Seuraa 
Viestejä5627

Löytyykö tietoa eristepaksuuden hakemiseen paksummille putkille. Liuosputkiston varusteet eli paisunta kiinnostavat myös sekä investointilaskenta rautalangasta väännettynä (uusia alueita).

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (6)

Tietämättä minkä lämpöistä ja olomuotoista ainetta(ominaislämpökapasiteetti tuntematon) on tuntemattomassa ympäristön lämpötilassa ja ympäristön materiaalissa olevassa tuntemattomasta materiaalista valmistetussa paksummassa (määrittele paksumpi) putkessa on tai liikkuu (jos liikkuu, niin millä nopeudella?), vastaukseni on aerogeeli sentin kerroksena.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Paljonko on dT,eli lämpötilaero? Sitten vaan lasket hukkaantuvat Watit.

Materiaalin Λ-arvo ilmoitetaan muodossa:

[code:25v4mddy]
W/mK
[/code:25v4mddy]

Λ-arvo kertoo, kuinka monta wattia tehoa siirtyy sekunnissa tasalaatuisen neliömetrin kokoisen ja neliön paksuisen materiaalikerroksen läpi, kun lämpötilaero on 1 K. Mitä pienempi arvo, sen parempi eriste.

Seuraavassa muutamia mahdollisesti tarkoitukseesi soveltuvien ainesten tyypillisiä λ-arvoja

[code:25v4mddy]
polyuretaani 0,037-0,030
polystyreeni 0,045-0,037
betoni 1,7
kevytbetioni 0,15-0,11
kevytsoraharkko 0,23-0,20
mineraalivilla 0,041-0,037
[/code:25v4mddy]

Siitä sitten laskemaan lämpöhäviöitä eri paksuisilla eristeillä ja laskemaan monessako vuodessa hankintahinta kuolettuu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Diam
Onkohan ilmaisukykysi noin heikko vai onko asioiden erittely tuolla tasolla. Sinun pitäisi hoitaa tuo asia kuntoon jos aiot menestyä. Ihmiset eivät ole ajatustenlukijoita.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Paisunta-astian mitoitukseen täytyy käsittääkseni vain tietää liukosen määrä ja sen lämpölaajenemiskerroin, putkiston maksimipaine (varoventtiilillä varmistettu) ja liuksen viilein / kuumin lämpötila. Tästä saadaan liukosen lämpölaajenemisesta johtuva paisuminen, jonka verran pitää paisunta-astiasta vähintään tilavuutta löytyä.

Di
Seuraa 
Viestejä5627

Löyty yksinkertainen perustapaus eli Fe 250 mm putki 120 mm eristeella jossa virtaa höyry. Vähän tossa jumitti kun oli malleja joissa laskettiin NYA kertoimella putkikoon taloudellista optimointia ja oli jotain lisäkertoimia. Elinkaarikustannuslaskenta vaan puuttuu enää. Siitäkään en tiedä muuta kuin nimen. Mitä siinä pitäisi tehdä jotta saa jotain tuloksia.

Di
Seuraa 
Viestejä5627

Pikakaavoilla eristepaksuus haetaan diagrammilla:
-pitoajan ja vuosikust. nousun perusteella käyrälle 1 (korko ja infl. huom.)
-seuraava käyrä lämmön hinta jaettuna indexillä
-3. vuotuisten käyttötuntien käyrä
-lopuksi putkiston käyttötark. (prosessi)

Saadaan käytettävän taulukon nro.

Sitten päästään varsinaiseen asiaan.

Taulokot 1-8. Riveittäin DN koko ja sarakkeissa sisällön lämpötilan mukaan ERISTEPAKSUUS jota haettiin. Samanlaisia taulukkoja on firmoilla yksinkertaisemmassa muodossa. Investointilaskennasta on vähiten tietoa tällä hetkellä. Se sis. tuohon mutta olisihan se kiva tietää.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat