään / toisiaan sellaisena. Siis kaikkeen ON selitys Logiikka, arvaaminen ja muu alitajuinen tarkastelu kertoo salaa mielelle mitä on tuleva. Ei siinä sen kummempaa.

Vaari
Seuraa 
Viestejä3335
GareBoy
Onko kukaan pohtinut näitä tosissaan ?

Aivan varmasti on tutkittu. En usko lainkaan häveliäisyyteen tässä. Ja ongelmakin on selvä. Lyhyessä ajassa ja hyvin rajoitetussa otoksessa palstan lukijoista ilmoittautuu näin moni enteitä aistiviksi yksilöiksi. Todellisuus on kuitenkin yhä olemassa.

Ketä häiritsee sama asia — vetoan edelleen siihen että joku nimeäisi tarpeen joka enteiden näkemisen taakse on esiin piilotettu — on joukko ihmisiä, sinä, hän joilla on hallussaan aivan käsittämättömän mullistava ominaisuus, kyky nähdä ennalta tulevia tapahtumia? Eikä ainuttakaan kriittisen tarkastelun kestävää todistetta ole esittää itse asiasta, ainuttakaan yleisesti tunnettua todistetta. Ja salajuonikortti ei kelpaa tässä.

Todistusaineisto viittaa sen sijaan aivan muualle, asiaan josta haluaisin nähdä asianosaisten itsensä kirjoittamana: mikä tarve, ihmisen ominaisuus, inhimillinen todellisuus on tämän ja lukemattomien vastaavien ilmiöiden taustalla! Jos en muuta saa aikaan tällä kyyniseksi tuomittavalla kysymykselläni niin sen, että voit kenties hetken tervehtiä ominta itseäsi. Loppujen lopuksi se on hyväksi. Näen sen ennalta.

"Etenen, sillä muistini lyhyempi kuin kehä, jota kierrän." (Markku Envall)

Mielestäni sana "enne" on itsessään jo liian voimakas ilmaisemaan palstan esimerkkitapauksia. Ennustajaa voidaan pitää sellaista henkilöä, joka "tietää" asioita erilaisesta näkökulmasta kuin "normaali" ihminen. Sana "ennustaja" on sekin pilattu jo ajat sitten.. Palstan tapauksia voidaan sanoa vain pieniksi otoiksi elämän varrelta tai joksikin muuksi vastaavaksi. Ennuste sinäänsä on sellainen, että tietää, että suurinpiirtein tämän ja tämänlaista asiaa tapahtuu tälle ja tälle henkilölle. Ennustuksia ei ymmärtääkseni ole vielä täällä tapahtunut..

Enteiden taustalla Vaari ei ole mitään erityisen tähdellistä asiaa. Ja eihän sitä täällä Tiede-palstalla voisi kukaan uskoa, että me jotkut uskomme enteisiin. Meillä ei ole paperille laitettavia si-järjestelmän mukaisia tutkimustuloksia, ei matematiikkaa, ei fysiikkaa, ei mitään. Minun mielestäni Tiede-palsta on hyvin pitkälti kaikki-täytyy-olla-faktapohjaista-ja-paperilla-meininkiä. Ei täällä ihmiset, jotka uskovat tieteeseen, voi uskoa siihen, mihin me jotkut uskomme. Itse en ymmärrä täysin ihmisiä, jotka eivät pysty ajattelemaan asioita kuin kriittisen faktan kautta - se on likinäköisyyttä! Ymmärsitkö Vaari pointtini?

Vaarin takaa hakemaa tarvetta, ihmisen ominaisuutta, inhimmillistä todellisuutta tämän "ilmiön" selittämiseksi en osaa antaa. Joillakin ihmisillä on ominaisuuksia, joita muilla ei ole. Ei asiaan voi antaa tieteellistä selitystä. Esimerkkitapaukset ovat henkilöiltä, jotka eivät käytännössä ole mitään ennustajia, etenkään minä. Minä olen vain täällä maapalolla tekemässä työtä, jolla on tarkoitus...

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat