Seuraa 
Viestejä45973

Katsoin tuossa ykköeseltä elokuvaa, joka kertoo toisen maailmansodan aikaisesta juutalaiskylästä. Jossain vaiheessa kylään tuli muualta, joku juutalainen ja hänelle sanottiin "Saleim aleikum" ja hän vastasi "Aleikum salaam". Luulin aina, että tuo fraasi on vain arabeille, mutta onko tuo joku yleis-seemiläinen sanonta? Siis sanovatko juutalaisetkin "saleim aleikum", omalla murteellaan tietenkin? Kuka osaa sanoa?

  • ylös 2
  • alas 0

Kommentit (5)

Retard
Seuraa 
Viestejä28258

Tuo tervehdys viittaa pyhään "vuoreen", joka on molemmille (muistaakseni) sama paikka.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Assalamu aleikum wa rahmatullaahi wa barakátuhu"

Tulee sanasta ”Al salam” ja puhuttaessa artikkelin Al kirjain “l” muuttuu s-kirjaimeksi tarkoittaen rauhaa. ”Kum” tarkoittaa ”kanssa”; ”Lakum” on sinun kansasi, seurassasi. Aleikum on taas ”Teidän kanssanne”.

Siis: ”Rauha olkoon kanssanne” vapaasti käännetynä. ÄLÄ hyvä mies sotke heprean ja kanaanin Shalomia tähän!

Lisätietoja seuraavissa linkeissä.

http://www.islamguide.dk/lux/product_re ... 0e1fbe3bb5

http://groups.msn.com/IslamPregYResp/pr ... 8447879950

http://www.mejliss.com/search.php?searchid=1473365

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Oikeastaan, minun mielestäni As-salaam alaikum tarkoittaa aika tarkalleen Rauha teille. Sillä el-salam=rauha, ala= lle, alaikum=teille.

Muuten, se juutalaisten Shalom alachem kuulostaa aika samalta, kummatkin, hebrea ja arabia ovat seemiläiseen kieliperheeseen kuuluvia, ja hyvin paljon toistensa kaltaisia.

Ps. voin olla kirjoittanut väärinkin tuon juutalaisten tervehdyksen, mutta jotenkin tuonne päin se oli

eikös muslimit lisää tuohon vielä erään henkilön suuruteen ja ainutkertaisuuteen liittyvän fraasin.

Muiden uskontojen edustajat eivät taida semmoisia lisätä.

Aloitamme muinaisista egyptiläisistä, jotka tervehtivät auringonjumaluutta O(h)Ra(-a)!, ora vertaa ensi näkymä nousevasta auringosta, koi.
Tästä venäjään ura-a-a!, samoin ruotsiin ja englantiinkin Hurraa!
Mongolein sotahuuto oli Urag!, jossa loppu lie kammottavaksi tarjkoitettu kurkkuäänne.

Kreikklaisilla aurinko oli Helios. Vrt. tähän saksalaisten Heil!, natsien vitrallien tervehdyskin. Englannissa Hello! Slaaveilla, varsinkin tsekeillä
Slava! ' eläköön '. Hepreassa on aika paljon mm. indoeurooppalaisuuksia, tulleetet iranista ja Rooman aikaan latinasta. Shalom! lie ' Terve!' lie yksi niistä. Liekö oikeaan tarkoittanut " Jumalan terve!", kuten on tarkoittanut baijerilaisilla ja täällä saameilla ja lestadiolaisilla. Mooseksen lain toisen köskyn mukaan jumaluuden nimeä ei kutienkana tullut turhaan lausua.
Siksi sitä ei lausuttu tervehdyksessä.

Kristittyjä arabeja oli jo satoja vuosia ennen islamin syntyä ja julistamista.
Jos tervehdys arabeilla oli saanut merkityksen " Jumalan rauhaa!", siitä voi tapahtua siirtymien nykyiseen merkitykseensä islamin aikana.

Toiseen asiaan. Alkoholi on käsitettävä arabian sanaksi, ja arabit oletettavaksi sen tislauksen keksijöiksi, tai ainakin lainaajiksi bysanteilta.
Asian mainitsemisesta muslimit eivät kylläkään pidä. Heistähän ei kuitenkana ole kyse, vaan kristityistä arabeista. - Muuttaahan evankeliumin Jeesuskin ensi ihmetekonaan häävieraita varten veden viiniksi. - Al kohol, muodoltaa siis arabiaa? Jälkimmäinen osa tarkkaan ottaen kuitenkin viittaa indoeurooppalaiseen keittämiseen, vaikkapa saksassa kochen. Alkoholi, tislattu, on siis keitettä!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat