Seuraa 
Viestejä13176

9 mm patruuna (9x19) täyttää tulevana 2007 vuonna 105 vuotta ja patruuna on vieläkin käytössä.

patruunan suosio perustuu riittävään tehoon, tehoa ei ole liikaa eikä liian vähän. Armeijan käytössä kuitenkin on tehoton. Poliisien käytössä patruuna on kuitekin vielä nykyäänkin erinomainen.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (10)

No ei se nyt armeijan käytössä aivan tehoton ole. Kysy vaikka niiltä veli venäläisiltä jotka tekivät lähempää tuttavuutta Suomi kp:n kanssa

Suuri osa taistelutilanteista käydään kuitenkin lähietäisyydeltä. Silloin 9mm riittää mainiosti. Tilanne on tietty toinen jos vihulaisella on suojaliivit...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

9x19 on ihan ok, hintakin on suht edullinen. Tilanteesta riippuen valitsen sen tai .40 S&W:n välillä. Jälkimmäinen on vähän "munakkaampi". Enemmän miehiseen makuun.

patruunan suosio perustuu riittävään kusipäiden määrään, joten ammuttavaa on riittänyt näihin päiviin asti.

Ysiä mahtuu normaaliin kaksiriviseen pistooliin melko paljon. Pääsääntöisesti yli 10kpl. Jenkeissä oli kerran tutkittu poliisien ampumiskäyttäytymistä, kun siirryttiin revolvereista pistooleihin. Siinä missä ennen ammuttiin yksi tarkka laukaus, niin pistooleilla ammuttiin noin 3 epätarkempaa laukausta. Totesivat, että pistooleista on enemmän vaaraa sivullisille, koska kapasiteetti mahdollistaa roiskimisen.

Muistelen jotain tutkimusta jenkkipoliisien aseenkäytöstä muutaman vuoden takaa: He ampuvat kohti keskimäärin 4m etäisyydeltä ja osumatarkkuus on 8%. Ei vaikuta kovin tasokkaalta.

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081
Canccu

No SW 500 kaataa myös ampujan.

No kun ei kaada. Kesällä kokeilimme kaveriporukassa ja myös paikalla ollut naisväki kokeili revolveria ja kovin oli hymy herkässä.

Tiedän kaksi asetta tässä maassa jotka kaatavat ampujan mutta kyse ei ole sarjatuotantovehkeistä joten niistä ei enempää (syksyllä todistin omin silmin kun ampuja lensi selälleen mitään asialle mahtamatta).

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat