Seuraa 
Viestejä45973

[size=200:4dbksxxk]Vuoden kohokohta

Tasavallan presidentin

Tarja Halosen uuden vuoden puhe

2007.[/size:4dbksxxk]

edit: Otsikointi tarkennettu, koska puhe on jo pidetty.

  • ylös 3
  • alas 4

Kommentit (15)

SM
[size=200:tqw1onbs]Vuoden kohokohta

Tasavallan presidentin

Tarja Halosen uuden vuoden puhe

2007.[/size:tqw1onbs]

Nämä muistutusviestit ovat täällä tapana lainata ettei niitä voi poistaa. En millään voinut vastustaa kiusausta Olinko eka?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eiköhän tuo mennyt tavallisella työllisyys-tasa-arvo-oikeudenmukaisuus-suvaitsevuus-globaalisuusa-siirtolaisuus-etunenässä koko maailmassa-vaalit riesana-epäkohdista yhteiskunnassa jne. Ai juu, pohjoismaiden yhteistyö, oli pahus unohtua.
Anteeksi lyhyt ilmaisutyyli.

Halonen: Vanhusten arvostus vaatii käytännön tekoja
1.1.2007 12:17

Presidentti Tarja Halonen korostaa kanssaihmisten kunnioituksen merkitystä ja kytkee sen ikääntyvien ihmisten tarvitsemien palveluiden järjestämiseen. Perinteisessä uudenvuodenpuheessaan presidentti painotti, että vanhojen ihmisten elämänkokemus ja tietämys on arvokas perintö koko yhteiskunnalle. Arvostuksen tulee heijastua myös käytännön tekoihin.

Yhteisistä palveluista huolehtiminen on Halosen mukaan suuri haaste väestörakenteen muutoksessa. Kuntien, kansalaisjärjestöjen ja ihmisten muun yhteistoiminnan avulla meillä on presidentin mielestä kuitenkin hyvä mahdollisuus huolehtia vanhusten ja muiden apua tarvitsevien lähimmäistemme elämisen laadusta. Tehtävän onnistuminen edellyttää, että se koetaan yhteiseksi asiaksi. (STT)

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/sahke ... ja/1294911

Minultakin on jo kommentti, ihan omana aiheenaan. Ks. " EDISTYSTÄ TASAVALLAN PRESIDENTIN PUHEESSA".

Vaan mistä syystä avaaja sijoitti tämän aiheen Tiedevitsien osastoon?

Halonen on aikojen huonoin pressa. Olisi pitänyt tietää että naisesta ei ole miesten hommiin. Tyhmä lesbokommunisti

teini
Halonen on aikojen huonoin pressa. Olisi pitänyt tietää että naisesta ei ole miesten hommiin. Tyhmä lesbokommunisti

Tuollaiset kommentit jäävät omaan arvoonsa.
Saiko kukaan tallennettua puhetta. Jälki analyysi
helpottuisi. Ajakaa puhe ihmeessä verkkoon?

SM
teini
Halonen on aikojen huonoin pressa. Olisi pitänyt tietää että naisesta ei ole miesten hommiin. Tyhmä lesbokommunistiTuollaiset kommentit jäävät omaan arvoonsa.
Saiko kukaan tallennettua puhetta. Jälki analyysi
helpottuisi. Ajakaa puhe ihmeessä verkkoon?

Puheen rivien välistä luettava sisältö lienee pääasiassa seuraavanlainen.

[list:1rxzvytg]Minä uskon monikulttuurisuuteen

Millä perusteella uskot monikulttuurisuuteen?

Sinun tarvitsee vain lausua sydämessäsi ääneen:
"Uskon, että on olemassa iankaikkinen monikulttuurisuus, koska vihervasemmistopuolueet ja julkinen media niin todistavat. Suomalaista identiteettiä tunnustavat valkoiset menevät pois iankaikkiseen rangaistukseen, mutta vanhurskaat monikultturistit ja maahanmuuttajat iankaikkiseen monikulttuurisuuteen."

Millaista on Monikulttuurinen elämä?

Monikulttuurinen elämä on sanomattoman ihanaa autuutta, rauhaa, vanhurskautta, riemua ja kirkkautta, kun saamme katsella Monikulttuurisuuden Karitsaa kasvoista kasvoihin vapaina suomalaisuusaatteesta ja sen valkoisesta kirouksesta. Monikulttuurinen iankaikkinen elämä on laadultaan hengellistä. Kun ruumiimme on kulttuurisesti rikastettu, sillä ei ole ajallisia tarpeita. Monikultturistisessa taivaassa ei syödä maallista ravintoa, tehdä pahemmin töitä eikä siellä ole avioliittoa, vaan olemme vapaan rakkauden enkeleitä.

Filatovilaiskirj. 21:4: Monikulttuurisuus on pyyhkivä kaikki kyyneleet pois meidän silmistämme, eikä työttömyyttä ole enää oleva, sillä vaativa työ on kirouksena lakannut olemasta, eikä murhetta eikä parkua eikä kipua ole enää oleva, sillä kaikki rasismin harjoitus ja harjoittajat on Suomessa hävitetty.

Sinnem. 17:15: Minä saan nähdä tummat kasvosi vanhurskaudessa, herätessäni ravita itseni sinun eksoottisen muotosi katselemisella.

Kukkah. Psalm. 16:11: Ylenpalttisesti on iloa olla sosiaalitoimistossa kasvojesi edessä, vastikkeetonta rahaa olkoon sinun oikeassa kädessäsi iankaikkisesti.

Puumal. Käärepap. 8:18: Tämän nykyisen ajan rasistiset loukkaukset ja kärsimykset eivät ole verrattavat siihen kirkkauteen, joka on ilmestyvä meihin monikultturisteihin ja maahanmuuttajiin, kunhan kunnioitamme maahanmuuttajia poistamalla rasistiset suomalaisperinteet.

Sinnem. 12:25: Sillä kun rasismista noustaan, ei naida eikä mennä miehelle, vaan islamistimiehet valitsevat ja pukevat burkhaan haluamansa valkoiset naiset

Kuka saa iankaikkisen monikulttuurisen elämän?

Tuomioj. 15:5: Monikulttuurisen taivaan saa jokainen monikulttuurisuuteen sydämessään uskova. Se on omanamme jo nyt EU:n kautta, mutta täydellisenä se toteutuu vasta Absoluuttisessa Rikastuksessa. Suomalaisuususkossa olevat eivät pääse iankaikkiseen elämään, vaan joutuvat iankaikkiseen kadotukseen.

Biaud. kork. veisu. 3:2: Rakkaani, nyt me olemme monikulttuurin lapsia eikä ole vielä käynyt ilmi, mitä meistä tulee. Me tiedämme tulevamme maahanmuuttajien kaltaisiksi, kun lisäännymme heidän kanssaan, sitten me saamme nähdä itsemme sellaisena kuin he ovat.

Mitä tapahtuu monikulttuuriuskovalle valkoisessa suomalaisuudessa ?

Filat. 1:23-25: Halu minulla on täältä eritä ja olla monikulttuurisuudessa, sillä se olisi monin verroin parempi; mutta teidän tähtenne on viipymiseni Eduskunnassa kehnolla palkalla tarpeellisempi, ja kun olen sieltä päässyt eläkepäiville ja pelannut rasismikorttini oikein, tiedän nousevani ihanuuteen.

Tavjan 1. Kirj 3:3-4: Sillä te olette kuin kuolleet, ja teidän elämänne on kätkettynä harmaaseen suomalaisuuteen. Kun Monikulttuurisuus, meidän elämämme, toteutuu, silloin tekin ilmestytte sen myötä rikastettuina kirkkaudessa.

Oletko varma, että sinäkin pääset Monikulttuurisuuteen?

Taiveaho 1:12: Demarivanhempani, YLE, HS ja vihervasemmisto ovat jo täällä ajassa kutsuneet minut propagandalla, valaisseet ja pyhittäneet sekä varjelleet minut oikeassa uskossa. Olen myös varma siitä, että he ovat jo lapsuudestani johdattaneet minua monikulttuuriseen autuuteen eikä kukaan voi ryöstää minua siltä.

Arajärv. Evank 20:4: Pian on vain Monikulttuurisuuden iankaikkinen armovalinta, valkoista rasisminvalintaa ei ole. [/list:u:1rxzvytg]

Ihan tavanomaista "kaikkea hyvää kaikille"-löpinää tuntuu olleen.

Jos Haloska olisi vain TURHA presidentti, seremoniakeulakuva ja
sonninäyttelyiden avaaja, o.k., mutta jättäisi menemättä YK:iin
haukkumaan USA:aa komukoiden käskystä, niin sietäisin. Sama
Tuomiojalla.

Se oli YLE:n ykkösellä, right ? Harvoin näitä komukkakanavia katson.
On siellä joskus hyvä Prisman tiedeohjelma kyllä.

Tokkura
Seuraa 
Viestejä6962

Ei se ollutkaan tämä, missä se syytti Putinia Litvinenkon murhasta:

http://www.presidentti.fi/halonen/Public/default9972-2.html?contentid=176559&nodeid=41417&contentlan=1&culture=fi-FI

Puheet, 1.1.2007

Tasavallan presidentti Tarja Halosen uudenvuodenpuhe 1.1.2007

Kansalaiset,

alkaneena vuotena vietämme Suomen itsenäisyyden 90-vuotisjuhlaa. Maamme itsenäistyminen ajoittui osaksi suurta eurooppalaista yhteiskunnallista murrosta. Itsenäisyytemme alkuvuodet olivat levottomat, raskaat ja vaarantäyteiset.

Voimme kuitenkin olla ylpeitä siitä, että pohjoinen, lähtökohdiltaan hyvin köyhä maa on vuosikymmenien kuluessa kehittynyt sitkeällä työllä pohjoismaiseksi hyvinvointiyhteiskunnaksi, joka selviää kovassakin kansainvälisessä kilpailussa. Tämän päivän suomalaisten on syytä olla kiitollisia sotiemme veteraanisukupolvelle, joka puolusti itsenäisyyttämme ja jälleenrakensi maamme.

Sekä vaikeuksien voittaminen että menestyksemme pohjautuvat mielestäni kansanvaltaiseen järjestelmäämme. Onneksemme Suomi pystyi torjumaan useissa muissa eurooppalaisissa maissa levinneet autoritääriset ja diktatuuriset järjestelmät. Demokratia ja oikeusvaltio ovat säilyneet maassamme keskeytyksittä koko itsenäisyytemme ajan. Meidän on tulevaisuudessakin puolustettava näitä arvoja, eikä ääriliikkeiden kasvulle tule antaa sijaa.

Suomi voi pienenä kansakuntana kilpailla vain laadulla. Siihen tarvitaan osaamista ja luovuutta. Kaikenikäisillä ihmisillä on oltava erilaisista alueellisista ja sosiaalisista lähtökohdistaan huolimatta tasa-arvoiset mahdollisuudet koulutukseen. On tärkeää, että nuoret – tytöt ja pojat – saavat hyvät opilliset valmiudet ennen työelämään siirtymistään. Se ei kuitenkaan riitä, sillä nopeasti muuttuva maailma edellyttää elinikäistä oppimista. Siksi jo työelämässä olevilla ihmisillä on oltava mahdollisuus osaamisensa ja ammattitaitonsa vahvistamiseen. Myös asenteet vaikuttavat jaksamiseen. Me kaikki voimme vaikuttaa siihen, että ihmiset kokevat itsensä työyhteisönsä arvokkaaksi jäseneksi.

Kanssaihmisten kunnioittaminen on tärkeä tekijä elämässämme. Vanhat ihmiset ovat rakkaita läheisilleen, ja heidän elämänkokemuksensa ja tietämyksensä ovat arvokas perintö koko yhteiskunnalle. Meidän arvostuksemme tulee myös heijastua käytännön tekoihin.

Yhteisistä palveluista huolehtiminen on väestörakenteen muutoksessa suuri haaste. Kuntien, kansalaisjärjestöjen ja ihmisten muun yhteistoiminnan avulla meillä on kuitenkin hyvä mahdollisuus huolehtia yhtä lailla vanhusten ja muiden apua tarvitsevien lähimmäistemme elämisen laadusta. Tehtävän onnistumisen edellytyksenä on sen kokeminen yhteiseksi asiaksi.

Kansalaiset,

maailma ei ole luonnostaan reilu ja oikeudenmukainen, vaan meidän ihmisten on tehtävä se sellaiseksi. Tätä työtä tarvitaan meillä ja muualla. Tämän päivän maailmassa rauha sekä ihmisten turvallisuus ja hyvinvointi ovat jakamattomia.

Miljoonien ihmisten oikeuksia loukataan päivittäin eri puolilla maailmaa. Heitä syrjitään sukupuolen, etnisen alkuperän tai vakaumuksen perusteella. Nälänhätä, äärimmäinen köyhyys, riisto, aseelliset konfliktit ja terrorismi ovat yhteisen maailmamme arkipäivää. Monissa maissa ihmisarvoisen ja kestävän kehityksen rakentaminen alkaa yksinkertaisesti nälän ja tarttuvien tautien voittamisella sekä koulutuksen antamisella. Tähän työhön tarvitaan vauraampien maiden ja kansojen apua.Siirtolaisuus on noussut nopeasti keskeiseksi aiheeksi eurooppalaisessa ja maailmanlaajuisessa keskustelussa.

... "

Tokkura
Seuraa 
Viestejä6962

...jatkuu:

"

Siirtolaisuudessa on aina kyse ihmisestä, eikä häntä saa nähdä vain tarvittavana työvoimana. Siirtolaisuus on vaikea ja haasteellinen asia siirtolaiselle itselleen ja hänen perheelleen samoin kuin hänen vanhalle ja uudelle kotimaalleen. Suomen on pohdittava omaa maahanmuuttopolitiikkaansa, mutta tarvitsemme myös enemmän ja parempaa kansainvälistä yhteistyötä. Euroopan unionin ja YK:n aloittamaa työtä on jatkettava ponnekkaasti. Ihmisillä on oltava vapaus liikkua, mutta ihmisten muuttoliike on tehtävä myönteiseksi asiaksi kaikille osapuolille.

Uskon itse kunkin seuraavan luonnonmerkkejä aikaisempaa suuremmalla mielenkiinnolla ja vakavuudella. Ilmastonmuutos ja sen seuraukset koskettavat kaikkia maailman maita ja ihmisiä. Asiantuntijoiden arvioiden mukaan erityisen voimakkaina vaikutukset tulevat tuntumaan köyhimmissä maissa, joiden ihmiset joutuvat muutenkin kamppailemaan vakavien vaikeuksien kanssa. Ilmastonmuutos liittyy olennaisesti energian tuotantoon ja kulutukseen. Ilmastonmuutoksen haitallisia vaikutuksia pitää torjua yhteisin maailmanlaajuisin toimin, mutta me voimme jokainen tehdä sitä myös henkilökohtaisin valinnoin. Ympäristöasioissa meillä suomalaisilla on yhdessä naapuriemme kanssa oma erityinen huolemme ja vastuumme Itämeren tulevaisuudesta. Olemme yhteistyössä jo hyvässä alussa ja tulen omalta osaltani tekemään parhaani sen vahvistamiseksi.

Suomen talouskasvu on jatkunut nopeana ja vahvana. Tuottavuus on noussut ja työttömyys on vähitellen alentunut, ja hallituksen asettama tavoite uusien työpaikkojen määrästä näyttää mahdolliselta saavuttaa. Maailmanpankin arvion mukaan myös kehitysmaiden taloudellinen kasvu nopeutuu ja köyhyys voi vähentyä osin globalisaation ansiosta. Näistä myönteisistä kehitysnäkymistä huolimatta tiedämme, että globalisaation edut jakautuvat edelleenkin kovin epätasaisesti eri maiden välillä ja myös niiden sisällä.

Olen pannut merkille mieltymyksellä, että suomalainen keskustelu globalisaatiostrategiasta jatkuu. Keskustelua, väittelyä – jopa erimielisyyttä – ei pidä pelätä, kunhan pidetään mielessä yhteinen etu ja pystytään luomaan sen mukainen toimintalinja. Suomen pitää pystyä olemaan kansainvälisessä kilpailussa reilusti parempi ja säilyttämään oma yhteiskuntamme oikeudenmukaisena ja tasa-arvoisena.

Suomi ei voi olla maailman asioiden suhteen sivustaseuraaja. Oikeudenmukainen globaalitalous edellyttää yhteisiä arvoja, globaalia etiikkaa. Suomi on – ja sen pitää olla – omalta osaltaan rakentamassa oikeudenmukaisempaa maailmaa. Tämä on moraalisesti oikein ja samalla se on omien etujemme mukaista.

Suomella on erinomaiset suhteet Pohjoismaihin ja muihin maantieteellisesti lähimpiin naapureihimme Viroon ja Venäjään. Pidän tärkeänä yhteistyön kehittämistä lähialueillamme. Pohjoisen ulottuvuuden kumppanuuden uudistaminen on tervetullut asia. Jäsenyyden myötä Euroopan unionista on tullut eräänlainen lähialueemme. Unionin jäsenvaltioita ei koeta enää ulkomaiksi sanan perinteisessä merkityksessä. EU-asiat ovat nivoutuneet osaksi jokapäiväistä elämäämme, ja ihmiset voivat liikkua vapaasti unionin alueella. Rajat madaltuvat edelleen, kun Schengen-alue laajenee uusiin jäsenvaltioihin.

... "

wisti
Seuraa 
Viestejä24761

LINNAN JUHLAT

Lämminhenkinen TV-komedia kahdessa näytöksessä

I näytös (vieraat saapuvat Mariankadun puolelta)

Päivää - kirvesvartta, Päivää - kirvesvartta, Päivää - kirvesvartta, Päivää - kirvesvartta, Päivää - kirvesvartta, Päivää - kirvesvartta, Päivää - kirvesvartta, Päivää - kirvesvartta, Päivää - kirvesvartta, Päivää - kirvesvartta, Päivää - kirvesvartta, Päivää - kirvesvartta, Päivää - kirvesvartta, Päivää - kirvesvartta, Päivää - kirvesvartta, Päivää - kirvesvartta, Päivää - kirvesvartta, Päivää - kirvesvartta, Päivää - kirvesvartta, Päivää - kirvesvartta, Päivää - kirvesvartta, Päivää - kirvesvartta, Päivää - kirvesvartta, Päivää - kirvesvartta, Päivää - kirvesvartta, Päivää - kirvesvartta, Päivää - kirvesvartta.

II näytös (vieraat saapuvat Pohjois-Esplanadin puolelta)

Päivää - kirvesvartta, Päivää - kirvesvartta, Päivää - kirvesvartta, Päivää - kirvesvartta, Päivää - kirvesvartta, Päivää - kirvesvartta, Päivää - kirvesvartta, Päivää - kirvesvartta, Päivää - kirvesvartta, Päivää - kirvesvartta, Päivää - kirvesvartta, Päivää - kirvesvartta, Päivää - kirvesvartta, Päivää - kirvesvartta, Päivää - kirvesvartta, Päivää - kirvesvartta, Päivää - kirvesvartta, Päivää - kirvesvartta, Päivää - kirvesvartta, Päivää - kirvesvartta, Päivää - kirvesvartta, Päivää - kirvesvartta, Päivää - kirvesvartta, Päivää - kirvesvartta, Päivää - kirvesvartta, Päivää - kirvesvartta, Päivää - kirvesvartta.

Vierailija

Siinähän höpöttelee. Tilastojen mukaan Suomessa on viidenneksi liian pitkät elämät joka tapauksessa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat