Seuraa 
Viestejä45973

Tällainen löytyi:

Niinistö valmis kohentamaan pienituloisimpien asemaa

IKK, 7.2.2001

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö (kok.) sanoo olevansa valmis nostamaan työttömien peruspäivärahaa ja työmarkkinatukea ensi vuoden budjetissa, jos muut menopaineet karsitaan.

Ansiosidonnaisen työttömyysturvan korotukseen Niinistö ei ole valmis, koska se nousee jo tuoreen tupon myötä. Niinistö kirjoittaa Turun Sanomien keskiviikkoisessa kolumnissaan, että peruspäivärahan ja työmarkkinatuen korotuksella sen sijaan parannetaan kaikkein köyhimmässä asemassa olevien tilannetta.

- Tämä edellyttää, että karsitaan pois kaikki muut menopaineet. Se voi kuulostaa tylyltä, mutta mielestäni on välttämätöntä kohdentaa korotukset juuri yhteiskunnan kaikkein vähävaraisimpiin, Niinistö sanoo.

Niinistö on huolissaan jo nyt budjettiin kohdistuvista menopaineista, mutta huomauttaa, ettei budjetin tulopuolella ole tapahtumassa mitään uutta. Viime vuonna verotuloja kasvattivat kertaluonteiset, kuten valtionyhtiöiden myynnistä ja osingoista kertyneet tulot.

- Näiden pohjalle ei voi laskea mitään pysyvää. Jokainen meistä ymmärtää, mitä sana kertaluonteinen tarkoittaa, hän sanoo.

Niinistö muistuttaa valtionvelan olevan edelleen noin 380 miljardia markkaa eli suunnilleen 77 000 markkaa jokaista kansalaista kohti. Velasta aiheutuvat korkomenot olivat viime vuonna yli 28 miljardia eli suunnilleen saman verran kuin koko opetusministeriön pääluokka.

Niinistö puuttuu kirjoituksessaan myös jalkaväkimiinat kieltävään Ottawan sopimukseen. Miinojen korvaaminen muin järjestelyin maksaisi hänen mukaansa 4-5 miljardia markkaa eli noin puolet vuotuisesta puolustusbudjetista.

- Siihen ei yksinkertaisesti ole varaa. Mitä tapahtuisi puolustusvoimien muiden osa-alueiden kehittämiselle? En usko, että ainakaan mitään positiivista, hän sanoo.

http://www.verkkouutiset.com/arkistojut ... Niinist%F6

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Meillä taas meidän uusi hallitus pienentää työttömien työkorvausta. Työttömille tuli surkeat oltavat.

Eihän Sauli Niinistö ole teillä päättämässä asioista? Onko teillä tarjota kaikille töitä?

Muuten tämä löydökseni on vuodelta 2001.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ayla
Meillä taas meidän uusi hallitus pienentää työttömien työkorvausta. Työttömille tuli surkeat oltavat.

Täällä siitä tuli uutisissa jokin aika sitten. Porvarihallituksen edustaja sanoi asiasta järjestetyn mielenosoituksen yhteydessä, ettei ko. mielenosoitus vaikuta heihin millään lailla vaan päätös työttömyyskorvausten leikkaamisesta pitää...

Sama mentaliteetti täälläkin tuntuu olevan paitsi tietty vaalien alla?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat