Seuraa 
Viestejä45973

...kulttuurissa.

Ruumiin koristelu on tavannomaista useimmssa kulttuureissa. Jotkut venyttelevät ulokkeitaan, jotkut silpovat ihoa niin että näyttävät lopulta panssaroidulta krokotiililta.

Länsimaisessa kulttuurissa on keskeistä ruumiin aukkojen ja niiden ympärystän koristelu.

Silmäripset värjätän maskarallaa, kulmat ja luomet värjätään, kulmakarvat nypitään ja muotoillaan, itse silmät korostetaan värillisillä piilolinsseillä.

Huulet punataan ja rajataan. Jopa kieleen viritellään "helistimiä".

Hävyn alue ajellaan karvattomaksi tai koristellaan erilaisin karvakuvioin ja leikkauksin.

Mistä johtuu, tuo aukkokeskeisiyys länsimaisessa kauneuskäsityksessä?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Kahvit näytöllä. John Matrix repesi nauruun. Hyvä Maukka, olet palstan hauskimpia kirjoittajia!

Asia on kohtuu selvä.

Yleisintä tämä koristeluhan on kasvoissa. Kasvot ovat sellainen kohde, johon ihmisen on todettu sukupuolesta riippumatta katsovan ensimmäisenä. Se on jo yksi peruste.

Toisena perusteena on se, että useimmiten pää ja kädet ovat ainoat alueet esillä vaatteiden takia, jolloin niitä tietenkin koristellaan. Tämä nyt ei suoraan liity aukkoihin, mutta aiheuttaa sen, että tasaisia torson ja jalkojen alueita on turha koristella niin paljoa jos koristeet ovat tarkoitus olla näkyviä.

Suurimpana perusteena on kuitenkin se, että yksityiskohtia halutaan korostaa. Jos näin ei olisi ja korostettaisiin yksityiskohtien ympärystää... poskia, otsaa ja leukaa, saattaisivat ne sekoittua liikaa yksityiskohtien kanssa ja muut saisivat tunteen, että henkilö häpeää yksityiskohtiaan, ja että kasvot olisivat aivan lättänät.

Myöskään aina ei varsinaisesti mitään perusteita tarvita. Kaunis nyt vain sattuu pitkällisen kokeilemisen jälkeen olemaan kaunista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
John Matrix
:lol:

Kahvit näytöllä. John Matrix repesi nauruun. Hyvä Maukka, olet palstan hauskimpia kirjoittajia!

Nyt kun menit noin sanomaan niin kukaan ei ala väittään, että mun tieteelliset perustelut on ...reijästä ja vääriä. Kukaan ei rupee edes vinkuu linkkiä Wikistä tai jostain tutkimuksesta, perskeles...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat