Seuraa 
Viestejä45973

"Karkaako polion hävittäminen taas käsistä?

Poliota on yritetty hävittää WHO:n johdolla toteutettujen rokotuskampanjoiden avulla vuodesta 1988 lähtien, ja tavoitteena on ollut polion juuriminen koko maailmasta vuoteen 2005 mennessä. Tavoitteen saavuttaminen on ollut lähellä, sillä vuonna 2005 koko maailmassa todettiin enää 1 973 poliotapausta, kun vastaava luku oli vielä 1980-luvulla 350 000. Nyt poliota esiintyy endeemisenä enää Nigeriassa, Intiassa, Pakistanissa ja Afganistanissa.

Rokotuskampanja koki kuitenkin pahan takaiskun muutama vuosi sitten, kun nigerialaiset uskonnolliset ja poliittiset johtajat päättivät, että rokotukset olivat länsimaiden hyökkäys muslimivaltioita vastaan ja että niiden salaisena tarkoituksena oli musliminaisten hedelmällisyyden vähentäminen. Rokotuskampanja keskeytyi lähes vuoden ajaksi, minkä seurauksena polio levisi uudelleen 25 maahan, joista se oli jo hävitetty. Tänä vuonna poliotapausten määrä Nigeriassa on kaksinkertaistunut ja Intiassa jopa kymmenkertaistunut viimevuotisiin lukuihin verrattuna.

Asiantuntijoiden mukaan sekä rokotteita että rahaa polion hävittämiseksi olisi riittävästi, mutta poliittisen tahdon määrä joissakin maissa on vähintään kyseenalainen. (BMJ 2006;333:823)- Terho Heikkinen "

Lähde: Lääketieteellinen aikakauskirja DUODECIM 02.01.2007

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Mielestäni on hienoa, että WHO ja länsimaalaiset tahot jaksavat käyttää energiaansa kehitysmaiden hyvinvoinnin edistämiseksi. Itse en siihen pystyisi. En vain jaksaisi jatkuvaa turhautumista.

Vierailija
1/2 LL
Mielestäni on hienoa, että WHO ja länsimaalaiset tahot jaksavat käyttää energiaansa kehitysmaiden hyvinvoinnin edistämiseksi. Itse en siihen pystyisi. En vain jaksaisi jatkuvaa turhautumista.

Kyllä sielä on enemmän kun yksi, mitkä yrittää hoitaa asioita. Näin ei turhautuminen ole este.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tämän päivän Hesarissa oli seuraava artikkeli:

Punaista Ristiä vastaan hyökättiin Pakistanissa

stt–reuters
Islamabad.

Kansainvälisen Punaisen Ristin tiloihin heitettiin lauantaina Pakistanin Peshawarissa räjähde, joka vahingoitti neljää järjestön autoa. Henkilövahinkoja räjähdys ei aiheuttanut.

Punaisen Ristin kansainvälinen komitea ICRC keskeytti kenttäoperaatiot Luoteis-Pakistanissa sijaitsevassa Peshawarissa turvallisuusselvitysten ajaksi. Poliisi tutkii asiaa.

Kyseessä oli jo toinen avustusjärjestöön kohdistuva hyökkäys maakunnassa tällä viikolla. Maanantaina kranaatti heitettiin amerikkalaisen Save the Children (Pelastakaa lapset) -järjestön alueelle Battagramissa, jolloin kaksi pakistanilaista työntekijää haavoittui.

Ulkomaiset avustusjärjestöt ovat paikalla auttamassa Pakistania toipumaan loppuvuoden 2005 tuhoisasta maanjäristyksestä. Järjestöt ovat kertoneet, että äärimuslimien ryhmät ovat uhkailleet heitä paikallisten naisten parissa tehdyn työn vuoksi.

Vaikka itseäni kiinnostaisi avustustöihin lähteminen, miettisin kyllä kaksi kertaa ennen kuin sinne todella lähtisin..

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat