Seuraa 
Viestejä45973

Eläinlajin tai eliölajin arvo määrittyy niiden kaikkien yksilöiden yhteenlasketulla massalla. Sijoittamisessa tulisi myös ottaa huomioon lajin tulevaisuuden näkymät lisääntymisen ja olemassaolon kannalta.

Torakan osakkeet ovat nousseet ihmissivilisaation myötä reippaasti. Niihin kannattaisi myös sijoittaa, koska ne selviävät hyvin ydintalvesta ja nopeita ovat myös lisääntymäänkin. Huolimatta Ihminen Oy:n pyrkimyksistä eliminoida Torakka Oy:n toiminta omilla toiminta-alueillaan, Torakka Oy on silti jaksanut sinnitellä. En kyllä tiedä kumpi painaa tällä hetkellä enemmän, Torakka Oy vai Ihminen Oy.

Koala Oy ja Panda Oy ovat olleet heikoilla Ihminen Oy:n tekemien laajennuksien vuoksi niiden toimintasektoreille. Koala Oy on kärsinyt myös suuria tappioita Ihmis Oy:n Australiaan tuomien saalistajayhtiöiden toimijoiden, mm. Kettu Oy:n takia mm. Panda Oy:n ja Koala Oy:n olemassaolo on tällä hetkellä Ihminen Oy:n tekemien hyväntahtoisuuseleiden varassa.

Lammas Oy:n ja Lehmä Oy:n tulevaisuus ja suuruus on näillä näkymin turvattu, koska molemmilla on suuri synergiaetu Ihminen Oy:n kanssa.

Kasviteollisuudessa viljayhtiöiden Riisi Oy ja muut saman toimialan yritykset ovat onnistuneet levittäytymään tehokkaasti uusille alueille, monesti puualan kustannuksilla.

Uskoisin, että lyhyen aikavälin sijoituskohteena Riisi Oy olisi paras, mutta pitkällä aikavälillä Torakka Oy. Mitä muut sanovat?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (7)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä44144
Peksa
Eläinlajin tai eliölajin arvo määrittyy niiden kaikkien yksilöiden yhteenlasketulla massalla. Sijoittamisessa tulisi myös ottaa huomioon lajin tulevaisuuden näkymät lisääntymisen ja olemassaolon kannalta.

Eläinten puolella H. sapiens olisi sijoitukseni. Viekas ja sopeutuvainen laji, joka kykenee populaatiotaan maksimoidessa muokkaamaan luonnon kantokykyä kertaluokkamittakaavassa. H. sapiensilla on viimeisten vuosisatojen rajusta kasvusta huolimatta edelleen suurin kasvupotentiaali. H. sapiensin alihankkijoillakin, kuten rotalla, torakoilla ja huonekärpäsellä, lienee vielä kasvua, mutta toisaalta ne myös taantuvat H. sapiensin mukana. Vaikka niitä mainostetaan ydinsodankestäviksi (siinäkin itse luotan enemmän H. sapiensiin), niiden populaatioiden koko on mikä on vain ihmisen luomien elinmahdollsiuuksien takia. Ilman ihmistä niitä olisi paljon vähemmän.

Varman päälle jos sijoittaisi, voisi sijoitukset hajauttaa vaikka muurahaislajeille ta joillekin muille hyönteisille. Mikään yksittäinen hyönteislaji ei kuitenkaan olisi hyvä sijoitus. Kasveista joku siperianlehtikuusi (vai onko se vain yhteisnimitys suuremmalle lajiryhmälle?) voisi olla aika hyvä sijoitus. Ne tuskin hetkeen häviävät.

Voikukka Oy tietenkin. Sitä ei saa hävitettyä edes kitkemällä, ja kasvaa suunnilleen missä vain...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Riippuu millä aikavälillä asiaa mitataan. Pitkässä juoksussa vaihtoehtoja on muutama. H.Sapiens Inc tai Torakka Oy.

Jos ystävämme H.Sapiens Amerikanus ja H.Sapiens P.Koreanus päättävät yrittää vihamielistä toistensa osakkeiden kaappausta, Torakka Oy:n arvo kasvaa nopeammin kuin siili.

Toisaalta ylläolevan olettamuksen edelleen pätiessä, hieman lyhyemmällä aikavälillä Rottien Osuuskunta voisi olla kanssa suorastaan nerokas sijoituskohde.

Mikäli taas H.Sapiens huomaa olevan edullisempaa vain elellä kiltisti, seuraavan 50 vuoden yli 50% osakkeen arvonnousu on varmasti suurempaa kuin Torakka tai Rotta Oy:n yhteenlaskettu summa massassa mitattuna.

Tai sitten ei.

Nimim. ydintalvea odotteleva.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä44144
Phony
Eiköhän se kuitenkin ole Bakteerit Ky, jota kannattaa omistaa, nyt ja aina!

Se vähän riippuu idean tulkinnasta. Jos lasketaan eri bakteerilajit omiksi firmoikseen, ne taitavat olla pikkufirmoja joita syntyy ja kuolee isompiin verrattuna taajaan tahtiin. Sopii pikemminkin pikavoittojen tehtailuun kuin jatkuvaan sijoittamiseen. Tietysti ryhmänä bakteerit ovat äärimmäisen luotettavia omaisuuden säilyttäjiä, mutta tuotto onkin jo kinkkisempi kysymys. Kasvuun ei bakteereilla taida olla mahdollisuuksia, ne kun ovat jo kaikkialla.

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä19804

Yhtyisin tuohon Bakteerit ky:n kannattavuuteen - turvallinen sijoituskohde. Varsinaisen kannattavaksi kyseisen firman osakkeet käyvät siinä vaiheessa, kun resistenttejä kantoja alkaa vilisemään. Ja niitähän ihminen moniailla toimilaan aiheuttaa koko ajan lisää.

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

Jos hakee todella pitkän aikavälin sijoitusta, esim. 2 miljardia vuotta, Bakteerit Ky on vahvoilla. Tosin Ihminen Oy sijoittaa merkittävästi tuotekehitykseen, joten on olemassa pieni todennäköisyys tämänkin sijoituskohteen tuottoon 8 miljardin kvartaalin jälkeen.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat