Seuraa 
Viestejä45973

Koko ajan niiden pitää tulla iholle kävelemään ja kutittelemaan. Ravintoako ne etsivät, vai munimispaikkaa jostakin kolosta?

Todella ärsyttävää on, kun kärpänen on joutunut makuuhuoneeseen yöksi. Vähän väliä joutuu omaa naamansa läimimään, kun kärpänen tulee nenälle ja poskelle vierailemaan.

  • ylös 22
  • alas 7

Kommentit (12)

enta miten karpaset nukkuu? Kaapin paallako? Meilla karpasia pyorii kattolampun ymparilla paivisin monta kymmenta, mutta aina pimean tullen ne katoaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ehkä samasta syystä kuin ampiaiset....en muista oliko se ominaista afrikkalaiselle suvulle vai molemmille...

lierik
Seuraa 
Viestejä4922

Ampiaiset eivät käveleskele ihmisen iholla kutiittelemassa. Hikiset ihmiset vetävät puoleensa ainakin näitä "imukärpäsiä", jotka tössyttelevät imukkellaan nahkaa. Ne ilmeisesti haistavat eritteellisen ihmisen. Puhutaan myös "persekärpäsista", nimitys tarkoittanee käytännössä jotain muuta, kuin suoraan voisi päätellä.

Joillakin kärpäsillä taas on jokin pistimen tapainen. Onko paarmat kärpäsiä? Ne ainakin purevat reiän, verta imeäkseen. Toivoisi tosiaan että kärpäset nukkuisivat kesäöinä, en minä usko että ne nukkuvat ollenkaan. Elinaika lienee niin lyhyt ettei siinä tavitse, eikä ole aikaa nukkua. Onkohan naaraskärpäsillä ja uroksilla samanlaisia eroja kuin sääskillä/hyttysillä, uros sääskihän ei pistä, vaan syönee jotain kasvisnesteitä. Naaras tarvitsee verta lisääntyäkseen, keväällä ja alkukesällä kannattaa erityisesti panostaa naarassääskien torjuntaan, jotta ne eivät pääse isääntymään

Edit: Et kai sekoita noita tappajamehiläisiin, joita on Pohjois-Amerikkaan tuotettu paremman hyötysuhteen toivossa jostain etelästä. Taaskaan ei kannattanut tuoda uusia eliölajeja erilaiseen faunaan.

Lierikki Riikonen

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
lierik
Et kai sekoita noita tappajamehiläisiin, joita on Pohjois-Amerikkaan tuotettu paremman hyötysuhteen toivossa jostain etelästä.

Eikös tappajamehiläinen ole Afrikasta Brasiliaan joutunut tai tuotu aggressiivinen laji (risteytyikö se vielä paikallisten lajien kanssa?), joka sitten alkoi itsekseen levittäytyä pohjoiseen ja on nyt jo Yhdysvaltojen eteläosissa.

tuskinpa kärpänenkään tule sinun ihollesi juuri kutittamaan sinua..Hain tässä sitä että afrikkalaissukuiset(eurooppalaisesta ei ole tietoa) suunnistavat kohteensa luokse ihmisen hengityksestä aiheutuvan hiilidioksidin ansiosta.. ja kärpäset suunnistaisi samalla periaatteella ihmisen luokse.. Ja kärpäsiä kiinnostavat kaikki eloperäinen ja jätökset...

ps.Paarmat suunnistavat myös kehosta lähtevän lämmön ja hiilidioksidin perusteella. Ja paarmat ei mielestäni ole kärpäsiä...

Neutroni
Seuraa 
Viestejä46562

Useimmat kärpäset etsivät iholta tosiaan hikeä. Hiessä on kärpäsille tärkeitä suoloja ja proteiinejä. Paarmat ovat tietysti veren perässä, mutta ne eivät paljoa turhaan kävele iholla. Paarmat ovat myös kärpäsiä, tarkemmin muumiokotelokärpästen (Brachycera) alalahkoon kuuluva kärpäsheimo (Tabanidae). Useimpien paarmalajien naaraat ovat erikoistuneet imemään verta selkärankaisista. Myös muita verta imeviä kärpäsiä on, ainakin pistokärpänen, joka kuuluu muistaakseni sukaskärpästen (Muscidae) heimoon.

Useimmat kärpäset lentävät vain riittävän lämpimänä ja valoisana aikana. Jos on liian pimeää tai kylmää ne lepäävät suojaisissa paikoissa. Minimilämpötila vaihtelee paljon, esimerkiksi isoja paarmoja ei juuri näe ellei aurinko paista ja ole liki 20 astetta lämmintä, kun taas kukkakärpäset voivat lentää vielä myöhään syksyllä noin 10 asteen lämmössä. Luonnossa kärpäset löytävät lepopaikkoja kasvillisuuden seasta, sisällä seinänraoista tai verhojen poimuista.

Olen pienen ikäni ihmetellyt miten itikka -vain yksi- onnistuu tuhoamaan yöuneni totaalisesti. Pimeässä se inisee ja lähestyy.. ja lähestyy kunnes se on korvan juuressa. Läimäys! Ohi meni! Itikka jatkaa ininää ja laitan valot korva tinniä soiden. Ei sitä perk.... itikkaa löydy mistään vaikka tutkisi huoneen suurennuslasin kanssa. Eikä kuulu ininää. Osaako ne perk... piiloutua jonnekin sängyn alle liikettä tai valoa havaittuaan? Vai olenko vainoharhainen?
Kysyy nimim. Hermot meni jo etukäteen.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä46562

Hyttysen ininä on tosiaan pirullista, vaikka pistot ovatkin yhdentekeviä. Jos hyttysiä on huoneessa yksi tai vain muutama eikä ole kovin allerginen pistoille, niiden kannattaa antaa imeä itsensä täyteen. Sen jälkeen ne siirtyvät seinille inisemään.

Hyttynen on nin pieni, että sellaista on vaikea löytää seinältä tai katosta, ainakin jos ne ovat puunvärisiä tai muuten kuviollisia. Verhojen taustat kannattaa katsoa, usein hyttyset oleskelevat ikkunan lähellä silloin kun eivät etsi verta.

Olen ikuisesti kiitollinen sille ihmiselle, joka keksi sähköisen kärpäslätkän. Kyseinen keksintö suorastaan symboloi ihmisen voittoa luonnonvoimista.

Andy
Olen ikuisesti kiitollinen sille ihmiselle, joka keksi sähköisen kärpäslätkän. Kyseinen keksintö suorastaan symboloi ihmisen voittoa luonnonvoimista.

totta

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat