Seuraa 
Viestejä45973

Tässä asioita lueskellessa ja pohtiessa päähäni pälkähti että oisko neandertalin ihminen voinut olla sama otus kuin raamatun kuvaama jättiläisten rotu eli nephilim. Jotka ovat siis 'jumalien' ja ihmisten yhteisiä jälkeläisiä. Monet jutut noista tuntuu täsmäävän toisiinsa aika hyvin. Koetinpa sitten googlettaa ja johan löytyi juttua. Höh, en ollutkaan ensimmäinen joka tämänkään keksii, höh.

Siinä: http://bric.users.ftech.net/rp.no38.html

Mitä olette mieltä ajatuksesta?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (9)

Deoxyribonucleic
Tässä asioita lueskellessa ja pohtiessa päähäni pälkähti että oisko neandertalin ihminen voinut olla sama otus kuin raamatun kuvaama jättiläisten rotu eli nephilim. Jotka ovat siis 'jumalien' ja ihmisten yhteisiä jälkeläisiä. Monet jutut noista tuntuu täsmäävän toisiinsa aika hyvin. Koetinpa sitten googlettaa ja johan löytyi juttua. Höh, en ollutkaan ensimmäinen joka tämänkään keksii, höh.

Mitä olette mieltä ajatuksesta?

1. Neandertalilaiset olivat ihmistä lyhyempiä.
2. Suuret aivot eivät takaa älykkyyttä. Neandertalin porukka ei ollut kulttuurievoluutiossa kovin edistynyt. Metsästäjärotu ei ole mielestäni yhtään jumalallisempi kuin keräilijärotu.

Mitkä tahansa jutut täsmäävät raamatun kanssa, kun ne tulkitaan oman mielen mukaan. Kerropa pari faktaa, jotka ovat sinun mielestäsi vahvasti yhteydessä raamatun "nephilimien" kanssa. Aikajaksotkin ovat väännetty täysin Raamatun pohjalta (tiedemiehet väärässä, me kerromme totuuden...), eikä tieteen metodein.

EDIT: "rekonstruktio" neandertalilaisesta kallojen perusteella. Yksi harvoista kuvista, joissa neandertalilainen on kuvattu (lähes) valkoihoisena, kuten pohjoisen rodun kuuluukin olla. Ilman valkoista ihoa D-vitamiinin syntetisointi olisi ollut hyvin heikkoa näillä leveyksillä, eikä massiivinen luusto olisi kehittynyt:

Nephilim?

Minusta eurooppalainen isompi ja vahvempi ja vaaleampi sekä ehkä agressiivisempi rotu on syntynyt Cromangon ja Neandertaali ihmisen sekoituksena jolloin Neandertal katosi kokonaan itsenäisenä rotuna.

Point 1
* on todisteita siitä että Neandertal ja Cromangon ihmiset ovat saaneet lapsia keskenään
* jos vertaa kiinalaisia ja eurooppalaisia keskenään, erot korreloivat vahvasti juuri cromangon ja Neandertalin kanssa.

NOh, vähän offtopic

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Paitsi että mitokondrioiden mutatoituminen voi tappaa sukupuuttoon, se saattaa ehtiä tappamaan ihmisyksilönkin perinnöllisten sairauksien ja vanhenemisen kautta. Sirkulaarisesta mitogenomista voi kuulemma irrota kokonaisia paloja tai deletoitua geenejäkin. Svante Pääboon oma neanderthalin ihmisen mt-sekvensointikin näyttää tulleen juhlituksi liian aikaisin siinä uudessa valossa, että tätä nuoremmat nykyihmisjäänteet Australiasta ovat sitäkin kauempana nykypopulaatiosta. (Ja viittaisivat itse asiassa ihmiskunnan syntyneenkin Australiassa. )
Adcock GJ, Dennis ES, Easteal S, Huttley GA, Jermiin LS, Peacock WJ & Thorne A (2001). Mitochondrial DNA sequences in ancient Australians: Implications for modern human origins. PNAS 98, 537-42.

Vitamiinit ovat orgaanisia yhdisteitä jotka pitää saada ravinnosta, koska elimistö ei tuota niitä itse. (Vitamiineista käytetään kirjainnimiä A, B, C, D, E, F, K ja H. Ainoastaan B4-vitamiinia ja D-vitamiinia muodostuu osittain elimistössä. Aiheeseen palataan kuuluisien juutalaisten tiedemiesten yhteydessä.) Kunkin vitamiinin puuttuminen ruokavaliosta johtaa omaan puutostautiinsa. Esimerkiksi C-vitamiinia on runsaasti sitrushedelmissä ja se on tärkeää luiden ja nivelten kasvulle, myrkkyjen neutraloinnille ja haavojen paranemiselle. C-vitamiinin puute johtaa hampaiden ja hiusten höltymiseen eli keripukkiin. Tauti vaivasi vanhoja merimiehiä yksipuolisen ravinnon takia. Jotkin erikoiset luulöydökset Euroopan mannerjäätikön reunamilla eläneistä Neandertalin ihmisistä voisivat selittyä kalsium- ja fosfaattiaineenvaihduntaa säätelevän D-vitamiinin puutostilalla eli ”riisitaudilla”.

D-vitamiinia saa joistakin ruuista, mutta ennen kaikkea sitä syntyy auringonpaisteen synnyttämänä paljaan ihon ergosterolista. Neanderthalin ihmisestä ei tiedetä paljoa, mutta näyttää siltä, että ihmisen kunnianimi tosiaankin kuuluu heille. He käyttivät vaatteita, hautasivat kuolleensa jäämistön kera ja keräsivät haudalle vielä kukkiakin. Toisaalta pelkän D-vitamiinin puutoksen tiedetään johtavan ainoastaan luiden ohenemisen. Vaalea iho suojaa D-vitamiinin puutteelta ja tumma, paksu iho foolihapon hajoamiselta ja ihosyövältä. Tumma iho olisi siis tässä teoriassa voinut tehdä neandertalin ihmisten ongelmasta entistä vaikeamman. Neandertalinihmisten luiden isotooppianalyysi osoittaa, että heidän ruokavalionsa koostui 90-prosenttisesti lihasta. Yhtä yksipuolinen ruokavalio on mm. leijonilla ja susilla.

Esitän toisen teorian Jobin kirjan pohjalta:

”Luuni ovat tarttuneet nahkaani, ihooni, eikä minusta ole enää kuin ikenet jäljellä.” (19:20.) (Valikoiman muita vaivoja esittelee mm. Job 2:7, 8,12; 7:4, 5, 14, 16; 16:16; 17:1; 19:17, 20; 30:15, 28, 30. Kyseessä ei liene ollut spitaalin kaltainen tarttuva tauti, koska ystävät saattoivat lähestyä Jobia. Job oli kuitenkin niin runneltu, ettei häntä kyennyt tunnistamaan entisekseen (2:12) Jesaja 53:n tavoin.) ”Nuo ovat valon vihaajia, eivät tunne sen teitä eivätkä pysy sen poluilla... Sillä pimeys on heille kaikille aamun vertainen, koska pimeyden kauhut ovat heille tutut” (24:13-17). ”Yö kaivaa luut minun ruumiistani, ja kalvavat tuskat eivät lepää. Kaikkivaltiaan voimasta on minun verhoni muodottomaksi muuttunut, se kiristyy ympärilleni niin kuin ihokkaani pääntie...” (30:17,18.) Yöstä tehdään taudissa agentti, itse tekijä. ”Minä käyn murheasussa, ilman päivänpaistetta” (30:28) kuuluu kirjaimellisesti: ”kuljen mustuneena, mutta en auringon voimasta”, eikä ilmaisua ymmärretä. Entäpäs jos Jobin taudin oikea diagnoosi olikin neandertalintauti?

Suuripäisille ja ronttiluisille neandertalin ihmisille olivat tyypillisiä esimerkiksi kaarevat reidet. Luolista löytyy usein petoeläinten luita, jotka on taitavasti halkaistu, jotta päästäisiin käsiksi luuytimeen. (Carl Grimberg, Kansojen historia osa 1 s. 14. WSOY 1956.) Voisi arvella, että jääkaudella (tai vulkaanisen tuhan aiheuttamalla pimeäkaudella) mannerjäätikön laidoilla, ankarissa olosuhteissa eläneet neandertalin ihmiset pyrkivät hoitamaan puutostautiansa syömällä suurten eläinten luuydintä. Tutkijat ovat löytäneet todisteita myös sille, että neandertalin ihmisiä olisi vaivannut reumatismi. Sairaus näkyy siten, että niveliin kertyy erityisiä kuona-aineita, joten reuman tätä muotoa sairastavilla ihmisillä on usein vaikeuksia käyttää käsiään ja tarttua esineisiin. He/ne näyttivät harrastaneen myös neanderssyöntiä vaikkei hirvenlihastakaan ollut puutetta. Kannibalismi olisi voinut olla epätoivoista lääkkeen etsimistä puutostauteihin.

pjojala
Entäpäs jos Jobin taudin oikea diagnoosi olikin neandertalintauti?

Tietääkseeni geenit eivät tartu kovin herkästi. Jos nyt siis meinaat "taudin" selittävän kaiken sisäkorvan eroista massiiviseen luustoon (sellaisen kuvan sain).

Empiristi

Olenko ainoa, vai onko tuo muidenkin mielestä ihan selvästi artisti joka taas nykyään tunnetaan nimellä Prince?

Luulen että alunperin se oli Rudolf Virchow, joka postuloi neandertalilaisten luuston erityispiirteiden johtuneen vitamiinipuutoksista. Ankarat ympäristötekijät liittyisivät tähän D-vitamiinin osalta.

Entäpä, jos Wegenerin alkumanner tosiaan rikkoutui ketjureaktiona nopeassa tahdissa? Tapahtuma voisi selittää jääkauden synnyn laajamittaisen ydinsodan laskelmista tunnetun ydintalven periaatteen valossa. Ehkäpä osuvampi nimitys jääkaudesta olisikin pimeäkausi, jos tuhkapilvet peittivät postkatastrofaalisen maiseman kuin pommikonelaivue Lontoon taivaan.

Vulkaaninen toiminta olisi lämmittänyt meriveden pintaa useita asteita järjestäen puitteet kaikkien aikojen El Ninõ-ilmiölle vesivaipan päästäessä ylhäältä tulleen kylmän ilmamassan kohtaamaan ensi kerran meristä haihtuneen, kostean ja lämpimän ilmamassan.

Mannerjäätiköitä porattaessa onkin jäästä löydetty huomattavan paljon pölyä. Tästä on vedetty se johtopäätös, että jääkauden aikana sää oli paljon epävakaisempaa ja myrskyisempää kuin nykyään.

Esimerkiksi vuonna 1991 Pinatubo-tulivuoren räjähdys Filippiineillä laski maapallon keskilämpötilaa puoli astetta pariksi vuodeksi. Yli 20 miljoonaa tonnia kuumaa tuhkaa sinkoutui purkauksessa ilmakehän yläosiin stratosfääriin. Vain kolmessa viikossa tuhkapilvi kattoi yli 40 % maapallosta. Tällainen tomu voi nousta hyvin korkealle yläilmakehään saakka. (Krakataun purkautuessa tuhkapilvi ja höyrystynyt vesi- tai kivimassa suihkusi eloonjääneiden silminnäkijöiden mukaan pylväänä 40 km korkeuteen. )

Päivänpäästö lienee Kalevalan vastine Skandinaavisen Edda-eepoksen luonnottoman pitkään jatkuneelle talvelle Fimbulvetrille.

Luulen että alunperin se oli Rudolf Virchow, joka postuloi neandertalilaisten luuston erityispiirteiden johtuneen vitamiinipuutoksista. Ankarat ympäristötekijät liittyisivät tähän D-vitamiinin osalta.
Tietääkseni kreationistit eivät enää nykyään käytä tuota selitystä. Virchow kuoli yli vuosisata sitten. YEC kuoli n.200 vuotta sitten (alkumantereista kyllä puhutaan edelleen).

Jos D-vitamiinin puute 'lajiuttaa,' missä ovat kaikki tämän päivän neandertalit?

pjojala
Entäpä, jos Wegenerin alkumanner tosiaan rikkoutui ketjureaktiona nopeassa tahdissa?

Lystrosauruksen, Mesosauruksen ja Glosseptriksen fossiileja on löydetty Etelä-Amerikasta, Etelä-Afrikasta, Etelänapamantereelta ja Australiasta, sillä seutu oli aiemmin yhtenevää gondwanaa. Koska nämä eliöt elivät n. 200 miljoonaa vuotta sitten, on manner ollut kasassa tällöin:

Paleomagneettisten mittausten mukaan mesotsooisella aikakaudella alkaneen erkanemisen nopeus on ollut tasainen, sillä keskiselänteestä purkautuneen ja sitten jähmettyneen basaltin napaisuus vaihtelee tasaisesti mentäessä keskiselänteeltä poispäin. Merenpohjan iän määrittämisellä on saatu yhteneviä tuloksia. Maapallon napaisuus vaihtelee n. 500 000 vuoden välein.

Näiden faktojen perusteella erkanemisnopeus on ollut siis parisen senttiä vuodessa ja alkanut n. 200 miljoonaa vuotta sitten. Nopeus on lasermittausten mukaan suunnilleen sama nykyään.

Skywalker
EmpiristiOlenko ainoa, vai onko tuo muidenkin mielestä ihan selvästi artisti joka taas nykyään tunnetaan nimellä Prince?

jos Prince ja Mike tyson sais pojan, ni se olis ton näkönen. Ja olis varmaan aikamoinen persoona. Milloinkohan geenitekniikka mahdollistaa kahden miehen dna:sta yhdistetyn lapsen teon? Olis aika siistii olla vaikka Bushien geenikloonipoika... ehkä näin on jo käynyt, vrt. Jeb Bush

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat