Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Milloinkohan lääketiede on siinä vaiheessa että jokainen sairaus pystytään hoitamaan ja jokaiselle voidaan antaa ikuinen elämä jokin toimenpide tekemällä. Eikö ihminen vanhene jostain tietystä syystä, mutta jos olisikin niin että kaikki elimet vaan koko ajan uusiutuu ja uusiutuu eivätkä tavallaan kulu...

Sivut

Kommentit (72)

pitäisi nähtävästi alkaa tutkimaan enemmälti kasvien maailmaa. puut ovat erityisen pitkäikäisiä ja oikeastaan jokaisella kasvilla on kyky regeneroitua.

toinen vaihtoehto olisi kromosomien päissä olevien telomeeriosien tarkempi tutkiskelu.

tässä saattaa olla lähteet kuolemattomuuteen

Toope
Seuraa 
Viestejä24649
Liittynyt23.7.2006

Niinpä, toivottavasti ei ikinä.

Kuolemattomuutta kuitenkin tavoitellaan. Eikös se tavallaan ole lääketieteen tavoitteena? Sairaus toisensa jälkeen voitetaan. Solujen luonnollista vanhenemista pyritään hidastamaan tai ehkäisemään. En ole varma, onko tässä jo laboratorioissa jossain määrin onnistuttukin, en ole asiaan perehtynyt tarkemmin. Jos kantasoluista voidaan rakentaa varaosia rajattomasti, jossain vaiheessa aivoihinkin, mitä rajoja ihmisen eliniälle on? Ah, kuinka houkutteleva ja pelottava ajatus.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Jos säilyisi nuorekkaana, niin mikä ettei jatkaisi elämäänsä ensi alkuun parilla miljoonalla vuodella. Mutta jos rupsahtaisi kurttuiseksi rusinaksi, ääni kuulostaisi raastinlaudan hankaamiselta ja pitäisi pysähtyä parin metrin välein puuskuttamaan kauppaan mentäessä, tai jos lihoisi valaan kokoiseksi vuosien saatossa, niin antaa olla.

Kuolemattomuus? Hyvä otsikko

Enpä usko sellaista koskaan saavutettavan. Mutta jos, niin mitäköhän tapahtuisi? Jotkut väittävät, että porukkaa on liikaa jo nyt.

Mitenköhän paljon tavaraa mahtuisi ihmisen muistiin jos ikuinen elämä pystyttäisiin järjestämään. Alkaisikohan muistot lapsuudesta pyyhkiytymään pois todella pitkän ajan kuluttua. Kyllähän muistotkin jollain tasolla "vie tilaa"

koodirotta112
Mitenköhän paljon tavaraa mahtuisi ihmisen muistiin jos ikuinen elämä pystyttäisiin järjestämään. Alkaisikohan muistot lapsuudesta pyyhkiytymään pois todella pitkän ajan kuluttua. Kyllähän muistotkin jollain tasolla "vie tilaa"

Mitä itse muistat omasta elämästäsi?

Vanhukset alkavat unohtamaan viime vuosien tapahtumat, mutta lapsuuden aikaiset tapahtumat palautuvat mieliin. Ehkä sen takia, että vanhusten elämässä ei tapahdu paljon mitään, jolloin he alkavat elämään elämäänsä uudestaan muistoissaan.

Muistot eivät ole tärkeintä, vaan onnellinen elämä. Jos elät miljoona vuotta, niin voit säästää euron päivässä, jonka jälkeen sinulla on viimeisinä vuosinasi lähes miljoona euroa plus ällistyttävän suuret korkotulot.

Kulttuuri muuttuisi myös. Esimerkiksi Yhdysvaltojen presidentti Bush eläisi ikuisesti, jolloin myös hallintokausia voitaisiin pidentää muutamasta vuodesta muutamaan tuhanteen vuoteen.

Toisaalta ihmiselämästä tulisi arvokkaampi. Jos vaikka kolme miljoonaa vuotta vanha viisas ihminen kuolisi, niin siinä menisi paljon viisautta. Jos ihmiset kuolisivat todella harvoin (vain esim. onnettomuuden takia), niin kuolemasta saattaisi tulla entistä pelätympi asia. Ihmiset alkaisivat rakentamaan erilaisia suojamuureja ja turvatoimia, ettei vaan kuolisi, koska olisihan vaarassa menettää muutamia miljoonia vuosia tai peräti ikuisuus elinaikaa. Uskaltaisitko ylittää suojatien katsomatta hyvin tarkkaan molempiin suuntiin että tuleeko sieltä autoja vai ei, jos olisi vaarana, että menetät ikuisuutesi mahdollisessa onnettomuudessa?

Toki henkiinherätysmenetelmätkin kehittyisivät, mutta aluksi nekään eivät olisi kaikkivoipia. Esimerkiksi rautatien tasoristeyksessä on vaarana tulla täysin muussatuksi. Tai entä jos elät pari tuhatta vuotta, mutta sitten elämääsi kyllästyneenä lähdet seikkailemaan merille, hukut, ja kukaan ei koskaan löydä sinua. Uskaltaisitko edelleen lähteä merille, vaikka olisi pieni todennäköisyys onnettomuudelle - mitä kauemmin elät, sitä useamman kerran kävisit merillä, ja sitä useampi kerta olisi mahdollisuus käydä köpelösti.

Lisäksi mahdolliset uhkailut saattaisivat tehota paremmin ihmisiin, koska ihmiset eivät haluaisi ottaa riskiä menettää ikuista elämäänsä satunnaisen lompakon ryöstäjän käsittelyssä.

En jaksaisi. Mutta tietysti asiat kehittyisivät ja muuttuisivat koko ajan, työpaikatkin.

Tuli vielä mieleen, että jos ihminen eläisi miljoona vuotta, niin silloin vaikkapa karatessa voitaisiin jatkaa dan-arvoja mustasta eteenpäin. Nykyäänhän harva ihminen voi saavuttaa maksimin 10. danin tms., mutta miljoonassa vuodessa ehtii treenautua aika päteväksi. Siten uudet tulokkaat, jotka ovat vain jotain pari sataa vuotta vanhoja olisivat heikoilla jotain pari - kolme tuhatta tai miljoonaa vuotta treenanneeseen nähden.

Ette kyllä ota huomioon yhtään teknologian kehitystä. 100-200 vuoden päästä tuskin tehdään yhtään töitä. Ottakaa huomioon robotit ja yleinen tekoäly. Toki kirjoja kirjotetaan yms harrastuksina.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat