Seuraa 
Viestejä45973

Rakennetaan keinumainen lava kevyestä aineesta.

Keinun keskikohta ottaa maahan ja kun se keinuu joka suuntaan, ottaa keinun kupera pohja vastaan joka puolelta.

Keinun yläpuolesta tehdään kupera toiseen suuntaan ja vastakkaisilta puolilta kupera osa on aavistuksen muuta osaa korkeammalla.

Keinun keskelle taipuisasta materiaalista tolppa. Ehkä vieteri, joka pääsee huojumaan vain kahteen suuntaan ja suunta on noihin kohoumiin päin.

Ylös tolpan päähän voimakas magneetti.

Magneetin yläpuolelle iso metallikuula.

Metallikuulassa on kiinni toinen voimakas magneetti johon on kiinnitetty vähän pidempi taipuisa tolppa.

Kun keinu laitetaan keinumaan, heiluu keinun keskellä oleva tolppa kahteen suuntaan, jolloin ylhäällä metallikuulassa kiinni oleva tolppa, jolla on päässään voimakas magneetti alkaa pyöriä kuin "hulavanne" ihmisen ympärillä tai paremminkin helikopterin lapa.

Kun pyöriminen hidastuu, osuu pyörivän tolpan pää jommalle kummalle puolelle keinuun tehtyyn kohoumaan, joka pistää keinun keinumaan, jonka seurauksena keinun keskellä oleva taipuisa tolppa heiluu kahteen suuntaan ja saa ylhäällä metallikuulassa olevan tolpan jatkamaan pyörimistään.

Kyseisen idean voin hahmottaa, jos on kotona lasten lelumagneetteja ja yksi kuula.

Ottaa yhden sauvamagneetin ja pistää sen päähän kuulan ja sitten ottaa kaksi sauvamagneettia, jotka pistää yhteen ja kiinni kuulaan.

Sen jälkeen alkaa heiluttamaan kättään vähän, jonka seurauksena kahden sauvamagneetin tolppa pyörii kuin helikopterin lapa.

;):)

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (1)

Itse keinun pitää asettua nopeasti aloilleen sen jälkeen kun pyörimisensä hidastavan lavan päässä oleva paino osuu keinun toiseen kohoumaan.
Eli keinun pitänee sittenkin olla suht raskaasta aineesta.

Tuo osuma saa keinun keinumaan ja myös keinun keskellä olevan tolpan huojumaan kahteen suuntaan.

Keinu siis asettuu nopeasti suht vakaaksi, mutta esim. jousesta valmistettu keskustolppa huojuu pidempään pyörittäen näin kuulassa kiinni olevaa taipuisaa lapaa.

Ehkä ei toimi tai ei toimi senkään vertaa, mutta ompahan tämäkin ajatus tiällä toisten luettavissa.

;):)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat