Seuraa 
Viestejä45973

Siis USA:n/Reaganin jättimäiselle avaruussota hankkeelle. Sehän oli aikoinaan iso uutinen, mutta on vaivihkaa kuopattu.
Mitä tapahtui?
Saatiinko sillä NL kaadettua, ja oliko se utopistisen hankkeen ainoa tarkoitus???

Salaliittoteoreetikot, olkaa hyvät!!!

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (21)

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Tuo puuhastelu tapahtui animaatiotekniikan aamunsarastuksen aikana. Muistaisin päätelleeni, että suurimmat saavutukset miljardien dollarien sijoituksessa olivat animaatiot kiertoradalla olevista vehkeistä eli apparaateista. Animaatioilla havainnollistettiin kuinka apparaatti orientoitui kohti vihollisen ohjusta ja sinkosi sitä kohti säteen. Laasersäteen. Regania oli helppo ns. kusettaa tuollaisilla animaatioilla. Ehkä siinä tehtiin muutama animaatiosukupolvi, kunnes herrat isotherrat havaitsivat, että holliwoodista tulee paljon parempaa animaatiota. Hautasivat sitten budjetin X-file-arkistoon.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Vibe
Siis USA:n/Reaganin jättimäiselle avaruussota hankkeelle. Sehän oli aikoinaan iso uutinen, mutta on vaivihkaa kuopattu.
Mitä tapahtui?
Saatiinko sillä NL kaadettua, ja oliko se utopistisen hankkeen ainoa tarkoitus???

Salaliittoteoreetikot, olkaa hyvät!!!

'Yleisesti hyväksytyn' käsityksen mukaan koko juttu oli täysin mahdoton toteutettavaksi, mutta sitä pidettiin esillä USAn neuvotteluvalttina ja Neuvostoliiton talouden romahduttamiseksi epätoivoisten puolustusmenetelmien kehittämisessä.

Itse olen sitä mieltä, että USA ja NL tiesivät kumpikin, että ei siitä tuu lasta eikä p****a, mutta pelasivat kovaa pokeria. NL kaatui muista syistä.

Kovat oli kyllä teoriat. Muistan mm. jutut niistä harhautusohjuksista, joilla koko systeemi olisi eliminoitu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Käsittääkseni herroilla Larry Niven ja Jerry Pournelle oli jotakin tekemistä Reaganin ja tähtien sota -konseptin kanssa. Olisiko ollut niin, että Reagan innostui tähtien sota -konseptista herrojen kirjoituksesta.

Ja jutun juju? Herrat Larry Niven ja Jerry Pournelle ovat science fiction kirjailijoita...

Arla
Käsittääkseni herroilla Larry Niven ja Jerry Pournelle oli jotakin tekemistä Reaganin ja tähtien sota -konseptin kanssa. Olisiko ollut niin, että Reagan innostui tähtien sota -konseptista herrojen kirjoituksesta.

Ja jutun juju? Herrat Larry Niven ja Jerry Pournelle ovat science fiction kirjailijoita...

Ei kuulu kai asiaan, mutta kuriositeettina mainitsen pikkuisen epävarman muistikuvani, että Reaganin aikana kuoli kolme neukkupressaa. B-luokan näyttelijä A-luokan roolissa - ihan kiitettävä suoritus!

Onkohan itse aiheesta kirjoitettu mitään kirjaa - suomeksi?

Sekä tähtien sotaan että muihin mannertenvälisten ohjusten torjunta-systeemeihin USA on haaskannut kymmeniä miljardeja dollareita. Ja budjetit kasvaa edelleen. (Vaikka tulokset ovat todella heikkoja).

Ehkäpä kylmän sodan päättyminen ja NL:n kaatuminen olivat seurausta tästä röyhkeästä hämäyksestä.
NL:n taantuva talous ei pystynyt vastaamaan USA:n huimille avaruussota-sijoituksille.

Vastaus kysymykseen: ei yhtään mitään. Tai siis avaruus ollaan yhä aseistamassa.

The real Star Wars: Bush revives missile defence plan
The saga of America's ambition to put weapons in space has been as protracted as George Lucas's film franchise. Now George Bush has a new plan - at a stellar cost of $58bn. Rupert Cornwell reports

http://news.independent.co.uk/world/ame ... ory=642631

Air Force Seeks Bush's Approval for Space Weapons Programs
By Tim Weiner
The New York Times

http://www.truthout.org/docs_2005/051805C.shtml

"Salaliittoteorian" kanssa tällä ei ole mitään tekemistä, koska aikeista kerrotaan julkisesti. Tosin tässä aikamme newspeakissa "salaliittoteoria" käsittää myös aikeet joita ei salata, jos henkilöllä on vielä sen verran älyä tallella että ne ovat jotenkin arveluttavia, koska hallitushan ei tee mitään arveluttavaa, eikä aikeita siten ole olemassa vaikka onkin. Tämä menee jo doublethinkin puolelle.

Teknologian puolesta ollaankin sitten saatu jo jotain aikaan.

Yhdysvalloilla on todellakin teknologia laser-aseeseen, jolla voidaan ampua ohjus alas taivaalta jos siihen:

a) Osutaan
b) ilmakehä ei hajota sädettä liikaa.

Valitettavasti suurtehoisen laserin voimanlähteeksi tarvitaan pieni voimala, joten se on mahdotonta saattaa avaruuteen asti minkään sortin järkevillä kustannuksilla, jonka lisäksi se ei ole idioottivarma kampe ja vaatii jatkuvaa huolenpitoa.

Sensijaan mikä olisi mahdollista ja onkin kokeiltu, on valjastaa härveli jumbojetin kyytiin ja lennättää sitä lähellä niitä alueita, joilta ohjus oletettavasti nousee ilmaan. Mannertenväliset ohjukset kun ovat haavoittuvaisia siinä vaiheessa, kun ne nousevat avaruuteen - nousukiidon jälkeen niitä on maasta käsin lähes mahdoton pysäyttää.

Mikä tekee tästä ideasta huonon on se, että jumbojetti ei lennä kovin pitkään, eikä voi partioida kuin pientä aluetta kerrallaan. Pitemmillä matkoilla laserin teho yksinkertaisesti haihtuu ilmaan ja vihollisen hävittäjät todennäköisesti pudottavat jumbon alas taivaalta ennenkuin presidentti kerkeää sanoa "Air force one".

Teknologiselta puolelta saavutus on kuitenkin mittava. Ovat nimittäin kehittäneet seurantatutkan, joka kykenee erottamaan toisistaan ja seuraamaan jopa ohjuksesta irronneita pieniä palasia, joita heitetään sinne tänne tavanomaisten tutkien hämäämiseksi. Näin laseri voidaan tähdätä tarkasti juuri siihen kappaleeseen, joka itseasiassa on taivaalle nouseva ohjus, eikä esimerkiksi sen polttoainesäiliö joka on tarkoituksella ohjattu lentämään hieman eriävää rataa itse ohjuksen kanssa vihollisen hämäämiseksi.

Tähtien sota hanke elää ja voi hyvin. Se on vain muuttanut muotoaan ja nimeään. Esimerkiksi USA:lla on hyvin pitkälle mietittyjä suunnitelmia avaruuden militarisoimiseksi.

Ja kun tässä sitten niitä salaliitoteorioita haluttiin, niin ajatelkaapas seuraavaa:
USA, NL ,, Kiina ja EU ovat kaikki lähettäneet runsaasti aika isojakin satelliitteja maata kiertävälle radalle. Mistä sen tietää mitä kaikkea niiden sää, tietoliikenne yms... satelliitteihin on piilotettu. Isoimmat niistä kun ovat kokoluokaltaan tuollaista bussin luokkaa. Eikä niistä läheskään kaikkia ole käytön jälkeen ohjatttu maan ilmakehään. Että semmoista pohdittavaa salaliittoteoreetikoille

Vierailija

MIkäs muu tämä Bushin ohjuspuolustusjärjestelmä on kuin realistinen jatko Reaganin aloittamalle sadulle? Onhan sen avulla jo huononnettu Venäjän ja Yhdysvaltojen välejä ja saatu asiantuntijat toteamaan, että USA:n kannattaisi panostaa ennemminkin terroristien listimiseen kuin mannertenvälisten ohjusiskujen torjuntaan.

Ohjustesteissä on saatu 3 osumaa 17:ta yrityksestä. Sotahullujen mielestä se on paljon, ja peruste hankkeen jatkamiselle. Kriitikoiden mielestä kuitenkin tulos on aivan liian vähän, ottaen huomioon satsaukset.
Käytännön ohjustorjunta on vielä pitkään mahdotonta.

Tämä on nyt jo vähän siinä ja siinä että viitsiikö moista edes mainita, mutta eikös "tähtien sota" ollut alunperin SDI?

.... -hakee kirjaa, lukee-...

Tarkistelin tässä asiaa kirjallisista lähteistä, ja sen nimi tosiaankin oli SDI, tai oikeammin SDIO eli Strategic Defense Initiative Organization... Ja sitten juttu etenee niin, että demokraatit haukkuivat projektia "tähtien sodaksi", ja kun saivat oman ehdokkaansa valituksi, niin sama projekti jatkui toisella nimellä... Uusi nimi oli BMDO eli Ballistic Missile Defense Organization.

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081
Veikko
nousukiidon jälkeen niitä on maasta käsin lähes mahdoton pysäyttää.

Vaan kyllähän on sitten olemassa melko äärimmäinen keino alastulevan ohjuksen pysäyttämiseksi. Lähinnä tämä keino on kahdesta pahasta ei ihan niin paha:

http://www.srmsc.org/vid0010.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Sprint_(missile)

Lyhyesti kerrottakoon että periaatteena on tuhota vihulaisohjuksen hyötykuorma seuraavanlaisesti:

-Havaitaan ohjus ja odotellaan tovi että tiedetään missä ja milloin moinen sukeltaa ilmakehään. Torjuntaohjuksia on ripoteltu sopiviin paikkoihin vastaanottokomiteaksi ja sopivaksi katsotulla hetkellä ampaisee Sprint vaatimattomalla 100g:n kiihtyvyydellä tekemään lähempää tuttavuutta. Jossain vaiheessa matkan varrella ykkösvaihe räjäytetään pois ja kakkosvaihe saavuttaakin piakkoin mach 10 nopeuden. Tässä vaiheessa ilmakehä on kitkallaan kuumentanut torjuntaohjuksen ulkopinnan sen verran kuumaksi, että happi-asetyleeni liekillä olisi enempi jäähdyttävä vaikutus. Polttoainekkin on sangen kiihkeää kamaa, sillä kyseessä on enempi räjähdysaine kuin rakettipolttoaine perinteisessä mielessä. Lopulta, kun välimatkaa on sopivasti, räjäytetään Sprintin hyötykuorma, voimakas neutronipommi joka säteilyllään aiheuttaa ennenaikaisen ketjureaktion vihulaisohjuksessa. Lopputuloksena on melko likainen ohjus jossa ei ole enää kriittistä massaa saavuttaessaan aiotun kohteensa.

Jotta jos vaihtoehtona olisi saada osuma pensasneuvostoliittolaisen mannertenvälisestä ohjuksesta, tai ottaa vastaan ensin pahuksen voimakas neutronipommiräjähdys yläilmakehässä jota seuraa melko likainen ydinpommisuutaripaukku lähempänä, niin sanoisinpa että onneksi omaan aseenkantoluvan ja säilytän aseen lähettyvillä sopivia "lopetuspanoksia".

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Tähtien sota kehittyy ja voi hyvin. Paljon sen ansiosta Länsi löi kylmässä sodassa Neuvostoliiton ja kaatoi kommunismin. Neuvostoliiton oli pakko satsata avaruuteen, varat eivät tosin riittäneet korkealle, kun vihollinenkin touhusi avaruudessa. Osin siksikin systeemi kaatui.

Hyvänä esimerkkinä lisäksi toimii Internet joka alkujaan Nasan luomus, suunniteltu ja tarkoitettu alunperin sotilaallisten juttujen kehityttämiseen jakäyttöön...

Ja itse asiassahan sivistyneissä nykytaisteluissa tai "tähtien sodassa" modernin sodankäynnin yllä operoivat satelliittien avulla ohjatut täsmäaseet- ja kamerat ( Google earth http://earth.google.com/ )....

Eiköhän jokainen spontaanilla fissiolla toimiva satelliitti ole potentiaalinen likainen pommi jos sen ohjaa putoamaan suurkaupunkiin. Ja satellittejahan riittää...

Eikös niillä ole näitä sääaseita kehitteillä?

Keskisuomalainen metereologi tai jokin sellainen Suur-Jysäkylän lehdessä uskoi, etät kummallist sään oikut johtuvat eri maiden sääasekokeilusta. Oletettavasti ne operoivat kai avaruudesta käsin.

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081

Tarkoittaako sään manipulointi kioton sopimuksen ulkopuolelle jäämistä?

Toisaalta, jos sään manipulointi olisi James Bond -mielikuvituksella mahdollista, niin kuinka se käytännössä toimisi? Ikään kuin teoriapohjalta pohdittuna?

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

meikämie
Eikös niillä ole näitä sääaseita kehitteillä?

Keskisuomalainen metereologi tai jokin sellainen Suur-Jysäkylän lehdessä uskoi, etät kummallist sään oikut johtuvat eri maiden sääasekokeilusta. Oletettavasti ne operoivat kai avaruudesta käsin.


Ainakin iivanat ovat paraatipäivinä pitäneet sateet kurissa suihkuttamalla pilviin joitakin kemikaaleja. Mutta enpä oikein usko, että sitä sekäyttöön saakka olisi jalostettu. Vaan mistäpä sen tietää, ryssä on ryssä vaikka voissa paistaisi eikä pahemmin piittaa ilmastolle --tai ylipäätään kenellekään tai millekään-- aiheuttamistaan ongelmista.

Luin jostain, että kaukoputkissa käytetty ilmakehän luomien häiriöiden poistotekniikka (adaptiivinen optiikka) kehitettiin tähtien sotaohjelmassa saatujen tulosten pohjalta. Maanpinnalta ammuttu lasersäde hajoaa ilmakehän aiheuttamien häiriöiden johdosta, jolloin keksittiin, että tietyn tyyppisellä valon säteellä saadaan luotua noin 90km korkeuteen ns. tekotähti, josta mitattujen arvojen perusteella pystyttiin laskemaan ilmakehän luomat häiriöit ja muodostamaan oikeanlainen laser rintama jonka ilmakehä kohdisti oikein ja Neukkujen ohjus olisi tuhoutunut. Eli kyllä tähtien sodasta oli muutakin hyötyä kuin Neuvostoliiton romahdus.

Kyllä minun mielestä neuvostoliitto romahti ihan omaan mahdottomuuteensa, eikä mihinkään asekilpailuun jenkkien kanssa.

Keskusjohtoinen teollisuus ei esimerkiksi pitänyt hyödyllisenä valmistaa kotirouville pyykinpesukoneita, tai astianpesukoneita. Teetettiin ihmisillä turhaa työtä, että olisi jotain työtä tehtäväksi, vaikka siitäkään ei maksettu paljon mitään.

vihertaapero
Tarkoittaako sään manipulointi kioton sopimuksen ulkopuolelle jäämistä?

Toisaalta, jos sään manipulointi olisi James Bond -mielikuvituksella mahdollista, niin kuinka se käytännössä toimisi? Ikään kuin teoriapohjalta pohdittuna?

Ei aavistustakaan, minulla siis.

Tämä meteorologi uskoi USEAMPIEN suurvaltojen(kai USA, Kiina et Venäjä etunenässä) kehittelevän sääaseita ja tekevän niillä jo kokeita olikohan se stratosfäärissä vai ionosfäärissä. Joka tapauksessa näihin ilmatilan kerrostumiin puuttumalla on kuulemma mahdollisuus todellakin ainakin teoriassa manipuloida säätä, mm. aiheuttaa trombeja ja myrskyjä.

Mies ei edes yhtään pehmentänyt epäilyjään haastattelussa. Lieköhän taas yksi hörhö vai mies, joka uskaltaa kertoa siitä, mistä muut tiedemiehet pysyvät hiljaa? Tuollaisten sääaseiden kehittelystähän narahtaa periaatteessa aika helposti, koska sääasiantuntijodien työllistämistä armeijoiden leipiin, säähän liittyvän (siviili)tutkimuksen rahoitusta ja tieteellisen tiedon hakua ympäri tiedemaailman jne... on aika hankala pitää salassa varsinkana juuri maailman tiedeyhteisöltä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat