Seuraa 
Viestejä45973

Täällä oli taannoin referoitu näitä samoja graafeja joista käy ilmi, ettei hiilidioksidipitoisuudella ole yhteyttä ilmaston lämpenemisen kanssa. Sen sijaan auringonpilkkumaksimin esiintymistiheys korreloi selvästi keskiarvolämpötilan kanssa.

Onko hiilidioksidipitoisuuden kasvu vain luonnon korjausväline jolla planeetan ilmasto pysyy balanssissa.

Onko tutkimus sponsored by Exxon Mobil vai olisiko mahdollista, että auringonpilkkujen vaikutus on oikeasti noin merkittävä?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Petri Riikonen
Seuraa 
Viestejä245

Esim. Tiede-lehdessä ajatus auringonpilkujen vaikutuksesta kumottiin Heikki Nevanlinnan artikkelissa "Aurinko ei selitä lämpenemistä" jo vuonna 2001. Artikkeli löytyy lehden arkistosta:
http://www.tiede.fi/arkisto/artikkeli.p ... 60&vl=1999

Tässä ote:
(Lainaus alkaa) "Tuorein tulos: aurinkoa ei voi syyttää

Erityisen kiinnostavan yhteyden havaitsivat 1990-luvun alussa tanskalaiset tutkijat Eigil Friis-Christensen ja Knud Lassen. He raportoivat, että 1960-loppuun asti auringonpilkkujen maksimimäärät kasvoivat, pilkkujaksot lyhenivät ja kosmisten hiukkasten virta niukkeni suunnilleen samaan tahtiin kuin maapallon keskilämpötila nousi.

Friis-Christensenin ja Lassenin tulosta on maallikkopiireissä helposti tulkittu siten, että kasvihuoneilmiön voimistumista ja siitä seurannutta ilmaston lämpiämistä ei lainkaan voi panna ihmisen syyksi, vaan koko ilmiö johtuu auringon toiminnasta.

Tällaista päätelmää eivät tanskalaiset itse tehneet. Heidän mukaansa voi sanoa vain, että auringollakin on osuutensa maapallon ilmastomuutosten yhtenä vaikuttajana, jonka merkitys on vielä lopullisesti selvittämättä.

Erimielisyyksien luulisi hälvenevän, kun tutustuu Lassenin ja Peter Thejllin tuoreimpiin tuloksiin. Ne ovat vuodelta 1999, ja niissä on mukana havainnot 1990-loppuun saakka.

Nämä tulokset osoittavat, että jos asia riippuisi vain auringosta, ilmaston pitäisi itse asiassa kehittyä juuri päinvastaiseen suuntaan kuin nyt tapahtuu – sen pitäisi alkaa viiletä. Monet muut auringonsäteilyn pitkäaikaismuutoksia tutkineet ovat päätyneet samalle kannalle. Ilmasto kuitenkin lämpenee tätä nykyä nopeammin kuin ainakaan tuhanteen vuoteen – todennäköisesti nopeammin kuin kertaakaan edellisen ison jääkauden jälkeen.

Heikki Nevanlinna toimii tutkimuspäällikkönä Ilmatieteen laitoksen geofysiikan tutkimusosastossa." (Lainaus päättyy)

Vierailija
crusaro

Onko hiilidioksidipitoisuuden kasvu vain luonnon korjausväline jolla planeetan ilmasto pysyy balanssissa.

Luonto synnytti ihmisen teollisuuden pitääkseen planeetan ilmaston balanssissa?

HS tänään: kolmasosa ilmakehän hiilidioksidista on ihmisen toiminnan aikaansaannosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ehkäpä aurinkokunta kohtaa parhaillaan tiheämpää energiaa aurinkokunnan levytasoon nähden ylä tai alapuolelta ja kun aurinko saa tuon energian taipumaan kohti aurinkoa, emme havaitse tuota energiaa, mutta tuo energia saakin auringosta avautumaan normaalia enemmän energiaa ja näin maapallo työntyy jonkun aikaa normaalia nopeammin poispäin auringosta laajentuen tietysti samassa suhteessa.

Kun aurinkoon ei enää tule normaalia enemmän energiaa ylhäältä tai alhaalta, aurinko ei säteilekään enää niin paljon energiaa kohti maapalloa ja siitä jääkausi jne.

Auttaako siinä vaiheessa ihmisen toiminta ja hiilidioksidi päästöt, jolloin selviäisimme ehkä normaalia pienemmällä ilmaston viilenemisellä?

Tämä ajatushan selittää paksut jääkerrokset mantereilla, koska nopea ilmaston lämpeneminen höyrystää vettä ilmakehään ja sen jälkeen nopea ilmaston viileneminen jäädyttää ilmaston kosteuden paksuiksi jääkerroksiksi?

Savor

;):)

Aweb
crusaro

Onko hiilidioksidipitoisuuden kasvu vain luonnon korjausväline jolla planeetan ilmasto pysyy balanssissa.Luonto synnytti ihmisen teollisuuden pitääkseen planeetan ilmaston balanssissa?

HS tänään: kolmasosa ilmakehän hiilidioksidista on ihmisen toiminnan aikaansaannosta.

Tuon suuntaisesti on tullut ajateltua. Ei paha.

Savor

;):)

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat