Seuraa 
Viestejä45973

Eikö voitaisi laukaista ydinjäte maatakiertävältä radalta vain yksinkertaisesti
aurinkoon, siellähän ne palaisi ja saisi "loistaa" kaikessa rauhassa?? Tuskin säteily niin kovin vaarallisena enää takaisin maahan osuisi..

Toinen vaihtoehto on että lähetetään se pois meidän aurinkokunnasta humanoidien mopoihin, he kun osaavat jo varmasti hyödyntää sen
Älkää sanoko että se tulee liian kalliiksi. Miettikää millaisia hintoja aitetaan kaikkeen joutavaan paskaan!!

Turvallisuus kuntoon ja "säiliöraketti" vireille! Ketä se jätekapseli haittaa andromedassa?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

Ydinjätteen ampuminen ilmakehään ja sitä kautta avaruuteen on liian riskialtista ja kallista. Mikäli tällaisessa lastissa oleva raketti poksahtaisi tai rojahtaisi maahan, voisi seurauksena olla paikallinen tai laajempikin laskeuma. Toki avaruusvaihtoehto pitäisi sisällään erittäin kestävän jätteen kapseloinnin, mutta riski lienee silti liian suuri. Jos ei muuten, niin mielikuvissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Seuraa 
Viestejä47466
tekniikka
Eikö voitaisi laukaista ydinjäte maatakiertävältä radalta vain yksinkertaisesti
aurinkoon, siellähän ne palaisi ja saisi "loistaa" kaikessa rauhassa?? Tuskin säteily niin kovin vaarallisena enää takaisin maahan osuisi..Tästä on ollut jo puhetta. Auringossa säteily ei haittaa ketään, ei vakka koko maapallo jätteineen päivineen sinne kammettaisiin. Sen sijaan lähdön jälkeen räjähtävä raketti voisi levittää mukavasti saasteita ympäristöön. Luotattavimpienkin rakettien onnistimisprosentit ovat jotain 98:n luokkaa, mikä teksi 20000 sutta miljoonaa laukaisua kohti. Todellisuudessa laukaisuja tarvittaisiin ainakin tuota luokkaa oleva määrä, koska kovin paljoa tavaraa ei nykyisellä rakettiteknologialla voi kerrallaan saada Aurinkoon edes Jupiterin linkoradan avulla.


Älkää sanoko että se tulee liian kalliiksi. Miettikää millaisia hintoja aitetaan kaikkeen joutavaan paskaan!!Tuo nyt olisi joutavaa paskaa jos joku. Ampua tulevaisuuden arvokasta raaka-ainetta avaruuteen suunnattomilla kustannuksilla saastuttaen samalla raskaasti ilmakehää rakettien päästöillä ja epäonnistuneiden laukaisujen ilmaan levittämällä ydinjätteellä. Paljon järkevämpää on pitää jäte siististi ja turvallisesti jemmassa, kunnes joku alkaa kysellä olisiko se kaupan. Uraanin halvan hinnan ja tiettyjen teknisten näkökohtien takia on taloudellisesti edullista käyttää vain pieni osa ydinpolttoaineen käyttökelpoisesta fissiomateriaalista. Kun uraanin hinta kasvaa, se kannattavan hyödyntämisen osa kasvaa ja jossain vaiheessa uraania on halvempaa jalostaa ydinjätteestä kuin malmista.


Turvallisuus kuntoon ja "säiliöraketti" vireille! Ketä se jätekapseli haittaa andromedassa?

Andromedalaisia tietenkin. Olisitko sinä tyytyväinen, jos andromedalaiset lähettäisivät maapallolle kymmenen tuhannen vuoden aikana kertyneet ydinjätteensä ajatellen "ketä ne muka tuolla maapallolla haittaavat, antaa mennä täys lasti tonttiin vaan".

Perehdy nyt hieman avaruuslentojen perusteisiin, mahdollisiin kohteisiin ja niihin toimitettaviin hyötykuormiin. Suurimmat kantoraketit kuljettavat matalalle kiertoradalle kuorma-auton nuppikuorman verran tavaraa. Kauemmas sitten paljon vähemmän. Toki kannattaa perehtyä myös ydinjätteen olemukseen. Se voi lievittää paljonkin pelkoja elämässä kun oppii että ei ydinjäte niin hirveän vakava ongelma olekaan, varsinkaan verrattuna aivan arkisiin saastepäästöihin liikenteestä, teollisuudesta ja kodeista.

Skaalausongelma. Yleisin ideoinnin virhe.
Tuossa nyt on myös vääristynyt kuva itse "ongelmasta". Säteilevä materiaali on ongelma vain huomioimattomana ja väärinkäsiteltynä.
Auringon säteilyyn kuolee ihmisiä, mutta silti rannoilla makailee sitä "palvomassa" paljon ihmisiä.

ettekö te pässit nyt tajua etten minäkään mihinkään andromedaan oo mitään
lähettämässä (sitä paitsi mun eläke ei edes riittäis)

Aseisiin kyllä riittää rahaa hirveitä summia..

. aurinkoon lähetetty "paketti" olis ihan aiheellinen pohdiskeltava..

Se että jos raketti oliskin suutari tai poksahtais niin hyvin paketoitu roskis voitais laittaa uuteen rakettiin!!

Älkää nyt valittako rahasta kun pitäis priorisoida asioita!!
Minä paastoan ensin ja syön sitten nälkääni kaikki jätteeni..

T. HIUKKASKIIHDYTTÄJÄ

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat