Seuraa 
Viestejä119

Tänne keskustelu Alkuluvuista ja Riemanin hypoteesista.

Kirjoita nimesi vetoomukseen eläinoikeusjulistuksen puolesta osoitteeseen http://animalsmatter.org

Kommentit (5)

ykkönen, kolmonen, seiska, yxtoista, kolmetoista, seitsemäntoista, yhdeksäntoista, kakskytkolme

Jutustelin alkuun luvuista alkuluvuista

pöhl
Seuraa 
Viestejä967
pikke
Tänne keskustelu Alkuluvuista ja Riemanin hypoteesista.

Mitä haluat kyseisistä aiheista tietää? Riemannin hypoteesista seuraisi ainakin alkulukulauseelle tarkempi asymptoottinen arvio kuin mitä toistaiseksi on pystytty osoittamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaikille varmaankin jo " tuttu juttu", mutta varmuuden vuoksi ilmoitetaan:

Suomeksi jo juuri ilmestynyt John Derbyshire:n kirja " Alkulukujen lumoissa".
Sain sen vasta jokunen päivä sitten ja olen vain pikaisesti selaillut...näyttää ihan ´hyvältä´...

Hienon ´arrogantisti´kirjailija virkkaa esipuheessaan: "...en usko, että Riemannin hypoteesia voidaan selittää käyttämällä yhtään alkeellisempaa matematiikkaa kuin tässä kayttämäni, joten jos et ymmärrä hypoteesia luettuasi kirjan, et ymmärrä sitä koskaan."

meta
Voisin lyödä melkein pääni pantiksi, että PPT:llä olisi jotain sanottavaa Riemannin hypoteesista. Homma vaatii vain teorian ymmärtämistä.

http://www.wakkanet.fi/~fields/finnish1.htm

Vähän kommentaaria tuohon putoavan tilan teoriaan. Itse pidän sitä huuhaana enkä jaksa uskoa että Riemannin hypoteesi millään tavalla liittyisi siihen. Clay-insitituutin avoimista ongelmista lähinnä Perelmanin lause (tunnettiin ennen Poincarén konjenktuurina) ja Yang-Millsin teoria liittyvät matemaattiseen fysiikkaan. Tuo Henry Haapalaisen huuhaateoria on lähinnä kreationistista/intelligent design - pseudotiedettä. "Diplomi-insinöörinä" sinun kannattanee tutustua Maxwellin yhtälöihin. Jos et näitä formulointeja vielä tunne niin suosittelen tutustumaan niihin. ;]

Riemannin hypoteesin tulokset ovat lähinnä teoreettiseen matematiikkaan liittyviä. Teoreettisessa matematiikassa moni teoreema olisi tosi mikäli Riemannin hypoteesi olisi tosi.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat