Seuraa 
Viestejä45973

Tuli tässä jotenkin väistämättä mieleen kysymys tekijänoikeuksista, sekä modernista kansainvälisestä oikeudesta näin yleensä.

Tässä oli nyt vain yksi tapaus monista, joka pani miettimään koko touhun järkevyyttä.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/6233693.stm

Tuossa jutussa todellakin panee pohtimaan, että kuinka Brasilialainen oikeusistuin oikein voi "pakottaa" Amerikkalaisen mediajätti Googlen omistaman Youtuben periaatteessa maksamaan yhtään mitään?

Minusta vähin mitä nyt tarvittaisiin olisi jonkinlainen kansainvälinen, puolueeton oikeisistuin(ja Huom! EI WTO!!!)jossa nämä jutut voitaisiin käsitellä! Toinen vaihtoehto on, ettei esim sellaisia asioita kuin kansainvälisiä tekijönoikeuksia ja esim yksityisyyttä yksinkertaisesti kunnoiteta globaalisti.

Esim mitä jenkit todella aikovat tehdä, jos Kiina ei suostu toden teolla puuttumaan heidän tuotteidensa laajaan piraismiin? Julistaa sota Kiinalle ?

Karu realiteetti on, että niin kauan kun on olemassa itsenäisiä kansallisvaltioita, niin mitään kansainvälistä "oikeutta" ei tästä asiasta kumminkaan saada aikaiseksi. Ehkä olisi parempi, että esim Nokian ja Samsumgin kaltaiset yhtiöt yksinkertaisesti jättäisivät huomioimatta jenkkien patenttivaateet. Yhdysvaltojen kansainvälinen tilanne on kuitenkin nyt sen verran kehno, ettei heillä yksinkertaisesti ole varaa kauppasotaan sen enempää Euroopan kuin Aasiankaan kanssa. Eli olisiko parempi, että yleisten, yhtäläisten, ja toimivien sääntöjen puutteessa mm kansainvälisillä tekijänoikeuksilla yksinkertaisesti pyyhittäisiin persettä ?

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat