Seuraa 
Viestejä45973

Oletko konvergentti vai divergetti ajattelija?

Konvergetti ajattelija pelkistää todellisuudet ja ongelmat pääosin dikotomiselta, mustavalkoiselta joko - tai -vaihtoehtojen pohjalta.

Divergentti ajattelija löytää useita vaihtoehtoisia broblematisointitapoja, luovia ratkaisuja ja useita vaihtoehtoisia totuusvaihtoehtoja ja kokonaisuuksia esim. kontekstien vaihdellessa.

Luovuus edellyttää asennoitumista ajatteluun mm. divergentiltä pohjalta.

Reflektiviteetti on edellytyksenä myös synergisten tulkina-, toiminta- ja ratkaisuvaihtoehtojen löytymiselle.

Jos ajattelet vanhalla tavalla, saat aina samoja vanhoja vastauksia.
Pitkäjänteisyys, luovuus ja vuorovaikutuksellinen suhteuttaminen edellyttää divergenttiä ja moniulotteista prosessointikapasiteettia.

Jos ilmenee, että olette divergenttejä lukijoita, voisin kertoa hiukan lisää yhtenäisteoriasta teoreettisena potentiaalina ja loogisena tulkintataustana todellisuusmäärityksille ja maailmankuvan jäsentymiselle sekä tietoisuuden eri ulottuvuuksille. (Esim. tietoisuuden 21 eri ulottuvuutta)

  • ylös 12
  • alas 4

Kommentit (17)

Tämän onkin kysymys joka vaatii vastaajaltaan melkoista itsetuntemusta ja kykyä tunnustaa omat vajavaisuutensa, sillä kaikkihan me ainakin toivoisimme kuuluvamme divergenttien ajattelijoiden piiriin.

Leikitään, että itse kuulun divergentteihin. Mitkä siis ovat nämä mainitsemasi tietoisuuden 21 eri ulottuvuutta?

  • ylös 10
  • alas 0

Hmmm... Ilmeisesti vanhoja ja rumia ei noteerata palstalla, jossa tälle ihmistyypille vastakohtaiset persoonat saavat sitten sitäkin enemmän huomioita, mutta myös höykkyytystä. Mielenkiintoinen havainto, josta voi vetää monenlaisia päätelmiä ihmisluonteesta, tarpeista ja motiiveista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tere v&r!

Ehkä aihe ei vaan sykähdytä, älä ota avattareesi!

Mistäs sitä sitten tietää, kummalla viisiin itse ajattelee?

Kuvittelen mielelläni olevan äärest luova, mutta Mukuloiden mukaan olen paikoilleni juuttunut, mielikuvitukseton kääpä.

Nuo tietoisuuden tasot haiskahtavat skientologialle...

Mummo

Neutroni
Seuraa 
Viestejä44193
vanha ja ruma
Tämän onkin kysymys joka vaatii vastaajaltaan melkoista itsetuntemusta ja kykyä tunnustaa omat vajavaisuutensa, sillä kaikkihan me ainakin toivoisimme kuuluvamme divergenttien ajattelijoiden piiriin.

Ainakin minä olen tyytyväinen konvergenttiin ajatteluuni, joka on vahvuus eikä vajavaisuus. Divergentti kuulosti ihan todellisuudesta vieraantuneelta taivaanrannanmaalarilta, jonka pohdintoja reaalimaailman tosiasiat eivät liikaa häiritse. Harvat hörhöilijät ovat niinkään onnellisia kuin kuivat faktoilla tärkeilijät.

Kannattaa huomioida, että Kar1:n jutut ovat sitten ennenkin olleet mielenkiinnon keräämistä lupailemalla jotain ihmeellistä "tietoa", jota hänellä ei tosiasiassa ole. Etsikää se benjihyppyketju vaikkapa referenssiksi. Noista "tietoisuuden tasoistakin", vai mitä "salaisia geometrioita" ne nyt olivatkaan, on muistaakseni ollut lupauksia vanhalla palstalla toisella nimimerkillä.

Retard
Seuraa 
Viestejä28258
kar1
Oletko konvergentti vai divergetti ajattelija?

Nä tämäpä oli vaihteeksi helppo kysymys, kyllä olen.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

No niin, nyt pitäis alkaa vastaamaan, mutta pitää lähteä yöpuulle. Aamulla on taas varhainen herätys töihin.

Salaisista geometrioista en ole muuta vieläkään oppinut, kuin sen, että niitä ei ilmeisesti voi syödä. Tai ehkä ne jotenkin menis kurkustakin alas, sikäli kun ne liittyvät myös ruisleipään ja sen atomitason geometrisiin liikkeisiin. No ehkä vähän enemmän olen saanut niistä tietoa. Ne eivät liity kuitenkaan tähän. Tai no jos haluatte, että ne liitetään tähän niin ok. Mutta muistakaa nauraa lopuksi. Älkää missään tapauksessa itkekö lopuksi. Jos kuitenkin itkettää, hakekaa apua vaikka naapurista ja lähtekää virkistävälle kävelylle yhdessä. Mutta oletan ja tiedänkin, että salaiset geometriat ovat vakava juttu ja niille ei sinänsä kannata nauraa, ellei joku kutita kainaloista tai vatsasta niin eittei pysty millään vastustamaan naururefleksejä. Salaisia geometrioita on kategorisesti olemassa ainakin viidenlaisia.

Yhtenäisteorialle pitää ja saakin nauraa heti alusta lähtien. Mutta kertokaa ihmeessä totuus. "Totuus on taruakin ihmeellisempi" -todetaan jo vanhassa kansanviisaudessakin.

Benjihypyistä en paljonkaan tiedä. Mutta se säie, johon viittasit, ei ollut puppugeneraattorisysteemin tulosta vaan humorismilla höystetty tosi kertomus elävästä elämästä. Eli itse hypyt ovat totta. En kuitenkaan ehdi millään saada kaikkea valmiiksi edes kesäkuun ensimmäiseksi viikonlopuksi ja siksi olen sen asian suhteen hiljaa. Lennän lappiin juuri siksi viikonlopuksi juhlimaan. En tarkoita semmoista juhlimista vaan sitä toista.

Huhhuh miten tietämättömänä pitää taas nukkumaan mennä.

Ps. Vanha ja ruma, vai? Vanhat ovat kauniita ja viisaita. No tietenkin jos olet poikkeus? Jos viittasit tiedevitseihin, niin se oli todellakin tarkoitettu vitsiksi. Presidenttiehdokkaamme ovat kaikki kauniita ja komeita kuten tiedät. Sisäinen kauneus hehkuu myös ulospäin. Vai miten on? Kysy Arlalta, se tietää. Ja jos puhuisimme heti alussa vanhasta ja rumasta, niin olisimme varsin konvergenttejä ja vielä väärin perustein. Mutta saadaanhan me tietenkin vapaassa Suomenmaassa tuoda mielipiteemme vapaasti julki. Suomi on niin kaunis maa! Noin henkisesti:)
Muuten, avattaresi vaikuttaa tutulta ja arvokkaalta maalaukselta, mutten muista kenen maalaus ja kenestä. Voisitko kertoa?

Jatketaan asiallisemmalla linjalla heti kun ehditään.
Kyllä tämä johdantoselvitysten jälkeen alkaa saamaan lihoja kalmaisten luiden päälle.

Ps. 2. Tämän viikon (automatkalla kuulin eilen) Yle Ykkösen merkkituote oli loistava. Sama peli ja meininki jatkuu ensi viikollakin. Muistakaa ihan jokainen kuunnella ne myös takautuvasti. Tämä määräys koskee kaikkia suomalaisia, jotka ovat oikeasti kiinnostuneita tietoisuudesta tieteellisenä kysymyksenä. Siinä pohditaan tietoisuutta yhdeltä kantilta mielenkiintoisesti. Toiseksi tulee mieleen tietoisuuden mystiset ulottuvuudet, joista olemme keskustelleet aiemminkin. Lukekaa Drunvalo Melkhizedekin kirjat "elämänkukan salaisuus" I ja II. Siinä hän jakaa tietoisuuden kahdella tapaa. Toisaalta erilaisiksi chakroiksi ja energiakeskittymiksi, toisaalta yhteydeksi ylempiin voimiin. En osaa sanoa mikä noissa jutuissa on totta ja mikä menee satujen puolelle ja siksi en osaa puolustaa tai moittia häntä. Mutta noin divergentiltä kannalta lukemiskokemus avartaa.
Tietoisuutta koskevia luokituksia on tehty hyvinkin monelta kantilta. Pikku hiljaa siitä on tulossa yhä kiinnostavampi teema myös tiedemiesten keskuudessa. Oma luokitukseni jakaa tietoisuuden tasot toisaalta tietoisuuden rakenne- ja sisältöominaisuuksien systeemiteoreettisen tarkastelun pohjalta episteemisesti ja toisaalta funktionaalisesti ja prosessimuuttujien suhteen hierarkisesti eri tasoille. Esim. eri tietoisuuksien tasot ja niiden väliset interaktiot, syy-seurausilmiöt, abstraktiotasot, kompleksisuustasot jne.

Tietoisuus on hyvin monimutkainen ja ongelmallinen tieteellinenkin problematiikka. Se on kuitenkin äärimmäisen mielenkiintoinen ja oppijalleen palkitseva. Esim. reflektiviteetin kehittymisen kannalta on erittäin keskeistä ja tärkeää saavuttaa tietoisuuden tasoja, jotka yltävät ns. konkreettisia operaatioita (sukua empirialle), "kädestä suuhun" "tiedon suu säkkiä myöten" -maailmasta enemmän formaalisten operaatioiden ylemmille tasoille. Jos ajatuskokeet tuntuvat vierailta, on syytä huolestua. Varsinkin jos pyrkii selvittämään itselleen tai muille jotakin moniulotteista, monitahoista, monitasoista ja moninkeskeisesti riippuvaista ongelmatiikkaa tai ilmiötä. Käytännössä ongelmat kun tuppaavat olemaan lähes poikkeuksetta ns. metakontekstuaalisia.

--
Ihan tosi oletko? no hyvä

Odotin saavani sen 21:n kohdan tietoisuusluettelon, mutta täytynee sitten tyytyä jo tuntemaani 5:n tietoisuuden kavalkadiin lisättynä kollipojan kuudennella tietoisuudella.

Mitä tulee avattareeni, niin kuvassa on Domenico Ghirlandaion maalaus "Vanha mies ja nuori poika" vuodelta 1488. Nuori poika tuli tosin rajattua kuvasta ulkopuolelle, sillä nuorten täytyy välillä kohteliaisuussyistä antaa tilaa vanhemmille.

Kar1 kirjoitti:

Divergentti vai konvergentti ajattelu? Molemmat käyvät, kunhan jatkaa prosessia eteenpäin.

Konkreetit ja formaalit operaatiot; tämä järjestys on normaalin oppimisen mukainen. Formaali on kehittyneempää eli taloudellisempaa, mutta divergentti ja konvergentti orientaatio ovat samanarvoisia.

Kommenntisi, Kar1 !

Kar1 kirjoitti:

Divergentti vai konvergentti ajattelu? Molemmat käyvät, kunhan jatkaa prosessia eteenpäin.

Konkreetit ja formaalit operaatiot; tämä järjestys on normaalin oppimisen mukainen. Formaali on kehittyneempää eli taloudellisempaa, mutta divergentti ja konvergentti orientaatio ovat samanarvoisia.

Kommenttisi, Kar1 !

Vierailija

Sitten voidaankin miettiä tätä Aku Ankan urakehitystä. Kymmenen vuotta sitten Aku oli perustamassa perhettä vaimonsa kanssa. Oli omakotitalo - josta hän kävi salaa ottamassa kuvia vaimonsa ollessa lasten kanssa jossain, ja kaikki hyvin, vaan mitä kaikkea tyhmää sitä tuli sanottua, kun lähti niin duuni arkkitehtina, lapset, vaimo, kuin itse suunnittelema omakotitalokin. 

Nyt on vain suuria suunnitelmia, eikä yhtään keinoa toteuttaa niitä. On mullistavaa puuta ja mullistavaa sotateknologiaa. On mullistavaa puuta ja mullistavaa ropellia. On mullistavaa puuta ja mullistavia autoja. On mullistavaa puuta ja tyhjiössä lentäviä ropellikoneita, joiden kutsuminen mullistavaksi olisi hirmuista vähättelyä, Alcubierre kun sitä olisi. 

On yksinäinen yksiö Oulussa ja ihan liikaa aikaa.

Vierailija

Välillä yhtä ja välillä toista. Toisinaan ärsyttää kun päivänselviä asioita mutkistetaan turhanbäiten. Toisinaan taas ärsyttää kun ei idiootit tajua. No pääasia on se että vituttaa.

dingeldangel
Seuraa 
Viestejä3

unohdin mitä aioin sanoa kun taas kysyttiin ihnekummia... kaiken takana ei ole nainen vaan näköjään facebook... vähänkö vituttaa pelkka ajatus alkaa vastailemaan että kuka olet, mikä on sun poliittinen katsomus, mitä uskontokuntaa edustat......jumalauta ja tää viisas kansa ei osaa käyttää vessaa tai miks intiaanit ei ole intiaaneja vaan pohjoisamerikan alkuperäiskansaa. väliviiva puuttus joo . mun esteettinen silmä sanoo että broblematiikka kirjotetaan oikeesti p:llä. menitkö hämillee ?

wtf

dingeldangel
Seuraa 
Viestejä3

ja mitä ihme soopaa on käyttää 'tieteen' nimissä latinalaista alkuperää olevia sanoja. Onko se fiinimpää ja uskottavampaa kun ihan saatana selkee suomi? Mulle koskus äidinkielenopettsja sanos että vähemmän on enemmän... ja yks kirjanoppinut opetti minua sanoen: kun puhut jumalille niin voit puhua enkelten kieltä mutta puhu muille niin että he ymmärtävät

wtf

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat