Seuraa 
Viestejä119
Liittynyt10.12.2006

Onko teidän mielestänne meillä vapaa tahto tai että kohtalo määrää kaiken? Mikä on kesityksenne kohtalosta? Entä onko koko aikajanan tapahtumat jo määrätty? Perustelkaa.
Mielestäni kohtalo on olemassa, sillä olisi aivan liian vaikea päättää monesta asiasta, joten kohtalo tekee sen puolestamme, sillä muuten emme voi tehdä mitään. Aika taas on sillä tavalla ettei sitä voi muuttaa.

Kirjoita nimesi vetoomukseen eläinoikeusjulistuksen puolesta osoitteeseen http://animalsmatter.org

Kommentit (7)

lyhyesti ja ytimekkäästi, en usko. Se on vain tapa päästä tekemiemme päätösten vastuusta. On helppo tapa sanoa että se oli kohtalo joka johdatti kun ei halua miettiä asiaa tai ottaa siitä vastuuta.
Mutta niin kuin monen muunkin asian kanssa, kohtaloon saa uskoa ken tahtoo, sekin on päätös tehdä jotain.
elämä koostuu vain monista pienistä ja suurista päätöksistä joita elolliset tekevät ja nämä kaikki vaikuttavat toisiinsa.

En usko, että on mitään ennalta päätettyä kohtaloa. Jokainen luo kohtaloaan omilla teoillaan ja asenteillaan. Sitten siihen liitetään vähän sattumaa mukaan. Niin se menee.

Meillä on vapaa tahto mutta myös "aika ja sattuma kohtaavat kaikkea".
Eli voimme olla väärässä paikassa väärään aikaan(tietämättämme).

teijoster
Meillä on vapaa tahto mutta myös "aika ja sattuma kohtaavat kaikkea".
Eli voimme olla väärässä paikassa väärään aikaan(tietämättämme).

Ei ole kohtaloa, eikä, vapaata tahtoa.

Vaikka kuinka järkeilisimme, ei ole kohtalo syntyä köyhänä ta kultalusikka suussa. Se on sattuma.

Ei ole kohtaloa, joka sanoisi, että näin on tapahtuva. Ihminen itse tekee valintoja koko elämänsä ajan, olkoot sitten viisaita tai tyhmiä, se on meidän jokaisen oma valinta. Lähtökohdat elämään voivat olla ja ovatkin erilaisia, mutta ne eivät sanele ihmisen kohtaloa. Ihminen on järjellinen ja emotionaalinen olento, joka toimii erilaisissa tilanteissa oman kokemusperänsä aiheuttamalla tavalla. Tuolla virkkeellä yritin sanoa, että jokainen toimii itsenäisesti ja omalla tavallaan.

Vittuako mä näitä asioita yritän jurrissa selittää kaikille kusipäille??????
Tajuu saatana itekään näitä jorinoita.

Toope
Seuraa 
Viestejä24756
Liittynyt23.7.2006
liis@
Ei ole kohtaloa, eikä, vapaata tahtoa.

Kohtaloa ei ole, koska mitään ei voi ennalta määrätä. Vapaa tahto on aina olemassa.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat