Seuraa 
Viestejä45973

Kyselisin kokemuksia ääniterapian käytöstä.

Olen käyttänyt Pentti Sundellin mielikuvaharjoituksia ja syvärentoutustekniikkaa itsesuggestiomenetelmin äänitteitä hyväksi käyttäen.

Nyt sain käsiin Dr. Jeffrey Thompsonin terapiamusiikkia, rentoutus ja muuta aivoterapiaa.
Kyseisiä Thompsonin klinikan ääniterapialevyjä markkinoidaan musiikkina aivoaaltojen taajuudella.

Dr. Jeffrey Thompsonin kehittämä ja Center for Neuroacoustic Research -keskuksen tutkima aivoaaltojen taajuudelle sovitettu musiikin väitetään vähentävän stressiä ja edistää parantumista.
http://www.neuroacoustic.com

Kokemuksia/tietoa, omakohtaisia tai kuultua onko ns. aivoaaltoja hyväksikäyttävä musiikki toimiva? (lumevaikutusta en laske tähän vaikka sekin on itsesuggestiota).

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Musiikkihan ylipäätään vaikuttaa aivotoimintaamme, joten onko tuossa ääniterapiassa kyse mistään kummallisemmasta? Esimerkiksi tunnin päivittäinen musiikin kuuntelu vähentää tutkitusti masetuneisuutta, kalat kasvavat nopeammin jos niille soittaa klassista musiikkia ja klassisen musiikin kuuntelu nostaa väliaikaisesti ihmisten äo:ta jonkin pykälän.

En väitä etteikö tuo toimisi, mutta voi olla että sama vaikutus voidaan saada aikaiseksi halvemmallakin, esim. radioa kuuntelemalla. Sieltä ei tosin välttämättä tule aina itselle mieluisaa musaa ja lisäksi lääkkeen on todettu vaikuttavan sitä tehokkaammin, mitä kalliimpaa se on, joten tässä mielessä nuo kalliit Dr. Thompsonin tuotteet voivat olla tehokkaampia. Voisi olla helpompaa maksaa kuitenkin vaikkapa Teostolle radion kuuntelusta, niin saisi myös lumelääkevaikutuksen valjastettua tehokkaaseen käyttöön. Vaihtoehtoisesti voin antaa myös oman tilinnumeroni, jolloin rahan siirtäminen sinne moninkertaistaa musiikin kuuntelun hyödyt terveyden ja hyvinvoinnin osalta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Juha
Musiikkihan ylipäätään vaikuttaa aivotoimintaamme, joten onko tuossa ääniterapiassa kyse mistään kummallisemmasta?Niin, kiinnostaisi myös tietää.

Juha

Vaihtoehtoisesti voin antaa myös oman tilinnumeroni, jolloin rahan siirtäminen sinne moninkertaistaa musiikin kuuntelun hyödyt terveyden ja hyvinvoinnin osalta.

Tuo on jo todellista vaihtoehtoterapiaa. Olenkin jo miettinyt mihin näiden rahojen kanssa oikein joudun.

Kysymys on lähinnä alpha, beta, theta, delta-aalto-musiikin vaikutuksista, onko todellista vaikutusta havaittu?

Minusta jokin musiikin soitto lehmille tuotosta prantamaan toimii siten että lehmälle: musiikki = ihminen. Ihminen on tavallaan musiikin kautta edustettuna siellä koko sen ajan kun musiikki soi. Se pitää lehmän vireystilan korkeampana. Se vaikuttaa aineenvaihduntaankin, joten maitoakin erittyy enemmän.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat