Seuraa 
Viestejä45973

Tyhmimmät kännykkävalmistajat huutavat kitarisat pullistuneina Äly-puhelimien puolesta. Kaikkein tyhmimmän valmistajan kännykkä on todennäköisesti taskussasi.

Ensinnäkin äly on sinällään jo suhteellinen ja ristiriitainen käsite. Äly on kokemuksen tuomaa viisautta, miten asiat kannattaa tehdä vähiten huonoimmalla tavalla. Äly-puhelimen kahden euron hintaisen prosessorin neuroverkkosimulaatio vaatii siis ensin koulutuksen. Näin äly-puhelimella tulee jossain vaiheessa oltava vähintään jalat, että se pystyy ensin palloilemaan kaupungeissa ja maaseudulla oppimassa kokemuksia.

Maaseudulla äly-puhelin seuraa pellon laidalla maajussin tekemisiä, ja alkaa pikkuhiljaa sitten ymmärtämään, mistä maanviljelyksessä on kysymys. Edelleen navetassa äly-puhelin ihmettelee aitiopaikalta lypsytouhuja ja karjan hoitoa. Kun eläin on kypsä teurastettavaksi, äly-puhelimen on hypättävä sylttytehtaalle matkaavan teuraseläinkuljetuksen mukaan. Sylttytehtaalla äly-puhelin edelleen oppii, miten nauta paloitellaan lihoiksi, jne.

Kun äly-puhelin on lopulta saanut maallisen vuosikymmenen opintomatkansa päätökseen, sen neuroverkko on valmis. Äly-puhelin suunnistaa suorinta tietä takaisin tehtaalle, mistä elämänkokemusta hankkimaan lähti. Palatessaan se luonnollisesti osaa hypätä itse pakettiin ja odottaa siellä kiltisti, kunnes se on kuljetettu myytäväksi ja kunnes joku sitten sen omakseen ostaa.

Tällöin voitaisiin puhua äly-puhelimesta. Tavanomaisiin kysymyksiin se osaisi vastata kokemusperäisesti. Se voisi neuvoa maajussia maanviljelykseen liittyvissä kysymyksissä. Kaupungissa se osaisi kertoa nähtävyyksiä ja antaa hyviä vinkkejä kaupungin menopaikoista. Navetassa äly-puhelin voisi neuvoa uusavuttomille, kuinka sontaa tulisi talikoida ja karjaa oikeaoppisesti kasvattaa, jne. jne.

Kaikkein älykkäimmät äly-puhelimet voisi opetella elämää 50 vuotta, joka sitten myytäisiin jollekin ökyrikkaalle, jolle äly-puhelin neuvoisi tuottavia sijoituskohteita.

Voi herran jumala tätä menoa. Lopettakaa nyt ihmeessä se hapatus äly-puhelimista, kun vielä ei ole myöhäistä. Karvas totuus on, ettei kännykkä voi koskaan kilpailla muutaman euron prosessorillaan nykyisiä tehoasemia vastaan, joissa käytettävä tekniikka on Intelin, Motorolan tai AMD:n viimeisintä huutoa. Jonkin tehotyöaseman ja kännykän hintaero on parhaimmillaan tavallisillakin käyttäjillä 3-5 tontun luokkaa.

Äly-puhelin on tyhmien myyntimiesten keksimä termi. Ja kaikkein naurettavinta on, että ko. yrityspamput kuvittelevat vielä joskus kilpailevansa tehokkaiden työasemien kanssa. Sellaista päivää ei tule ikinä, koska kuilu pysyy vakiona, ja voi vähimmilläänkin vain kasvaa entisestään. Kun kännykkään saadaan joskus vuosikymmenen perästä Pentti nelonen, läppärissä on jo silloin 1000 GHz Titaniumia seuraava 10000 GHz Ionos-prosessori.

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat