Seuraa 
Viestejä45973

Mitä sananvapaus oikeasti pitää sisällään?
Onko sananvapautta, sanan varsinaisessa merkityksessä olemassakaan?
Kuka sen määrittelee, jos sen määrittelee jokin meille ulkoa tuleva instanssi, ampuuko tuo instanssi meille tutun koko sananvapauden pitkin taivasta jos emme olekaan samaa mieltä heidän kanssaan..?

Meillä Suomessa on, toivon mukaan sananvapaus. Onko?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Sananvapaus on pelkkä illuusio. mm. asiakirjoittaja liittynyt poistettiin
heti palstalta, kun alkoi kertoa faktoja Suomen ulkomaalaisvähemmistöistä.

".. Esimerkiksi sanomalehtien mielipidepalstan sensuuri ei riko sananvapautta, vaan tässä yhteydessä sananvapaus tarkoittaa sitä, että jokaisella on oikeus tehdä oma media, jossa julkituo oman mielipiteensä, ja käyttää niitä muita medioita, jotka siihen vapaaehtoisesti suostuvat, tai viestiä medioita käyttämättä .."

http://fi.wikipedia.org/wiki/Sananvapaus

Perusta oma saitti, niin saat meuhkata niinkuin lystää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Perustuslaki, FINLEX:

"
12 §
Sananvapaus ja julkisuus

Jokaisella on sananvapaus. Sananvapauteen sisältyy oikeus ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä. Tarkempia säännöksiä sananvapauden käyttämisestä annetaan lailla. Lailla voidaan säätää kuvaohjelmia koskevia lasten suojelemiseksi välttämättömiä rajoituksia.

Viranomaisen hallussa olevat asiakirjat ja muut tallenteet ovat julkisia, jollei niiden julkisuutta ole välttämättömien syiden vuoksi lailla erikseen rajoitettu. Jokaisella on oikeus saada tieto julkisesta asiakirjasta ja tallenteesta.
"
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731

Tuo tarkoittaa sitä, että perustuslaki takaa lainsäätäjille mahdollisuuden toteuttaa haluamaansa linjaa sananvapaudessa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat