Lisää ruokakulttuurista

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Mainio ketju ruoka-aiheista on vaipunut foorumin syvyyksiin, joten halusin avata uuden.

Ongelma: Joulupukki toi valkotryffeliöljyä. Miten voi parhaiten käyttää sitä ruoanlaitossa? Volitans ja muut gastronautit, help

Kommentit (4)

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005

Riippuu osin siitä mikä öljy on pohjalla - luultavasti neutraali rypäleensiemenöljy.

Rypäleensiemenöljy kestää paljon kuumennusta ja on itsessään mautonta, joten sopii erinomaisesti grillaukseen.

Itse tein tänään lihapullia, johon sekaan pari rkl tryffeliöljyä. Tuli erinomaista:

1 kg sikanautaa
3 munaa
3 rkl sipulijauhetta
2 rkl oreganoa
muutama tippa tabascoa
5 reilua roiskausta worchestershireä
yrttisuolaa
suolaa
mustapippuria
tryffeliöljyä 2 rkl

pyöritetään palloiksi. Kieritellään karkeissa vehnäjauhoissa.
Paistetaan pinta pannulla rypsiöljyssä. Uuniin 220 C, kunnes kypsiä.

Tryffeliöljyllä voi paistaa myös munakkaan, jolloin saa tryffelin makuisen munakkaan!

Risoton riisit voi kuullottaa tryffeliöljyssä, jolloin saadaan tryffeliarominen risotto.

Perunamuussiin voin sijaan - klassikko.

Kun pääset tryffelinmakuun, niin huomaat laittavasi sitä vähän sinne sun tänne Tädille tein ennen joulua ruisleivän, jossa oli kinkkua, salaattia, tomaattia, salottia, oliivi- ja tryffeliöljyä, tuoretta timjamia ja rosmariinia, mustapippuria ja suolaa - Näkyi naamasta, että maistui!

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005

Aromi voimistuu lämmitettäessä. Kannattaa silti maistaa öljyä pelkästäänkin, niin saa vähän esimakua.

Viinirypäleensiemenöljy on erinomaisen terveellistä ja sitä saadaan viiniteollisuuden sivutuotteena.

Vierailija

Kiitos Volitans, taas kerran.

Öljy on kumminkin neitsytoliiviöljyä, jota mielestni en käyttäisi paistamiseen. Mitenkäs olisi tuorepasta keitettynä suolavedessä, päälle lautasella vain suihkaus-pari tryffelioliivineitsytöljyä ja parmesaanilastuja?

Minulla taitaa olla toistuva tryffeliongelma. Vähänks eleganttia!

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005
Mummo

Öljy on kumminkin neitsytoliiviöljyä, jota mielestni en käyttäisi paistamiseen. Mitenkäs olisi tuorepasta keitettynä suolavedessä, päälle lautasella vain suihkaus-pari tryffelioliivineitsytöljyä ja parmesaanilastuja?



Ei haittaa. Oliiviöljy kestää aivan hyvin normaalin kuullottamisen / kevyen paistamisen. Raja menee siinä, kun öljy alkaa savuamaan. Mutta grillaukseen siitä ei ole.

Oliiviöljy antaa kuitenkin oman arominsa, mutta tuota nyt ei voi laskea edes viaksi, sillä oliiviöljyä käytän ainakin itse usein tryffeliöljyn kanssa.

Pasta + tryffeliöljy sopivat hyvin yhteen. Ja varsinkin, kun öljysi on italialaista

Pastalle sitten keitinveteen merisuolaa sen verran, että suolapitoisuus vastaa välimerta, eli noin 3,6 promillea.

Mummo

Minulla taitaa olla toistuva tryffeliongelma. Vähänks eleganttia!

Kannattaa olla tuon villityksen kanssa tarkkana, ettei käy kuten allekirjoittaneelle, joka harvoin kävelee myytävän tryffelin ohi...

Suomalaisissa suppilovahveroissa on muuten pitkälti aivan samaa makua kuin tryffeleissä. Kuivattuna niitä voi käyttää tryffelin asemesta mausteena - harkiten, sillä maku on hyvin voimakas.

Uusimmat

Suosituimmat